Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı gelir kriteri maaşdan yapılan kesintiler dahil edilir mi?

eserdem

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
Evde bakım aylığı alıyoruz 2000 tl ikramiyeyle tam 957 tl oluyor. 10 tl ile kurtarıyor ama temmuzda zam yapılacak maaşlar gelir artacak ve muhtemelen kesilecek bizim evde bakım maaşı :(:(:(

Bu durumda sgk ilaç kesintilerini sormam gerekiyor. Elimize geçen net tutar üzerinden mi hesaplanıyor. Yoksa ilaç kesintileri ek ödeme v.s dahil mi?

ben bu ikramiyelerin bi şekilde es geçileceği görüşündeyim iki ikramiye ver engelli 12 ay gelirinden olsun böyle bi mantık yok..
verilen iki ikramiye butun senenin gelirine bölünür deniliyor ikramiye verilen ay gelir aşılsa bile ertesi ay gelir kriterini sağlıyorsa engelli neden butun yılın evde bakım maaşını kaçırsın

ilaç kesintisini filan kale almıyorlar haneye giren rakama göre yani banka dekontundaki ya da SGK'dan aldığınız maaş bordrosunda yazan miktara göre hesaplanıyor, giderler değil gelir hesaplanıyor.

bu emekli ikramiyesi bir çok evde bakım maaşı alanların sorunu olacak gibi üzücü bir durum gerçekten.

buna aile bakanlıgının bir el atması konuyu çözüme kavuştrması gerekiyor . mağduriyet yaratacak evde bakım kesilecekse ikramiye yi ne yapalım

Kalem hanım merhabalar emekli ikramiyesi evde bakım maaşı gelir kriterine nasıl bir etki gösterecek bilgi verirmisiniz

Ozankifoz

ben hesabı nasıl yapacağını anlatayım, ikramiyenin evde bakım aylığını nasıl etkileyeceğine sen karar ver:)

hanede kaç kişi yaşıyor hesapla.
hanede kalan herkesin evde bakım aylığı hariç aldıkları aylık gelirleri topla.
toplam aylık gelire alınacak olan ikramiyelerin aylık ortalamasını ekle. (ikramiye miktarını 12'ye bölersin ortalamasını bulursun).
sonra da hanenin toplam aylık gelirini hanedeki kişi sayısına böl.
sonuç 967,27 TL altındaysa evde bakım aylığı devam eder. ama sınırı geçerse evde bakım aylığı kesilir.

Kalem hanım teşekkür ediyorum cevabınız için peki bu durumu sosyal politikalar bakanlığına gidip soralımmı

Ozankifoz
tabiki sorabilirsiniz. "SGK tarafından ödenecek bayram ikramiyeleri, evde bakım aylığı gelir hesabına dahil edilecek mi?" diye sorabilirsiniz.
ama alacağınız cevap aynı olacaktır.

yine de içiniz rahat etmiyor sizin anlaşılan.

o halde,
evde bakım aylığı aldığınız il müdürlüğüne,
alo 183'e,
aile ve sosyal politikalar bakanlığı'na tüm sorularınızı sorabilirsiniz.

NOT: alo 183 haftanın 7 günü 24 saat ücretsiz hizmet verir.

Kalem hanım çok teşekkür ediyorum tekrardan babamın rahatsızlığı nedeniyle evde bakım maaşı alıyorum ben eve sadece babamın emekli maaşı giriyor bu ikramiye işi biraz canımı sıkıyor maaş kesilecek korkusundan onun için devamlı soruyorum tekrar çok sağolun

Ozankifoz
elbette anlıyorum seni. rahat ol.

baban ne kadar emekli aylığı alıyor?
hanede kaç kişisiniz?
emekli aylığından başka gelir var mı? 2022 aylığı, kira,tarla vs herhangi bir gelir?

Kalem hanım sadece babam ve ben babam annemden kalan emekli maaşı alıyor net 1612 lira elimize geçiyor şu an için bir sorun yok başkada bir gelir Yok bakım maaşı adına ama bu ikramiye verilecek olması beni çok ama çok endişelendiriyor çünkü emekli maaşının bir bölümü krediye diğer kalan miktar ise kira fatura gibi demirbaşlara gidiyor onun için bakım maaşı bize nefes gibi

Ozankifoz
o halde alacağınız bayram ikramiyesi size ilaç gibi gelecek. keyfini sürün:)

evde toplam iki kişisiniz.
babanın aldığı aylık 1612 TL
başka geliriniz yok.
evde bakım aylığı gelir hesabına dahil değil.

iki bayram ikramiyesi toplamı en fazla 2000 TL
bunun aylık ortalaması yuvarlarsak 167 TL

1612 + 167 = 1779 TL
hanede kişi başına düşen aylık gelir: 1779 / 2= 889,50 TL

hanede kişi başına düşen aylık gelir 967,27 TL altında olduğundan aldığınız evde bakım aylığı kesilmez.

