Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı başvurumuzda eve gelen kişilerin tutumu!?

Zellandali

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar bir şey sorabilirmiyim

%90 engelliyim. Annem ile babam ayrı boşandılar annem babasından maaş almakta ve sadece nafaka almaktayız
üç kişi yaşıyorduk evde bakıma bağlandık. Sonrasında Ablam işe başlayınca kestirmek zorunda kaldık. Sonrasında ablamın 5 6 ay sonra iş alanında projeleri bitince farklı şehir taşınmak zorunda kaldı. Ablam evden çıkınca Evde bakım maaşına bağlanmak için başvurduk aradan 7-8 ay geçti oturduğumuz ev 3+1 kirada yaşıyorduk mal varlığı vs yok oturduğumuz şu zamana kadar evler 10 merdivenli yada basamak olan engel olan evlerdi son oturduğumuz ev de asansör vardı fakat aşırı dar tekerlekli sandalyem girmiyordu bile sonrasında şehir değişikliği yaparakbulunduğumuz şehirde 1+1 daireye taşındık. Asansörü geniş olan sosyal tesisi olan havuzu olan bir daireye taşındık fakat Ablam şuanda çalışmamakta ama ikametgahı farklı yerde şuna bizim evde yaşasa bile sınırı geçmek gibi bir durum yok çünkü çalışmıyor
ayrıca kiramız gerek diğer konularda lüks bir daireye tasınmıs gibi görünsede erişebilirlik benim için mükemmel bir duygu

taşındığımız şehirde evde bakım bildirdik daha yeni kontrole geldiler fakat o sırada annemin arkadaşı ve Ablam vardı evde evde bakıma gelen şahıslar yatak odasına kadar baktılar üstelik küçümsüyorlar iyi bir evde oturup böyle bakışlar atmaları karar vericez demeleri yoksa kesebiliriz denmesi beni sinirlendirdi.
Üstelik ben farklı maaşlarda alabilirim ama sağlık sigortam var çok şükür hayatımızı annemle şuan çok iyi idare ediyoruz sizce bu durumda sırf iyi bir yerde oturuyoruz diye kesilir mi yatak odasına kadar girip bakma şansları varımı acaba

Zellandali
ebm için bana gelen heyet şeker şerbet gibiydi çok iilerdi. odalarıda gezmedıler.bazı soru sordular ellerındekı belgelerden. sohbet ettık yardımcı olup kolaylık gösterdıler kolayca baglandı ebm.ama bazen heyettekıler öyle bi oluokı hedıye yada taksıtle bi eşya alınmıs olsa bile vay nasıl alırlar dıebılıo helede kendılerınde o eşyadan yoksa.bir yerde heyetın insafına kalmıs gbi olsakda ebm almanın şartları var şartlar tuttugu halde engel olurlarsa şikayet edip başka heyet istenebiliyor.
bahsettıgınız gibi engellıler kendılerıne en uygun mekanda yaşamalı.engellıyık dıe dört duvara hapsedılmemelıyık girmesi çıkması zor evlerde ıkamet etmemelıyık.bilseler ki bizde can taşıyok böyle davranmazlar

Valla hayret ettiler eve sanki ne var odada şişme yatak var henğz yatak gelmedi burda kim yatıyot diyorlar onderece 4 yastık var onu bile şaşırdılar bacaklarımın altına koyduğum kafamın altına koyduğum yastığa kadar sorgulamakta ne biliyim kıskançlık önceden aldığım bir şey şimdikesilirse çok üzülürüm çünkü hayat şartlarımı artıyıyor ve güzel yaşamamı sağlıyor kendimizi niye acındıralım engellilerde mutlu olabilir yaşam şartlarını yükseltebilir işe girme şansım yok işe bile alınamıuorum hayret bişi

Üstelik engelliye gereken şartlar sağlanıyormu diye kontrol etmek yerine aptalca davrandılar

evde altın kaplama eşya bulmuşlar gibi olmuş. halbuki takdir etmeliler engelli hastaya iyi şartlar hazırlanmış diye.
eğer onaylamazlarsa itiraz edip başka heyetin gelmesini isteyin.

Çok moralim bozuldu annem benim için o kadar mücadele tek basına etmişken kas hastalığına sahip oluşum ve yaşama sürecim bile solunum yollarom bile o kaar zor ki annemin beni bu kadar mutlu etmesi ve ilk defa böyle site içi apartmanın girişinde engel bulunmaması yada apartmanın önüne araba park eden bile yok bundan 1 ay ömce sürekli tartısmaktan apartmanın önüne araba park etmedilerinden yorulmustum eğer böyle bir konda kesilirse şikayet edeceğim bizzat O davranısları yatak odasına kadar girmeleri kaç tane engelli arkadasım var onların bile odaları gezilmeemekteymiiş o davranısları çok kırdı

Zellandali
geçmiş olsun dıcemde kas hastalıgı geçmıo ve ılerlıyo dedık kerri.ebm de gelır getırenlere bakarlar yataga yorgana değil heyet saçmalamış resmen.siz ıkmat ettıgınız evın sahıbı olsanız ve ayrıca bir evınız olsa kiracı olmayıp boş olsa oturdugnuz evı sız oturdugunuzdan dolayı diğeride boş oldugu için işleme bile alınmaz ama o boş evı kıraya verdıgınız an kıra bedelı gelıre eklenır.
kısaca dedıgım gibi heyet yanlış yapmış engellının morale ıhtıyacı varken bunlar moralı bozmuş

Ebm heyeti keyfi uygulama yapıyorsa şikayet edin

Nereye şikayet etmeliyim aşırı kırıldım benim annem bana o kadar güzel bakıyor ki ona zorluk olmasın diye bile saçlarımı kestireyim diyorum ama annem genç kızıyım hiçbir şeyden geri bırakmamaya calısıyor üstelik böbreklerim ağrıdı zaman taksiyle götürüyor araba yok ev yok bana iyi bakıyormu diye soran yok direk evi incelediler evde normal standar 1+1 yeni bina üstelik kiracıyız sınırı gecmiyoruz kardesim ablam şuan çalışmıyor ama onun hayatı var kendi planları bizimle yasamak zorunlu değil hayatı var sadece bazen geliyor kalıyor yemek yiyoryz eğleniyoruz bunu sordukta üstelik önceki şehirde sorun olmaz demişlerdi bunlar insanlık dışı resmen

Üst Alt