Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı gelir hesabıma araç satışı eklenir mi?

qralturk

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar kisaca yaziyorum
Toplam gelir 2328 TL
Kisi sayisi 5
Kisi basina dusen gelir 465 TL

Aracimi sattigim taktirde bu maas dusermi
Arac fiyatida 2100 lira olacak
Buda 12 aya bolundugunde 175 tl yapiyo

2328 + 175 = 2503 TL / 5 = 500 TL

arkadaşlar dün forumdada denk geldi 2022 için başvurumu yaptım eve heyet gelecek ama led televizyonum var bu engel olurmu ve düğünümde hediye geldi
144 ü aradığımda ise biz bu konu hakkında bilgi veremeyiz diyorlar peki nasıl açıklayıcı bir cevap alabilecez

tv nin bilgisayarın 2022 maaşını etkileyeceğini sanmıyorum çünkü ben hiç duymadım tv ve bilgisayar yüzünden maaş bağlanmadığını hane gelirin kişi başı 255 tl olması gerekir geçerse tehlikeli evdeki eşya dikkate alınmıyor bildiğim kadarıyla

Yanlis anlasilmasin evde bakim maasi yanlis yazmis olabilirim sinir 510 lira bende kisi basi dusen gelir 465 lira

aracı henüz satmamışsın sanırım. başvuru sırasında aracının olduğunu da beyan etmişsindir zaten. evet,arac satışından elde ettiğin gelir de dikkate alınır ve hesabı da doğru yapmış aylık miktarını tespit etmişsin. bu miktarı da hanenin toplam gelirine eklemişsin.
kişi başına düşen aylık gelir 510,45 tl altında oldugundan baglanır size aylık.
tabi bu karar yine heyete aittir.
yaşam koşullarınız ve beyan ettiğiniz ve tespit edilen gelir arasında uçurum varsa işkillenip gelirinizi didik didik ederler ama bir şey bulamazlarsa baglarlar aylığı.
araç, ev eşyaları sadece yaşam düzeyiniz hakkında fikir vermesi açısından dikkate alınır gelir olarak dikkate alınmaz.
zaten yeni evlenmişsiniz bunu sçylerseniz işi uzatmalarını önlersiniz. hele araç satışı yapıp miktarını bile soyleyen vatandaşa hiç sorun çıkarmazlar rahat olun:)
ama hediye bile olmasa ev eşyaları gelir hesabında dikkate alınmaz tekrar ileteyim. önemli olan gelir durumunuzdur. resmi ya da gayri resmi her gelir dikkate alınır.
geliriniz ne varsa hesaplamışsanız ve buysa aylık baglanır vesselam:)
evde bakım aylığı ile bilgileri alo 183'ten alabilirsiniz ayrıca. ALO 183 için bkz:Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı |

evinize Heyet gelecek hem bakım raporu hazırlayacak hem de gelir için bakacaktır. Size geldiğinde rehberlik eder zaten.
Bakım aylığınızın baglanıp baglanmadıgını da Aile ve sosyal Politikalar il müdürlüğünden öğrenebilirsiniz sonra da.
zaten gelişmeleri buradan da yazmaya devam edersiniz. sorularınz olursa buradan da cevaplarız.

Cevap icin tskler benim gelirim ne varsa yazdim buraya suan kabul edildi eve gelecekler kabul edilirse maas ne zaman baglanir peki yani subat ayinda para alabilirmiyiz

En az 40 gün ortalama 2 aydan önce yatmiyor ilk maaşlar. .

Üst Alt