Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı almak ibrahim beylerin iki dudagındaymış!?

savaskoca

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
iyi günler,öncelikle herkese merhaba.

Şu anda o kadar sinirliyimki ve kendimi aşşagılanmış hissediyorumki patlamak üzereyim. benim sorunumu anlatayım: eşim %90 erken ayzaymır hastası 4 yıldır hastane fakülte özel doktorlarda gün geçirdim. emekliyim 2 yıl öncesine kadar çalışıyordum ek işte tabiki. ama eşimin rahatsızlıgı ve sık sık hastaneye götürmem nedeniyle çalışamaz duruma geldim.
evde ben eşim lisede okuyan oglum ve bil.ögr. bitirmiş ama ataması bulunmayan ve çalışmayan bir kızımla beraber 4 kişiyiz sadece benim 1700 tl emekli maaşım var ev kira.
Doktorlardan aldıgım bilgi sonucu ege ünv. baş.hek.liginden süresiz %90 bakıma muhtac raporu alarak bornova nevvar işgören huzur evinde görevli İBRAHİM bey(kendisi emekli ögretmenmiş kendi beyanı) başvuruda bulundum.Bana bir sürü yerden evrak tastik ettirmemi ve bu belgeleri kendisine getirmemei söyledi.
2 günlük sürede bütün istemiş oldugu belgeleri hiç bir olumsuzluk olmadan tamamladım.
10 OCAK 2015 tarihinde teslim ettim.Kendisi bana evrakların tamam oldugu eve heyetin gelecegini ve 1 veya 2 ay içinde maaşın baglanabilecegini söyledi.
Bugün itibariyle heyet geldi raporunu tuttu. ve bana 3 ila 5 ayda maaş olumlu olursa baglanır. dedi. Ben de sayın ibrahim beyleri telefonla aradım heyetin söyledigini aktardım. Kendisinden hangisinin gercekleşecek tarih olabilir diye kibar bir dille sordum.
beyefendi actı azını yumdu gözünü.(bizim cebimize hemen paramı koyarlarmış-isterse 3 ay sonra isterse 5 ay sonra eger isterse hiç bişi vermezmiş.) gibi ters bir iki kelam etti bende sen secim yatırımımı yapıyorsun yoksa sosyal yardımmı dagıtıyorsun bu işin kanunu tüzügü prosödürü yokmu dedigimde bu saydıklarımın hepsinin kendisi oldugunu beyan etti ve benim anlamdıgımı anlayışımın kıt oldugunu söyledi
bende kendisiyle polimige girmeyecegimi gerekli yerlere iletecegimi söyliyerek teli kapattım.

hemen ardından e-devletten bimere döşendim sorunu cumhurbaşkanlıga -başbakanlıga ve sosyal politikalar bakanlıgına aynı yazımı kopyala yapıştır yaparak gönderdim.

Bakalım bu işin sonucu ne olacak.Bütün bunları anlatmamın nedeni sizlerle bu durumu paylaşarak fikirlerinizi alabilmektir. Tahminim bu saatten sonra bu maaşı unutacagım.sizler ne dersiniz. görüşlerinizi merakla bekliyorum.
şimdiden teşekkürler.

karşınızdaki anlık bir tepki vermiş sanırım, yasal prosedür işler uygun görürlerse maaş verirler. Hayırlısı olsun...

ibrahim beyle alakası yok uygunsa maaş 3 aydan aşagı bağlanmıyor

İbrahim Bey de kim yahu!
evde bakım aylıkları ile ilgili karar aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne aittir. şartlarınız uygunsa aylıgınız baglanacaktır.
il müdürlüğü adına verilen işlemleri yaparlar onlar ancak. gerisine karışamazlar.
şikayet etmeniz yerinde olmuş.
bu arada il müdürlüğünü arayıp işlemlerinizin ne durumda oldugunu ögrenin.
bilgi vs almak için doğrudan bulundugunuz ilin aile ve sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlüğünü arayın bir daha. il müdürlüğü onay verir çünkü evde bakım aylıklarına.
ayrıca şikayetlerinizi aile ve sosyal politikalar bakanlıgı engelli ve yaşlı hizmetleri genel müdürlüğüne de iletin. huzur evinde o tarzda konuşan şahıslar başkalarına neler yapar kimbilir!

Fikirlerini beyan eden arkadaşların hepsine teşekkür ederim.Zaten normal olanda prosudürün işlemesi ama biz hasta yakınları (24 saatini hastayla geçirmek zorunda kalanlar) en az hasta kadar psikolijik yardıma ve destege ihtiyaç duyuyoruz. bunu en cok yaşayan bilir.hepimizinde bildigi gibi.Böle ibrahim beyler gibi bulundugu makamı padişah makamı gören insanlar oldugu sürece(genelde her birimde bir tane vardırda) bizler öle sorunlarımızla aşagılanıyoruz işte.sahsım sakinledikten sonra başka şekilde davranmam gerekli oldugunu düşündüm ama o psikolojiyle kan beynime cıkmıştı.Neyse vermiş oldugunuz bilgiler ve yol gösterimleriniz için hepinize cok teşekkür ederim.Sagolun selametle kalın.

