Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı gelir hesabına cezaevindeki baba dahil edilir mi?

Konular
17
Reaksiyonlar
0
iyi akşamlar bankadaki bir miktar paramızla kısmetse bu zamanlarda annemin üzerine dükkan almayı düşünüyoruz annem bakım maaşı alıyor ben özürlü maaşı alıyorum aralıkta 986 alacağım birde 220 tl ve 250 tl olmak üzere 2 tane kira gelirimiz var kendimiz 300 tl kirada oturuyoruz babam başka şehirde cezaevinde onada gönderiyorum izne de geliyor
1-) babam evde bakım maaşında gelir hesabına dahil edilirmi?hiç sormamıştım shçek e öğrenmek istiyorum
2-) eğer babam gelir hesabına dahil edilmezse dükkanı alsak boş kalsa kiraya vermesek yinede maaş kesilirmi
3-) eğer babam gelir hesabına dahil edilirse kiraya versek alacağımız dükkanı en fazla ne kadara vermemiz gerekiyor kiraya
220 tl ve 250 tl kiralar
aralıkta 986 tl alacaz 2022 yi
ve bakım maaşı 3 soruma yanıt yazabilirmisiniz?
özellikle KALEM ABLA VE BÜLENT BEY başta olmak üzere forumdaki arkadaşlarda bildiği üzere yanıt verebilirmi?:):):):):)

bankadaki bir miktar paramızla kısmetse bu zamanlarda annemin üzerine dükkan almayı düşünüyoruz
220 tl ve 250 tl kiralar
986.75 tl (2022 özürlü maaşı)
evde 2 kişiyiz dükkan alsak ama kiraya vermesek bakım maaşımız kesilirmi?

2022 aylığının 1 aylık tutarını 330 desek, 330+220+250= 800 aylık gelir görünüyor.
Babanın cezaevinde olması yerleşim yerini değiştirmiyor. Dolayısıyla aynı hanede varsayılır. Bu şekilde bakmakla yükümlü birey kapsamındadır.
Kişi başına düşen aylık gelir üç kişi için 1200 TL'yi geçmemelidir.
Hesaplarınızı buna göre yapın.
Baban cezaevinde oldugu için bu nadir bir durum oldugu için bulundugunuz il/ilçe sosyal hizmetlere de sorun. Olur ki konu hakkında fikirleri yoktur görüş alma imkanları olur. Unutmayın babanızın yerleşim yeri cezaevine girmekle değişmez.
Sosyal hizmetlerden babanızın bakmakla yükümlü birey kapsamında oldugu konusunda görüş alın öncelikle. Bunu teyit etmeden şimdilik hareket etmeyin. Gelişmelerden haberdar edin muhakkak.

Üst Alt