Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı başvurumun sonucunu öğrenebileceğim bir yer var mı?

gür1

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selamlar ben evde bakım aylığı için başvuru yaptım 2 hafta oldu başvuru sonucunu netten öğrenebileceğim bir adres var mı acaba bu konuda bilgisi olan.

öyle bir adres yok, kuruma telefon açıp öğreneceksin ya da;

ziraat bankasından hesap açtırmanı istedilerse bağlanacak demektir

444 00 00 nolu telefondan tc. ni ve kart şifreni girip hesaba para yatıp yatmadığını öğrenebilirsin.

ayrıca başvurudan sonra iki hafta geçti diyorsun daha çok erken,
en az 1 aylık bakımı tamamladıktan sonra maaş yatar.

gür

Alo 170 i arayın ve evde bakım maaşı için başvuru yaptığınızı 2 hafta olmasına rağmen bir haber çıkmadıgnı söyleyin yardımcı olurlar.
not : 2 haftada belli olmaz ama yaklaşık 1 ay sürebilir. Bulunduğunuz yerdeki yoğunluğa göre daha fazla da sürebilir ortalama en erken 1 ay beklersiniz

gür henüz yeni başvurmuşsun. oncelikle hanene bakım hizmetleri değerlendirme heyeti gelecek ve bakım raporu hazırlayacak. daha sonra da il müdürlüğünün onayını beklemen gerekecek. eger karar olumlu olursa, ilk maaşını aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünün onay tarihini takip eden bir aylık bakım hizmeti verildikten sonraki ay alabileceksiniz. bu süreç, en az iki ayı bulur.
evde bakım aylığı ile ilgili süreci ancak evde bakım aylığı için başvurduğun il müdürlüğünü arayarak öğrenebilirsin. ya bizzat gidersin ya da telefonla bilgi alırsın.
il müdürlüğü haricinde bilgi alabileceğin bir yer yok. ancak arkadaşların dediği gibi banka hesabından kontrol edersin. onun haricinde kesin bilgi alabileceğin tek adres, evde bakım aylığına başvurduğun il/ilçe müdürlüğüdür.

NOT: -mka alo 170 SGK iletişim hattıdır, evde bakım aylıklarıyla alakası yoktur. alo 170 için bkz: Alo 170

evde bakım aylığı için iletişim hattı alo 183'tür. alo 183 için bkz:Alo 183
alo 183 de evde bakım aylığının baglanıp baglanmadığı ile ilgili bilgi vermez. il mdüürlüğüne yönlendirir.

Evde bakım aylı için başvurumuz reddedildi

Kalem

Merhabalar evde bakım aylığı için başvurumuz gelir seviyemiz yüksek oldu için reddedildi. Itiraz ettik tekrar hesaplandı ve yanlış hesaptan dolayı itirazimiz kabul edildi ikinci kez memurlar geldi bu sefer de engelli kişinin kendini idare edebilecek durumda olmasından dolayı olumsuz sonuçlanmış. Fakat annem %85 engelli ve tüm kriterler uyuyor kendi şahşi işlerini yardım almadan yapamıyor. Tekrar itiraz ettim ayrıca bimere de şikayette bulundum. Sizce olumlu bir sonuç alabilir miyim. Alamazsam hukuki yoldan hak arayacağım bu konuda bilgi olan var mı acaba... Nasıl bir yol izlemeliyim.

hanede kac kişi var
ağır engellimi ve gelir durumu nedır?
bakıma muhtaclıı varmı engellinin

Gür,
Rapor da bakıma muhtac (evet) olmalı yani oran önemli degil %51üzeri yeter
Bazısı%55olur (evet) yazar, bazısı%90 olur (hayır) yazar

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

gür annenin bakıma muhtaç olup olmadığıyla ilgili karar, bakım hizmetleri degerlendirme heyetine aittir. bakım hizmetleri değerlendirme heyeti de olumsuz kanaat bildirmiş. bu durumda il müdürlüğü heyetin kararına uyar ve olumsuz karar verir.
siz de gerekeni yapmışsınız ve karara itiraz etmişsiniz zaten.
eger anneniz bakıma muhtaç durumda ise itirazınız olumlu sonuçlanacaktır.

buradan ben bir şey diyemem. ama heyet, bakıma muhtaç olma durumunu şu linkteki kriterlere göre belirliyor:https://www.engelliler.biz/forum/ev...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

anneniz, linkte sayılan A, B, C, D bentlerinden en birinde tam olarak veya en az ikisinde kısmen bir başkasının bakımına sürekli olarak ihtiyaç duyuyorsa bakıma muhtaç olarak degerlendirilir. ama bu degerlendirme yapılırken yaştan kaynaklı yapamadıkları ve rapora konu olmayan hastalıklardan dolayı yapamadıkları dikkate alınmaz. heyet degerlendirmeyi yaparken raporda geçen hastalıklardan dolayı yapamadıklarını dikkate alır sadece.
siz de verdiğim linkteki notu dikkatle okuyarak ve benim verdiğim bilgiler ışığında annenizi degerlendirin.
eger anneniz bakıma muhtaç durumda çıkıyorsa itirazlarınızdan olumlu sonuç alırsınız söyleyim. aksi durumda mümkün değl.
itirazınızın sonucunu bekleyin. bu arada da verdiğim bilgiler ışığında annenizin durumunu inceleyin. olumsuz karar çıkarsa ondan sonrasını birlikte düşünürüz. öncelikle itirazınızın sonucunu bekleyelim derim.

Üst Alt