8

Merhaba arkadaşlar yine ben sizlere bugün 20-02-2015 saat15.00 gibi yaşadıgım travmayı aktarmak istedim.saat 14.00 gibi İbrahim beyler cepten beni aradı.Hasta bakım maaşı için onay alınmış benden ziraat bankasından hesap açtırmam ve hesap nosunu kendilerine getirmemi istedi.dedigini yaptım.huzur evindeki bürosuna giddim.beyefendi hesap nosunu aldı il müdürlügüne bildirdi.sonra başladı benim kendisine seçim yatırımımı yapıyorsunuz diyemezmişim.terbiyesizlik yapamamazmışım.(yanındada iki kişi biri müdür veya yardımcısı olabilir vardı)kendisine durumu izah etmeye çalışırken.kes ve beni dinle diyerek(cok yüksek bir tonda) bişiler anlatmaya başladı.O andan itibaren bende gene keçiler kaçtı.tartıştık benim üstüme yürüdü elini kaldırdı.ve kendini masanın üstünde buldu.müdür bozuntusuda bana devlet memuruna bunları yapamıyacagımı falan söyledi.(benki 24 sene devlet memurlugu yapmış bir kişi olarak)memurununda bana vatandaşa el kaldıramıyacagını onu koruyarak kendisininde aynı suçu işledigini söyledim.Benim bir vatandaş olarak oraya hakkım olan ve ihtiyacım olan bir yardımı almak için geldigimi yardım işlemlerimi dayak yiyerekmi yapıldıgını bagıra bagıra sordum.Tabi bu arada bir cok şey oldu kargaşada.müdür bozuntusu hesap nosunu aldıgını merkeze bildirdiklerini kendilerinden cıktıgını artık il sosyal aile müd. den 3ila 5 ay sonra sorabilecegimi söyledi.Bende o şartların vermiş oldugu hecanla sizin verceginizinde vermiyeceginizinde deyip küfür ettim artık gözüm hiç bir şey görmüyordu cünki.böle memur bozuntularını böle yerlere bilerekmi koyuyorlar millet gelmesin veya az işimiz olsun diye merak ediyorum.bende 24 sene devlet memurlugu yaptım ama hiç böle bir şey yaşamadım.bende 200 kişinin özlük hakları,yemesi,içmesi,yatması,herşeyiyle ilgilenmeye çalıştım.kapım hiç bir zaman kapalı olamamıştır.gelenide her ne şartta olursam oluyım dinlemiş ve bir çözüm sunmusumdur.kimsede benim hakkımda kötü konuşmamıştır. Artık bitti bu iş umudumda güçümde paramda bitti.ama bu cuma günü bana yapılan bu hakaret ve suçlamaları imkanım elverdigi zaman bu dünyada eger imkanım elvermez işe öbür dünyada hesabını soracagım.kafanızı şişirmek için degil bilgi aktarımı için yazdım yaşadıklarımı saglıcakla kalın.

maalesef ülkemizde böyle şeyler oluyor sizden özür dilemeleri gerekirken daha kötü davranmışlar böyle insanlar hemen bulundukları mevkiden alınmalı keşke sesini telefona falan kayıt etseydiniz savaskoca

sedat bey, dogru söylüyorsunuzda düşünmedim degil ama olay birden gelişince bende kendimi kaybettim.ama böle adamları buraya yerleştirenler yine bizim gibi insanlar.il merkez büroya şikayet etsem acaba bu vatandaşı yerinden oynatabilirmiyim.bilmiyorum ama artık bıçak kemige dayandı ilk fırsatımda bu iş için ugraşacagım.emekliyim zaten vaktimde var.hanımın rahatsızlıgı olmasaydı hemen ordan cıkınca il müd.lügüne gidecektim ama oraya gelebilmek için eşimi komsuma bıraktım.(2 saat gibi süre orda kalamazdı.panikliyor.beni bırakıp giddi diye aglama kırizi tututyor çünki)benden başkasının yanında duramıyor oglumun yanında bile bazen pazara gidiyorum.oglan bir saat geçmeden arıyor durmuyor diye.ne yapayım.bende onunla beraber 24 saat evde kalıyorum.sosyal hayatım tamamiyle bitik durumunda.benimde yakında tıbbi yardıma ihtiyacım olacak heralde.bakın bende geçenlerde ne düşündüm: hanımı yaşatabildigim kadar bakacagım ömrü bittigi ve mefta olduktan sonra, bu esnadada oglan okulunu bitirir kendi ayakları üstünde durmaya başlarsa bende emekli maaşımı bırakarak bu yaşlılar merkezinde kalmayı planlamıştım. ama böle insanların görev yaptıgı bir yerde degil kalan ömrümü geçirmek üç günde katil olurum ben ve şu an yatan ve orda hizmet bekliyen ellerinin altındaki hasta ve yaşlılara neler yapmazlar diye düşünüyorum.Tabi hepsini zan altında bırakmak istemem demek idtedigim böle ibrahim bey gibi kendini ezik ve makam bulunca padişah sanan insancıklara sözüm.tekrardan iyi günler dilerim.

