Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı başvurusunda hangi raporu dikkate alırlar?

Takomak

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba değerli arkadaşlar,
2016 yılında devlet hastanesinde aldığım %80 engelli kategorisi Şizofrenidir. Ağır engelli tam bağımlı raporum vardır. Süresizdir. 2020 yılında Malülen emeklilik için tekrar heyete girdim. %80 Rapor verdiler.Malulen emekli etmediler. Ancak bunda Ağır engelli ibaresi yok. Sizce Evde bakım maaşı için başvursam hangi rapor geçerli olur?
2016 raporuyla başvurabilir miyim?

En son aldığın malulen emeklilik raporu evde bakım maaşı için geçersizdir çünkü mevzuatı farklıdır.dolayisiyla 2016 yılındaki raporun evde bakım maaşı için geçerlidir.gonul rahatlığı ile 2016 daki raporunla başvurabilirsin.

En son güncel rapor hangisi ise onu dikkate alirlar.

İlgili kurumu arayip sor yada bizzat kendin git..Malesef ülkemiz de bir işin peşine düşmesen aksama olması normal. deasn12

infirak malulen emeklilik için prim gün sayın ve yılın tutuyormuydu ?

Ben evde bakim maasi aliyorum,malulen emeklilik konusun da bilgim yok.

Deasn12, prim günüm tutuyordu. "Sen çalışabilirsin" dediler. Sgk beni emekli etmedi.

anladım kardeşim hayırlısı.. %80 raporun var iken emekli olmaman ne biliyim çok tuaf. SGK emeklilik sağlık raporunu kaç çıkartmıştı hatırlıyormusun ?

Sgk raporu %57 yaparak çalışma gücünün 3 te 2 sini yitirmedi, çalışabilir diyerek beni emekli etmedi.

Üst Alt