Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı bakan kişinin aldığı bakım aylığı 2022 için gelir sayılır mı?

Ertelendim

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
evde bakım maaşı bakan kişinin gelirimi sayılır.yoksa bakılanınmı annem için evde bakım maaşı alıyorm.65 yaş yaşlılık maaşına başvurmak istiyrz fakat 65 yaş yaşlılık maaşı alabilmesi için kişinin geliri olmaması gerekiyomş.umarım kalem abla yada bilgisi olanlar cevaplar.şimdiden çok tsk ederim

hane içindeki herkesin geliri hesaplanır 65 yaş aylığı kişi başı gelir 700 liradan fazla olmayacak.. evde bakım için 1400 liradan fazla olmayacak başlıkta yazdığın almak için başvurduğun bakım aylığı ya da 65 yaş aylığı gelir hesabına dahil edilmez.Gelirin tutuyorsa onu alacaksın zaten.. şuan almıyorsun

Ertelendim
65 yaş maaşı gelır hesaplamasında sadece o kişi ve eşinin gelırne bakılır evdekı dıer kişilerin değil.annenız ebm aldıgı gelir hesabını geçeceği için 65 lık alamz dıye biliom.evde bakıcı olabilecek biri varsa bakıcı değişimi edip 65 liğe başvurabılır

annem bakıcı değil ben anneme baktığım için ebm alıyorum.öğrenmek istediğim bu evde makım maaşı, 65 yaş maaşına başvurursak annemin geliri olarakmı sayılıcak

Ertelendim
bakıcı sizmişiniz .maaşın adı evde bakım yani hastaya hasta ile kalıp bakım yapan kişinindir.bu durumda o maaş annenizin deil sizin oldugu için 65 lık maaşı için gelir hesabına dahil olmaz die biliom.siz 65lik için başvurunuzu yapın
siz konuyu [FONT=sans-serif]Evde bakım maaşı bakan kişinin aldığı bakım aylığı 2022 için gelir sayılır mı? böyle açıksınız bu sorunun cevabı farklı 65liğe başvurunun cevabı farklı olur
eger mesaj başlıgına göre cevap verecek olursak alınan ebm, 2022 için başvuru edilirse gelir hesabına dahil edilir.65 lik içinse cevap yukardakı gibi olur[/FONT]

kalem abla mrb konuyla alakası yok ama, yardımına bilgine ihtiyacım var ablacığım.biz evde 2 kişi yaşıyoruz annem ve ben.ben anneme baktığım için evde bakım maaşı alıyorum. benim öğrenmek istediğim abla 65 yaş maaşına başvurmak istiyoruz annem için aldiğımız evde bakım maaşı annemin gelirimi yoksa benim gelirimmi sayılıyo.bildiğim kadarıyla 65 yaş maaşı için kişinin yada eşinin gelirine bakılıyo hane gelirine bakılmıyo.şimdiden ALLAH razı olsun abla

Kalem abla iyi akşamlar.benim yardımına ihtiyacım varabla .biz evde iki kişi yaşıyrz annem ve ben .ben anneme ebm maaşı alıyrm. ayrıca annem engelli maaşı alıyo. evimiz kira .şimdi asıl konuya gelim ben nisan gibi evlenicem ve anneme bakmaya devam edicem annemde bizle yaşıcak başka bakıcak kimsemiz yok abla .nişanlım asgari ücretle çalışıyo annemin engelli maaşı kesilir helarde.benim sizden öğrenmek istediğim annem 65 yaş maaşı alabilirmi 65 yaş maaşında hene gelirinemi yoksa kişinin gelirinemi bakılıyo.bide abla ebm bakıcınınmı hastanınmı geliri sayılıyo.aslında benim için onemli olan annemin sağlıktan yararlanması engelli maaşi iptsl olunca sağlık güvenceside iptal olucak.nasıl bi yol izlemeliyim abla şimdiden çok tşk ederim

kalem abla msj inş gorürsn

umarım yardımcı olabilirim bilgilerim şu şekilde annenizin bakımını yapan ebmaşını alanda sizsiniz. Gelelim hesaplamaya burada hesaplama yapınız. Eve giren gelirlerin (ebm hariç) toplamını 3 e bölünüz 3te 1ri 1417,80 TL yi geçmiyorsa sorun yoktur. Ebmaaşının eklenmiş halıylede hesaplama yapın en azından bir ihtimal bilginiz olur

Anneniz 65 yaşında olduğuna göre engelli maaşını 65 maaşına değiştirmek için vakfa müracat edin böylece 65 maaşında kişinin gelirine bakılır annenizin geliri olmadığı için bağlanır

Ertelendim
siz evlenınce .evinize girecek olan (eşinizden dolayı) aü ve ebm den dolayı annenızın aldıgı engellı (2022)kesılır.gelire takılır. 65 için kişi ve eşinin gelirine bakarlar annenızn 2022 gelire takılıp kesılınce hiç bir geliri olmayacagından 65 yaş maaşı baglanır.burda alınan ebm eve giren gelır sayılır 2022 hesaplamasında gelire dahil edilir ama 65 yaş için dahil edilmez bahsettiğim sebepten kişinin ve eşinin gelirine bakıldıgı için.
burda almış olunan ebm kım bakıcı ise onundur onun adına hesaba yatırılır.adı üzerinde bakıcı maaşı

hepinize çok teşekkür ederim.

mka yani ebm maaşı bakıcının geliri sayılıyo.o zaman 65 yaş maaşı alabilir diyosunuz.çok tsk ederim

.mka
çok tşk hakkını helal et.

evlenince engelli maaşı için vakıfa hemen bildirmem gerekeyiyomu bi süresi varmı mka

Ertelendim
ebm bakıcıy olan adına yatırılıyo.aynı evde oldugu için 2022 ye başvuru yapılırsa ebm gelır hesabına takılmaz
65 yaş maaşında durum farklı.65 yaş maaşında kişinin ve eşinin gelirlerine bakılıyo.eger babanızdan herhangı bi sosyal güvencesi yoksa ve geliride yoksa 65 yaş maaşı baglanır.65 yaş maaşında kişi gelir sınırını bılmıom .verdiğiniz bilgilere göre annenıze 65 yaş maaşı bağlanmasında heç bi engel yok 65 yaş maaşı alır ebmde devam eder
bakıcı hasta ıle ilgili bilgileri gelir değişimi hane kişi değişimini bildirmekle mükellef.süresini bilmiom ama .bildirim süresini bilmıyom
siz ebm almaya devam edersınız annenızde 65 yaş maaşı alır
helal olsun faydam oldu ıse ne mutlu bana

.mka

babamdan kalma hiç bi maaş gelir yok mka.evde bakım aldığım yere 15 gün içinde bildirmek zorunda olduğumu biliyorum.ama engelli maaşı için vakıfa bildirmek zorundamıyım bi süresi varmı.kendileri tespit edermi

Ertelendim
bildiğim kadarzaten 65 lık baglanırsa sistemde görünür alınan engelli 2022 kesılır.olmazsa zor iş deil.e devletten bakarsınız orda herşey görünür ona göre davranırsınız

Üst Alt