Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı alıyoruz. Bizden rapor yenilememiz istenir mi?

memocan

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
mrb kalem ablam durum şöyle:

şimdi ablama bakım maaşı alıyoruz ilk olarak 2009 da bağlandı sonra bakıcı değişikliğiyle 2015 te eşimi bakıcı yaptık. bakıcı eşim rapor sürekli ağır özürlü 2008 yılına ait şu an maaşı alıyoruz sorun yok ama olası bir durumda sürekli olan raporu değiştirmemizi isterler mi?
isterlerse tayinde kullanılmak üzere ablama çıkarmış olduğum sağlık kurulu raporu kabul görür mü?
araştırma hastahanesinden çıkardım rapor %79 ağır özürlü sürekli ve " başkasının güç ve yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremez." ibareli

yalnız arka kısmında tayin için kutucuğu karşısına çarpı konulmuş.buna göre bu rapor bakım için kullanılabilir mi? cevap için şimdiden teşekkür ediyorum.

rapor engelli sağlık kurulu raporu olarak düzenlenmise evde bakım aylığı için de kullanılabilir. lakin engelli sağlık kurulu raporu değilse kullanılamaz. zaten hastalık durumunda değişme olmadığı için sizden yeni rapor isteneceğini sanmıyorum.

engelli sağlık kurulu raporunun şu örneğine bak bi:https://www.engelliler.biz/forum/sa...da-yonetmelik-30-mart-2013-a.html#post1276946
elindeki rapor bu örnekteki gibi mi düzenlenmiş? ııı.bölümdeki "özürlü sağlık kurulu raporunun sonucu" kısmı tam olarak doldurulmuş mu sizin raporda?

rapor engelli sağlık kurulu raporu alt kısımda ise engelli sağlık kurulu rapor sonucu var orda teşhis rapor oranı:%79
ağır engelli:evet sürekli:evet yazıyor bu raporu araştırma hastanesinden aldım.

tamamdır ablası. bu da engelli sağlık kurulu raporudur. agır özürlü kısmı da evet olarak işaretli olduğu için evde bakım aylığı için de kullanabilirsiniz.

ama başta da dediğim gibi zaten sizden yeni rapor istenmez.

Kalem

tamam abla teşekkür ederim. hani olur ya yeni isterler şu an kullanılan 2008 de almıştık raporu ihtimal dahilinde olur diye sordum.

ablam doğuştan zihinsel engelli zaten.

Üst Alt