Evet site arkadaşları yeniden merhaba.Herkese iyi haftalar,herşey gönlünüzce olsun.Şimdi sizlere bir sorum olacak.şubat ayının 22 sinde tel.ile beni arıyarak ziraat bankasından hesap actırmamı ve hesap nosunu getirmemi ibrahim beyler istemişti.olanları 22 şubattaki yazımda anlatmıştım. şimdi bu haftadan sonra mart ayı başlıyor. eger il müdürlügünde onaylanırsa mart 13-15 gibi izmir için maaşı alabilirmiyim.veya aklıma gelen ibrahim beyler ve müdürü il müdürlügünde olabilecek ortak arkadaşları marifetiyle maaşı baglama iptal veya geçiktirme yaşarmıyım.Zira son cıkarken müdür beyler 3 - 5 ay sonra hesabımı kontrol edebilecegim gibi saçma sapan bişiler söyledi.Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.Saygılarımla.

Allah ın dediği olur. Yiyecek lokmanız varsa kimse mani olamaz... Hayırlısı olsun...

savaş koca

size daha önce de dedim yine tekrar edeyim.
Evde bakım aylıklarına onay verip vermeme yetkisi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl mü
dürlüklerinin yetkisindedir. Süreç hakkında en sağlıklı bilgiyi İl Müdürlüğünü arayarak öğrenebilirsiniz. Lütfen o şahısla muhatap olmayın. Şikayetlerinizi gerekli mercilere yapın. o şahısla muhatap olun canınızı da sıkmayın.
İl Müdürlüğü evde bakım hizmetine onay vermişse, onay tarihini takip eden 1 aylık bakım hizmetinin karşılıgını sonraki ay alabilirsiniz ancak.
diyelim ki Ocak son haftasında onaylandı. Siz bir aylık bakım hizmeti verdiniz Şubat'ta. Şubat ayının parasını Mart'ta alacaksınız. Hesabı bilin buna göre.
Evde bakım aylığı şartlarına uyuyorsanız o şahıs sizin hakkınızı engelleyemez buna gücü yetmez. Mevzuat hükümleri esas alınır. Bu arada o şahısla ilgili şikayetleri ilgili mercilere iletmekten vazgeçmeyin.
Sıkıntınız olursa ALO 183'ü de arayabilirsiniz. ALO 183 haftanın 7 günü 24 saat ücretsiz olarak hizmet verir.

Melek hanım degerli önerileriniz için teşekkürler.O şahışla mecburen muatap oluyorum çünki kendisi beni arıyarak banka hesap nosu istedi.zaten oraya giderken kendi kendime sakin olacagıma söz vermiştim. ve gayet sakin ve saygılıydım.Ama son hareketi üzerime yürüyerek elini kaldırması bardagı taşırdıNeyse olan oldu artık şu anda beklemedeyim Mart ayının ilk haftası il müdürlügünü arıyarak işlemimin ne durumda oldugunu soracagım. ve gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam edecegim.Formunuz sayesinde bir cok bilgiye eriştim.beni yönlendiren yazılar okudum.Her birinizden allah razı olsun.Bende bundan sonraki gelişmeleri detaylı bir şekilde yazacagımki benden sonra bu yola girenlere bir nebze ışık olabileyim onların önünü bir nebze olsun aydınlatabileyim.Herkese herşey için cok teşekkürler.Saglıcakla kalın.

Rica ederim.

gelişmelerden haberim olursa sevinirim.

Melek hanım bugün itibriyle ikinci aylıgımı alacam bir yıllık bir ugraştan sonra nihayet evde bakım maaşı yattı.agustos ayı ile ikinci olacak bu arada birinciyi alınca yazmadım belki bir sorun olur diye ama devam edecek heralde.herşey için herkese teşekkürler.yardım ve yönlendirmeleriniz sayesinde biraz olsun rahatladım ve bu işide başardım. herkese teşekkürler.

çok güzel bi konu açmışsınız gerçektende iprahim beylerin dudagında olaylar memurun insiyatifine kalmışşız sosyal çalışmacı olumlu kanaat getirrse baglanıyor yoksa baglanmıyor

öncelikle geçmiş olsun diyorum arkadaşım. Yazdıklarınızı okuyunca çok şey düşndüm ama inannın bana bu bir insanlık meselesi. Vali olup ta adam olamayacak çocuğun hikayesi gibi. Bu işin affı yok aslında sanki kendi yaşlayanmayacak gibi. Hey haat Trilyonluk servet sahiplerinin huzur evlerinde can verdiklerine tanık oldum ben. Hiç kimse yaptığını çekmeden göçmez bu dünyadan sizden ricam ilgili merciilere şikayette bulunun...

Üst Alt