Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
%79 ağır engelli raporum var.bugün aldık. emekliyim . evde ikamet eden 2 kişiyiz. aylık gelirim 1.860 tl. emekli maaşım. evde bakım maaşı için başvuracağız. eşim bana yardımcı oluyor. aylık bağlanır mı acaba.
2017 yılı için geçerli hane halkı kişi başına düşen gelir miktarı üst sınırı 847 TL.
Sizin evde 2 kişi yaşadığınızı varsayarsak, geliriniz 847*2=1694 TL yi geçmemeli.
Maalesef sizinki geçiyor, bu durumda evde bakım maaşı alamazsınız.
oguzz yukarıda Deniz_lee_lee arkadaşn da dediği gibi geliriniz uygun olmadığından dolayı evde bakım aylıgı baglanmaz size. hanede 3 kişi olsaydınız mümkündü ancak. raporunuz uygun. eger bakıma muhtaç durumda iseniz geliri ayarlamak için haneye birini alın bence. ama haneye ikametini aldığınız kişinin geliri olmasın ve sizle yaşasın (sadece ikamet adresini aldırması yetemz sizle de yaşaması gerekir). bunlar mumkun değilse evde bakım aylığını, geliriniz uygun olmadığından dolayı unutun.
bakıma muhtaç durumda olup olmadıgınızı değerlendirmek için şu linki inceleyin:https://www.engelliler.biz/forum/ev...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html linkteki not kısmında yazan uyarıları dikkate alarak değerlendirme yapın.
dediğiniz gibi ikamet edecek birisini bulup adresini aldırsak. sonra maaş bağlandıktan sonra ikametini çıkartsak 2 kişilik olarak görünse benim hanemde yaşayan kişi sayısı o zaman maaşı keserler mi peki ?
böyle yapacaksan heç uğraş hacım.sonuçda maaş bağlansın dıye ıkametıne aldıgın kişiyi maaş bağlanınca geri çıkarırsan bildirmen şart haliyle 2 kişi kalınca gelri şartından dolayı maaş kesılır.
not:kusura bakma ben orda görevli olsam böyle bir hile yoluna gittiğin ve devletin görevlilerini uğraştırdığın için art niyetinden doalyı maaş bağlandıysa eger o maaşların faiziyle geri alınması için senin hakında işlem yaptırrım
Aslında Sizin gibi düşünenler çok.
1-2 yıl Maaş almaya devam ederler sonra maaş burnundan gelir hem nüfus Müdürlüğü ceza Keser hem de kurum kat ceza keser
oguzz şu an 2 kişi kalıyorsunuz aynı hanede. 2 kişi olunca aylık geliriniz sınırı geçiyor ve haliyle evde bakım aylıgı baglanmıyor.
ben de haneye 1 kişi alın diye önerdim. siz de diyelim ki haneye bir kişinin ikametini aldırdınız ve evde bakım aylıgına başvurdunuz. o aldıgınız kişi de sizle yaşıyor. geliriniz ve diğer şartlarınız da uygun bulundu ve evde bakım aylığı baglandı diyelim.
evde bakım aylığı baglandıktan sonra da siz hanenize sonradan aldıgınız kişiyi gönderdiniz (ikametini de taşıdınız). hanede kişi sayısı tekrar ikiye düştü. hanede 2 kişi kaldığınız için gelir sınırını aşıyorsunuz ve evde bakım aylıgının kesilmesi gerekiyor. ama siz bu kişi değişikliğini bildirmediniz ve evde bakım aylığını almaya devam ettiniz tabi.
diyelim ki 1 sene sonra bu durum anlaşıldı. yani haneden bir kişinin taşındıgını ve hane gelirinin sınırı geçtiğini tespit ettiler. hanede kişi başına düşen aylık geliri hangi tarihte geçtiyseniz o tarihten itibaren size yersiz ödenen tüm evde bakım aylıklarını faiziyle birlikte geri sizden isterler. hakkınızda haklı olarak yasal işlem yapılır ve bu şekilde kocaman bir borç çıkartırlar size.