Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı arasında geçen süreye ait maaşları alabilir miyiz?

aybars16

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
%70 orta mental zekageriligi teshisinde oglumun raporu var .ve 4 yil bakim parasi aldik rapor yenilemede yanlislik yapan heyet agir ibaresi yerine hafif yazdigi icn hakem.hastaneye gttik ve bu islemler 1 yil surdu tekrat agir ozurlu ibareli rapaor cikti 20 gune ol sagliha gonderilicegi solendi, simdi bi bu geriye donuk 1 yillik bakim maasini toplu alabilirmiyiZ

aybars16 agır özürlü olmayan rapor alındığında evde bakım aylığı kesilir. siz de sonradan agır özürlü olmayan rapor almışsınız.
o rapora itiraz etmişsiniz. itiraz süreci sonrasında agır özürlü rapor almışsınız. aradan 1 sene geçmiş. o alamadığınız aylıkları alma şansınız yok. yeni raporla tekrar başvurursunuz ve aylık baglandığı takdirde onay tarihini takip eden bakım hizmetlerinin ücretlerini alırsınız.

ama yine de evde bakım aylığına başvururken geriye dönük aylık alıp alamayacagınızı sorabilirsiniz tabi ki.

Selam arkadaşlar bir tanıdığıim yaşlı annesi yüzde 98 ağır özürlü raporu var teyze vefat eden eşinden dolayı emekli maaşı alıyor evde 6 kişi yaşıyor 3 aydan 3 aya 3 bin tl maas alıyor ogluda asgari ücretli çalışıyor gelini ve teyzeye bu ağır özürlü olduğundan dolayı maas bağlanır mi bakan kişiye de ağır özürlü olan teyzede ayrı ayrı maas bağlanır mi

Bakan kişiye maaş bağlanır
Aylık gelir hesaplanır 6 kişi varmış 5750 TL gelir kriteri geçmemek gerekir

eger 4 yıl agır engelli maaşı alırken aldıgınız rapor süreli ise ve o süre bittiği için raporunuzu yenilemek isterken yanlışlık üzerine maaşınız durduruldu ve ona istinaden hakem hastaneye başvurup düzeltildi ise alabilirsiniz kamu denetçisi kamuya açık kararlarını incelerken bu konuya benzer bir durumda kamu denetçisi engelli ailedenin lehine kararını açıklamış

ama sizin daha önceki raporunuz vardıda başka bir amaç için yeni rapor çıkartırkenmi oldu neden rapor yenileme ihtiyacı duydunuz gerçi öyle dahi olsa sonuçta hastanenin yanlışlıgı var bence yargı yolu ile bu bir yılın parasını alabilrisiniz 12 ay 13 bin TL civarı yapar karar sizin peşini bırakmayın

egemat1

Ağır engelli raporu varmış geliride tutuyor geriye başvuru yapılması kalıyor başvuru sonrası eve değerlendırme heyeti gelir ve duruma göre hesap açmanız istenir.hesap açılmasının istenmesı demek maaşın bağlanacağı anlamına gelsede nadıren heyet değerlendırmenın raporuna göre yapılan toplantıda nihai karar verilir.gelin aynı evde kalıyorsa teyzeye bakıcı olabilir.Gelinin ikameti isterse bir alt katta oslun ayrı hane olursa gelin değil hanedeki birinin bakıcı gösterilesi gerekiyor bakıcı maaşı adı üzerinde bakıcı maaşı, bakana bağlanır.

Çok tsk ederim verdiğiniz bilgiler için geriye dönük bakim maasi alabiliyormuyuz yoksa başvuru yapıldıktan sonraki günler için mi geçerli bu durumda sadece teyzeye bakan geline maas bağlanır anladığım kadarıyla çok saolun

egemat1
[FONT=&quot]Geriye dönük derken neyi kastediyonuz.evde bakımda başvurudan itibaren değil başvuru sonrası heyetın eve gelip inceleme yapmasından sonra sizden hesap açmasını istemesiyle başlar. nisanda başvuru yaptınız hesap açtırın dedıler ve bağlanamasına karar verildi. Bu durumda ilk maaş mayıs değil hazıranda ödenir.sebep evde bakımda önce hizmet sonra ücret uygulaması var.size hazıranda ödenecek ilk ücret mayıs ayında yaptığınız bakım hızmetınden dolayı ödenen ücret olur.haziran bakımı temmuzda temmuz ağustosda bu böyle devam eder.[/FONT]

2022 engelli 3 aylık maaş değildir onun için geriye dönük maaş falan olmaz

Zorro sait oncelikle slm ben surekli takip ediyorum yazmasamda genelde okuyorum hepsini benim 70 raporlu down sendromu oglum var ve rapor suresi surekli biz il disina tasindigimizda evde bakim maasi aliyorduk durduruldu ama geriye donuk 6 aylik bakim maasimiz yatmadi basbakanligina dilekce yazdim durumumu izah ettim 2 aylik yatirdilar ve bir daha dilekce yazdim basbakanligina sonuc daha gelmedi benim anlamadığım bu cocugun haki degilmi

