Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı alıyoruz. Biz evde yokken görevliler gelmiş..?

hazarbaba

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Günaydınlar herkese.Sizden ricam beni aydınlatmanız.Benim çocuğum bir kez bronşit,bir kezde zatürreden dolayı hastaneye yattı.doktoru bir daha yatarsa koah hastası olur dedi.Annemde torunumu bakıcıya vermem dedi.Annemde kız kardeşimden dolayı bakıcı maaşı almakta.Kız kardeşim ağır engelli.Bende kendi arabamı babama verdim babam sabahları kardeşim ve annemi alıp bize geliyorlar akşamda evine dönüyorlar.Bazı günlerde çocuk sabah uyanınca ben götürüyorum.Dün bir bayan ve bir erkek görevli annemlere gitmişler.Annemlerde bizdelerdi.Komşuya sormuşlar komşuda gidip torununa baktığını hem torununa hemde hasta kızına baktığını bacımın gerçekten hasat olduğunu söylemiş.Onlarda yazmışlar komşuya imzalatmışlar gitmişler.Bu şekilde maaşı kesebilirlermi.ne yapmam gerekir bilgi verirseniz memnun olurum SAYGILAR.

Evde bulamiyorlar.haber vermiyorlar demek istediler.
Komsudan ogrenmisler.
Kesilebilir.
Hemen kuruma gidin

hazarbaba bakıcı olan annenizin baktıgı bakıma muhtaç engelli olan bacınızla birlikte size gelmesi sorun olmaz. ama bakıcı baktıgı engelliyi yalnız bıraksaydı ve bakım hizmetlerini aksatsaydı sorun olurdu. komşularınız annenizin torununa da baktıgını söylemiş. bu durumda bakıcı olan annenizin bakım hizmetini aksatıp aksatmadıgını sorgulayacaklardır. bakım hizmetini aksatmadıgı yönunde karar çıkarsa sorun olmaz. ama aksi durumda sorun olabilir.
şimdilik endişelenmeyin. gerekirse il müdürlüğüne gidip durumu bir kolaçan edin. onlara bakıcı olan annenizin baktıgı bakıma muhtaç engelli kızkardeşinizin bakım hizetini aksatmadıgını, asla onu yalnız bırakmadıgını, hasta olan torununu görmek için birlikte geldiklerini, bu süreçte bakım hizmetinde aksama olmadıgını beyan edin. böyle bir durumda bakım hizmeti aksamadığı ve bakıcının baktıgı engelliyi yalnız bırakmadığı gerekçesiyle bildirimde bulunma ihtiyacı duymadıgınızı belirtin.
bir sorun olursa da buradan muhakkak haberim olsun.

Kalem hanım il müdürlüğüne gittim.herşeyi anlattım.Sadece rutin kontroller olduğunu hastaya bakıp bakmadığımızı söylediler.Bende insan evladına bakmazmı dedim.Sağolsunlar dedi hangi günler gelelim dediler.Bende salı ve perşembe günleri gelin dedim.Çünkü pazartesi ,çarşamba ve cuma günleri hasta kardeşimin dişlerini çektirip yaptırıyoruz dedim onlarda tamam dediler.Haftaya veya daha öteki hafta gelecekler bakalım. Üç kez gelseler ev olmadığımız takdirde keserlermiş.

hazarbaba hangi gün gelebileceklerini size danışmaları güzel olmuş:) o günler heyeti beklersiniz artık. böyle bir şey oldugu zaman il müdürlüğü ile irtibat kurmanız her zaman iyi sonuçlar verir:)

Kalem hanım meramımı anlattım. Siz kendinizi benim yerime koyun dedim. Bakıcı iki kez çocuğumu hastanelik etti. doğal olarakta doğunun insanı daha yangındır anam dedi ben ölürümde torunumu kimseye vermem.Böyle deyince memur arkadaşda dedi abi ne zaman gelelim gün olarak sağolsunlar şimdiki memurlar daha anlayışlılar. Eski memurlarda b en bilmez merkez bilir mantığı vardı .Sizlere de sonsuz saygılarımı sunarım.ALLAH devletimize ve milletimize zeval vermesin.Hepinizin cuması mübarek olsun

Bu sabah görevliler gelmişler anneme yarın eşiniz veya oğlunuz gelsin bir takım evraklar var gelsinler onları yapsınlar demişler.raporu sürekli arkadaşlar sizce bu bahsettikleri neler olabilir hemen cevap yazsanız memnun olurum.

hazarbaba yeniden rapor istemezler rahat ol. gelir vs ile ilgili evrak isteyeceklerdir. denetim yapıyorlar ya bazı evrakları tekrar isteyip guncelleme yapacaklardır. yarın öğrenirsiniz zaten. geliriniz uygunsa sorun çıkmaz rahat olun.

Üst Alt