1 temmuz itibariyle babanın aldığı ölüm aylığı artacaktır. ama bu artış bile evde bakım aylığının kesilmesine engel olmaz.
yine de bana temmuz ayı içinde babanın aylığının ne kadar zamlandığını söylersin yeniden hesap yaparız.

ikramiyeyi aldıktan sonra haberim olsun. miktarını soylersin bana.
şimdilik alacağınız ikramiyeyi düşün. gerisi sorun çıkarsa hallederiz. çünkü aylık kesilmesini gerektirecek bir durumunuz yok. aksi bir durum olduğunda ( yani yanlış hesap yaptıklarında) duruma el koyar çözeriz inşallah.

bundan snrasında ikramiyeyi nasıl değerlendireceğinizi düşünmek kalıyor size:)
güle güle kullanın:)

Kalem hanım çok çok teşekkür ediyorum Çok sağolun detaylı bilgi paylaşımı yaptığınız vede bizim bu denli sorularımıza içtenlikle verdiğiniz cevaplar için Allah razı olsun saygı hürmet sunuyorum efendim iyi geceler

Kalem hanım saygılar hürmetler hanımefendi
Acaba bakanlık ile iletişime geçitinizmi ikramiye nasıl hesaplanacak benim gidip görüşecek durumum yok telefonlada bilgi vermiyorlar teşekkür ediyorum..🙏🙏🙏

Bende bakıcı maaşı alıyorum 3 kişilik bir aileyim toplam maaş 2700 yeni okudum şimdi ikramiye aldık kesilecek mi ben sosyal hizmetleri aradımbulunduğum ili net bilgi alamadım nasıl hesaplanacak gidip dilekçe verip beklemek düşüyor

Merve Aydın
aldığın ikramiye toplamını 12'ye böl.
maaşının yılık gelir uzerinden ortalamasını bul.
bunları toplayıp hanedeki kişi sayısına böl. sonuç 967,27 TL altındaysa evde bakım aylığı devam eder. aksi durumda kesilir.

sınırı geçtiğini düşünüp hesabı yanlış yapmaktan korkuyorsan, evde bakım aylığı aldığın il mdüürlüğüne gidip gelir hesabını gözden geçirmelerini iste.

Kalem hanım Merhaba. Biz de babam için bakım aylığı başvurusunda bulunacağız. Babamın maaşından 200tl bireysel emeklilik kesintisi yapılıyor. Sosyal güvenlik kurumu maaş bordrosunda bu kesintiyi dikkate alır mı. Dikkate alırsa kişi başı gelir sınırının üstünde, almaz ise altında kalıyoruz

Şehir değişikliği yaptım tasınmadan önce bildirdim ama eksik ödenmiş gecen gün heyete geldiler sınırı gecmiyoruz kesilmez gibi ama heyettekiler beni mutsuz etti kırdı şikayet edeceğim

Merhaba evde bakım heyeti cimerde nereye şikayet edilir.Adalet bakanlığımı nereye ?

Merhaba evde bakım için şehir değişikliği bildirimi yaptık eve gelip kontrol ettiler kesiliyormu yine ayın 13ünde alabiliyormuyuz 25 eylülde kontrole geldiler diğer şehirde de alıyorduk bilgi verirmisiniz

@Kalem hanım yardımcı olurmusunux

Bizim gelir 1997 ve 300 tl toplam 2 kişi yaşıyoruz siniri geçmiyoruz fakat %90 engelimde var sadece ebm için başvurduk ev araba yok şehir değişikliği bildirdik yine devam edilirmi ev 1+1 sizce

Zellandali
verdiğin bilgilere göre ebmyı almaya devam edersın belkı şehır değişliğinden dolayı durdurulmuş(kesilmiş değil)olabılır.bu ay olmasa bilesonrakı ay da alabilirsiniz.e devlette maaşların durumu görunuyo sizinki görunuomu görunuyosa ne yazıyo

Kayıt bulunamadı yazıyor bizim önceki ev 3+1 di ev şimdi 1+1 ve sadece yeni bina sıfır daire kiralık fırın ocak eve ait zengin gibi gördüler dakat aidat kira giderlere bu maaşın katkısı niyük kimseden üç kuruş bile almadan idare ediyoruz zor bir hayat ama yorum yapmak çok kolsy 😕

Ne kötü evlerde yaşadık en son ev asansörlüydü gakat asansör dardı binemiyordumm bile orasını burasını çkara çıkara biniyordum şimdi böyle güzel bir yerde yaşadığım için kesin kesilcj asansör tam ama

Zellandali
bahsettıklerınızı gelırlerınızle alamayacagınıza hükmetmıs olabılırler .gelen heyete o eşyaların zaten evın demırbaşı oldgunu sizle alakası olmadıgnı deseydınız.sizin için en güzeli elbette rahat edecegınız bır ortam asansör çok önemlı sizin için. siz cimerin sonucuna göre tekrar başvuruya gıdıp evle ılgılı bilgi verin eşyaların sizle alakası olmadıgını rahat etmenız için asansörun olması gerektıgını falan hepsını detaylı anlatın

İyide annem ile babam bosanmadan önce alınmıs esyalar ki önceki evde koltuğu vs biliyorlardı sadece ev değişikliği şehir değişikliği fırın ocak evin demir başı tv çok önceden alınmıstır faturası vs var bunlarını kanıtlayacağız insanlığamı zaten engel varsa hayat zor çalışamıyorum bile çalışsam çalışma ikanı verdeler kendim kazanırım şimdi bağlanana kadar kredi kartı kullanacağız hayat yeterşnce zor

Zellandali
memurlar bı yerde haklı incelemeye gelıolar gelır yokken ya da az iken yaşantı gelırden fazla gibi bir intiba uyandırısa olumsuz rapor yazabılır o yüzden durumunuzu bildirn dedim.heyettekılerın tutumu çok önemlı bana gelenler şeker şerbetti zorluk cıkarmadılar kırada olan evımız var kıra aldıgmız sadece kıra gelıre dahıl edıldı yanı 2 evin var demedıler bize kalsa tüm engellılere maaş baglarız dedıler.anlayışlı halden bilir het gelsın tüm engellılere

Üst Alt