Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım Maaşı bağlanmasında öz bakım ihtiyacının tespitine dair sorular..?

Harun Öztürk

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Sayın Arkadaşlar Merhaba,
(%90 Zihinsel)Kısıtlı olan Halam için müracatlarımızı başlattık eve denetime gelmişler. Evimiz yaklaşık 200 yıllık akşap yarım yamalak yıkılmak üzere bir ev banannem(bakıcı) halam( kısıtlı) istanbulda yaşayamadığı için mecburiyetten orada yaşıyor.
Evin durumu ortada diğer tüm şartların tamamını sağlıyor.

AŞAĞIDA VERDİĞİ CEVAPLARLA MAAŞ BAĞLANIR MI ?

Öz bakımı ile ilgili şunları sormuşlar;

Sorular ( Verilen cevaplar)
Elini yüzünü yıkayabiliyormu (Yıkıyorum diye yıkıyor)
Tuvalet ihtiyacını giderebiliyor mu ( gidiyor ama silinmeden çıkıyor)
banyosunu yapabiliyormu ( yok ben yaptırıyorum kendisi girince şampuanlanamıyor başından aşağı sadece su döküyor )
yemeğini kendisi yiyebiliyormu (evet)

hareketlerinden herhangi bir problem yok yürüme becerilerini başkasına ihtiyaç duymadan yapabiliyor

kendisini kısmen ifade edebiliyor (acıktım susadım )
çevresine bir zarar gelirse yada kendisine herhangi bir tehlike halinde kendisini koruyabilirmi (hayır)

evde başkası olmadan yaşayabilirmi (imkansız)
beslenme ve temizlik için alışveriş yapabilme durumu (imkansız)
asgari düzeyde dahi olsa yemek pişirme durumu (imkansız)
asgari düzeyde dahi olsa evini temizlermi (hayır) bulaşık yıkarmı (sadece durlar) çamaşır yıkarmı (hayır)
kışın ısınmak için sobayı yakabilirmi (imkansız)

ŞİMDİ SORUM ŞU BU CEVAPLARLA MAAŞ BAĞLANMASI GEREKİRMİ ?

benim ablamda %70 zihinsel engelli ebm alıyorum raporunda tam bağımlı yazarsa sorun olmaz maaşa bağlanırsınız

yakınızda ki aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığına başvurun sizden istenilecek evrakları hazırlayıp veriniz maaş alırsınız ziraat bankası hesabınız olsun diğer evrakları size derler

tüm müracatları yaptık eve denetime geldiler benim sorduğum soruyu sanırım okumadınız

Sayın Arkadaşlar Merhaba,
(%90 Zihinsel)Kısıtlı olan Halam için müracatlarımızı başlattık eve denetime gelmişler. Evimiz yaklaşık 200 yıllık akşap yarım yamalak yıkılmak üzere bir ev banannem(bakıcı) halam( kısıtlı) istanbulda yaşayamadığı için mecburiyetten orada yaşıyor.
Evin durumu ortada diğer tüm şartların tamamını sağlıyor.

AŞAĞIDA VERDİĞİ CEVAPLARLA MAAŞ BAĞLANIR MI ?

Öz bakımı ile ilgili şunları sormuşlar;

Sorular ( Verilen cevaplar)
Elini yüzünü yıkayabiliyormu (Yıkıyorum diye yıkıyor)
Tuvalet ihtiyacını giderebiliyor mu ( gidiyor ama silinmeden çıkıyor)
banyosunu yapabiliyormu ( yok ben yaptırıyorum kendisi girince şampuanlanamıyor başından aşağı sadece su döküyor )
yemeğini kendisi yiyebiliyormu (evet)

hareketlerinden herhangi bir problem yok yürüme becerilerini başkasına ihtiyaç duymadan yapabiliyor

kendisini kısmen ifade edebiliyor (acıktım susadım )
çevresine bir zarar gelirse yada kendisine herhangi bir tehlike halinde kendisini koruyabilirmi (hayır)

evde başkası olmadan yaşayabilirmi (imkansız)
beslenme ve temizlik için alışveriş yapabilme durumu (imkansız)
asgari düzeyde dahi olsa yemek pişirme durumu (imkansız)
asgari düzeyde dahi olsa evini temizlermi (hayır) bulaşık yıkarmı (sadece durlar) çamaşır yıkarmı (hayır)
kışın ısınmak için sobayı yakabilirmi (imkansız)

ŞİMDİ SORUM ŞU BU CEVAPLARLA MAAŞ BAĞLANMASI GEREKİRMİ ?

sorunuzu gayet iyi anladım ebm bağlanır benim şöyle oldu raporu alıp açsh bakanlığına müracaat ettim evraklar istenildi hesap numarası felan sonra ayın 13 ünde maaşınızı alabilirsiniz dendi

Üst Alt