İl dışına taşındıysanız maaş durdurulur,
Hatta yeniden işlem yapılır eve heyet gelir bakar, onay verir.
Geriye dönük toplu maaş olmaz. Yeni aylık ödenmeye başlanır

Zorro
tşınma işi olunca ilgili kuruma taşınmayı adres değişikliğini bildirmek gerekıyor.bildirimde bulunuldu ıse yenı taşınılan yerde kontrola gelseler bile evde bakım için şartları tutosa sadece durum adres değişikliği ise o kesılmeden ve tekrar baglanma arasındakıler ödenır ve zaten ödenmış ama noksan ödenmış haklı olarak onu almak istiyor.

mka ya benim anlamadığım ben tasinmasaydim oglumun o masini devlet yine veemiyecekmidi verecekti ama il disina tasindigimizda durduruldu geriye donuk maasimizi alamadım basbakanligina dilekce yazdim 2 aylik yatirdilar baska yok bu benim oglumun haki degilmi

Yildizcan
haksızsınız demıyorum kı tam tersi niye noksan ödemişler demişim.taşınmasaydınız elbette o maaşı noksansız almaya devam edecektınız.benimde merak ettıgm niçin noksan yatırıldıgı mutlaka bir açıklaması vardır.e develtten baktınız mı orda herhangi bir açıklama var mı.umarım hatadan dönülür ve alamadıgnız kısımlarıda alırsınız

mka evde bakim maasim eylul 2017 de aldim ankaraya basbakanligina dilekce yazdim aralikta 2220 yatirdilar ama hic bir aciklama yapilmadi ve ben vakfi aradim boyle bir durum var dedim neden digeri yatmamis dedim memur bana dediki sen bizi bu kurumu sikayey ediyorsun cok usteleme yoksa hepsini keserler diye soyledi bana bende bir dilekce daha gönderdim ankara basbakanligina abeseyle ucretli gönderdim ama daha hic bir cevap alamadım bana eger tamamini verselerdi 6 aylik bakim maasimi vereceklerrdi

Yildizcan
hiç ayrıntıya girmeden sorularımı cevaplar mısın lütfen?
evde bakım aylığın kesilmeden önce en son hangi tarihte evde bakım aylığı aldın? mart 2017'de aylığının kesildiğini yazmışsın. mart 2017'de mi en son evde bakım aylığı aldın?

aylığın baglandıktan sonra da ilk evde bakım aylığını eylül 2017'de mi aldın?

Kalem evet abla ben 2013 den beri evde bakim maasi aliyorum ve gaziantepdeki vakfa muracaat ettim bizim durum karisik dedim herseyi oldugu gibi anlatim onlarda istanbuldan dosyami istediler dosyam 4 ay oldu gelmedi ve ben istanbuldaki vakfi arayip rica ettim onlarda abeseyle gonderdiler sonra heyet geldi 2 bayan 1 erkek 20 dakika kadarda oturdular ve gittiler birkac gun sonra vakfa cagirdilar fotograf muhtarlik onayi ikamet rapor aradan 1 bucuk ay sonra eylul 15 2017 de ilk maasimi cektim kalan mâaslar yatmadi 6 aylik maasimiz dilekce yazdim aralikta 2 maas verdiler bir dilekce daha gönderdim ankara basbakanligina abeseyle simdi sonuc daha gelmedi

Yildizcan
ben senin tüm mesajlarını okudum. sana yardımcı olmamı istiyorsan taa baştan yazmak yerine sadece sorularımı cavapla lütfen.

yukarıda yazdıklarından sadace bir sorumun cevabını aldım. aylık kesldikten sonra ilk evde bakım aylığını eylül 2017'de almışsın. bu tamam.
şimdi şu sorumu cevaplar mısın?

aylık kesilmeden önce en son hangi ayda evde bakım aylığı aldın? mart 2017'de mi? yani mart 2017'de evde bakım aylığını aldıktan sonra mı evde bakım aylığın kesildi?

Kalem evet abla mart 13 2017 de son maasimi cektim sonraki maâsim eylul 15 2017 de aldim ve halen devam ediyor oglumun raporu surekli yaziyor ablam

Yildizcan
mart 2017'de 960,58 TL evde baım aylığını çektikten sonra evde bakım aylığın kesildi.
sonra evde bakım aylığın baglandı ve eylül 2017'de 1027,06 TL evde bakım aylığı aldın.

şimdi şu sorumu cevapla lütfen?
eylül 2017'de sadece 1027,06 TL mi yattı hesabına?

sadece sorularımı cevapla ablası. ben cevaplarımı aldıktan sonra başka sorular da soracağım. ve lütfen sorularımı hemen acele cevapla. yarın erkenden okula gideceğim çünkü. çok bekleyemem.

