Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı belgelerimizi güncelliyoruz. Hanedeki yeni kişi için belge..?

sehli_mumteni

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, evde bkm. ayligi aliyorum ve tekrar evrak guncelleme asamasindayiz. Esimin erkek kardesi (35 yasinda bekar) ailemize dahil oldu ikametini bizim adres gostermisler ama isyerimiz musait oldugu icin genellikle orada kaliyor. SYD, ilgili kisinin bizzat imza vermesi ve yakinlik derecesini belgeleyen bir evrak ibraz etmesi gerektigini soyledi. (nufus idaresinden).

Sorum şu ki; bu durum prosedür dahilinde mi yoksa memurlarin inisiyatifinde mi?
Bir de bu kisinin isyerinde kaliyorum demesi degerlendirmeyi etkiler mi? Ayrica ilgili sahsin beyan edebilecegimiz bir geliri yok, ihtiyaclarini ve harcligini esim veriyor, o da isyerinde yardimci oluyor esime simdilik..

Simdiden tesekkur ediyorum.

sehli_mumteni

memurun insafıyetine daha çok kalıyor bence.sitede onca anlatılan yaşanmışlık var.bahsedilen kişinin işyerinde kalıyorum demesi değerlendirmeyi fazlasıyla etkıler evde görünen kişi sayısı hakkında yanlış beyan verıyorsunuz diye memurlar işlem yapar.bahsedilen kişi demese bile yapılan kontrolde işyerinde kaldıgı tespıt edilirse gene sıkıntı olur.eşinizin harçlık vermesi ihtiyaçlarını karşılaması güzel ama heyet o kişinin çalıştıgını ve ücretininse harçlık adı altında aldıgına hükmedebilir.siz dedıklerı gibi nüfüsdan istediklri belgeyi ibraz edin.

işiniz memurlara kalmış.

@sehli_mumteni eşinizin kardeşinin ikametini size aldırmışsınız. ama eşinizin kardeşi ikameti sizde olmasına ragmen genelde işyerinde kalıyormuş. yakınlık derecesini belirleyen belge vermenize gerek yok. böyle bir şey mevzuatta yok.

eşinizin kardeşi sizle yaşamıyorsa, ikameti sizde bile olsa hane gelirine dahil edilmez.

haneye dahil edilmesi için hem ikametinin sizde olması hem de sizle yaşıyor olması gerekir. akraba olup olmamasının önemi yoktur.

Üst Alt