Yildizcan
sonra da alamadığın aylıkları istemek için dilekçe yazdın, kurumları dolaştın vs.
1) ekim 2017'de 1027,06 TL aldın.
Kasım 2017'de 1027,06 TL aldın.
bunların harince ödeme yapıldıysa yaz.

2) 2017 aralık'ta 1027,06 TL aldın. aralık'ta bu 1027,06 TL haricinde ödeme yapıldıysa miktarını kuruşu kuruşuna yaz lütfen.

Kalem evet abla eylul 15 de aldim ekim 15 de aldim kasim 15 de aldim aralik 5 2017 2220 hesabimda para vardi cektim sonra arlik 15 2017 yine maasimi aldim aynen boyle oldu abla

Yildizcan
mart 2017'de aldığın 960,58 TL şubat ayının evde bakım aylığıydı. sonra da maaşın kesildi.
dolayısıyla mart 2017 evde bakım aylığını alamadın. nisan,mayıs,haziran ve temmuz aylığını da alamadın. bu durumda toplam 5 ayın evde bakım aylığını alamadın. 6 ayın değil.
çünkü eylül 2017'de aldığın evde bakım aylığı ağustos ayınındı.
evde bakım aylıkları peşin ödenmez. 1 aylık bakım hizmetinin ücreti hep sonraki ay ödenir. dolayısıyla agustos ayının evde bakım aylığını eylül'de aldın.

alacağın toplam para şu:
mart, nisan, mayıs ve haziran için 960,58'şer lira. 960,58 X 4= 3842,32 TL yani.
temmuz aylığı ise 1027,06 TL
5 aylık alacağın ise 3842,32 + 1027,06 = 4869,38 TL

aralık'ta 2220 TL ödeme yapılmış.
bu durumda 4869,38 - 2220= 2649,38 TL halen alacağın var.

bu 2649,38 TL için yarın devam edeceğim. bu para niçin ödenmemeiş, ödenmesine engel bir durum var mı yok mu diye sana yine bazı sorularım olacak. eger senden kaynaklı bir engel yoksa bunda dilekçeni ben hazırlayacagım. kalan parayı da onların anlayacağı şekilde yazarak isteriz, oldu mu ablası?
bir kere 6 aylık alacağın yok. 5 aylık alacağın var. bu şekilde meseleyi bilmiyor nasılsa diye seni hafife almış olabilirler.
senden kaynaklı bir engel olup olmadığı tartıp sende sorun olmadığını anladıktan sonra dilekçeni ben hazırlayacağım:)

Yildizcan
yukarıdaki hesabım doğruymuş:) gece gece yanlış yaptım sandım. tekrar kontrol ettim hesabım doğru.
yukarıda da dediğim gibi bu parayı almana engel durum var mı diye daha sorularım olacak sana. senden kaynaklı sorun yoksa dilekçeni ben hazırlayacağım. yarın erkenden işe gideceğim. müsait oldugumda devam ederiz. iyi geceler:)

Kalem slm ablam msj gorurseniz ilaki cvp verin bugun abla aile ve politikaları sosyal vakfindan 2 memur geldi bana sen dilekce vermissin bimere yazmissin bizde onun için gelmisiz dedi ne istiyorsun sen bizden simdi dedi biz zaten evde bakim maasi veriyoruz ve devam ediyor aliyorsun dediler bende dedimki ben oglumun haki olan 5 aylik evde bakim maasini istiyorum geriye donuk toplu maasimizi yatirsinlar bana dedilerki o maas gitti artik geriye donuk toplu alamzsin unut dediler bende kabul etmedim ben gerekirse mahkeye tasirim dedim abla sen bir karar ver napalim

Temelli ortalığı karıştırıyorsun, iyimi oldu şimdi, boşuna uğraşma mahkeme ile kazanılacak iş değil, zarara çıkarsın.
Vallahi bizim akrabanında Bakıcısı yüzünden maaş kesilmişdi tam 13 ay maaş alamadı.
En sonunda yaşlı anne bakıcı oldu da maaş bağlanmış.

Zorro tamamda ben birsey yapmadimki ben sadece oglumun olan hakini savundum 2 dilikce gondermistim ve birde bimere yazmistim neden susayim ha egerki ben hakliysam savunurum cunku perisan olan ben ve engeli oglum biz o sure icinde ne sikintilar sıkıntılar yasadik ben vakfa defalarca gittim maasim hemen baglansin cok magduruz diye ama hep dosyayı bekliyoruz dediler ve dosyayida istanbul vakfini aradim oranin muduru hadise hanim var 1 saat rica ettim abeseyle gönderildi benim dosyam ve benim anlamadigim surda bir hak var ama onu bile alamıyoruz ve savundugumuzda basindan saliyorlar benim oğlum 70 raporlu agir engeli maasinida kesecek degilerya babasinin cebindenmi veriyorlar memur kendi hakliligini konusur anlatir bende eger kendimce hakliysam bende kendi hakimi savunurum

Üst Alt