Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı için adres değişikliğini nereye bildirmeliyim?

Zellandali

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
merhaba şehir değişikliği yapacağım maaş kesilir mi peki kime bildirmem gerekiyor bildirirsem bağlanması uzun sürermi 90 engellym

ilk önce eski adrsteki sosyal hizmetler evde bakım biriminden dosyanı yeni taşındığın soyal yardım evde bakım birimine gönderilmesini istiyeceksin bu şekilde devam edecek seni arayacaklar adres teyidi için evine gelecekler maaşın kesilmez kesilse bile talep edebiliyorsun sıkıntı olmaz ama 15 gün içinde başvur

Engelli indirimi ve sorunlarım

Merhaba evde bakım alıyorum şehir değişikliği yapacağım hangi şehire bildirmem gerek.Hiçbir mal varlığım yok şimdi site içi kirasını ödediğim bir apartmana taşınıcam maaş kesilirmi ve bildirdilten sonrada maaş kesilirmi acaba?

engelliye elektrik su doğalgaz inidirim varmı ankara için ne kadar abonelik açtırma ücreti ve indirim ne kadar

acil destek arkadaslar

Zellandali
Adres değişikliği yaptığınız tarihten itibaren 15 gün içinde hem ayrıldığınız yerdeki hem gittiğiniz yerdeki kuruma bildirmelisiniz. Ayrıldığınız yerdeki kurumda bulunan dosyanız gittiğiniz yerdeki kuruma gönderilecek/devredilecektir. Yeni adresinizde incelemede bulunacaklar. Maaşınız kesilmez. Elektrik için aylık 80 lira indirim var, gittiğiniz yerdeki ptt den indirim alıp almadığınızı oğrenebilir ödemelerinizi orada yapabilirsiniz. Su indirimi için raporunuzla birlikte belediyeye müracaat etmeniz gerekir, Ankara için %50 indirim var diye biliyorum. Bu oran değişmiş de olabilir. Doğalgaz indirimini hiç duymadım.

sadece evde bakım alıyorum 1380 tl yani su indirimi ve elektrik indirimi var ise askiye ve bedaşa uğramam gerekmiyormu

adres değişikliği yaptktan sonra maaş devreder dimi ara verilmez şehir değişikliği için

birde bişey sorcam emekli maaşı annemin artarsa evde bakım etkilnrmi onu düşünürmü devlet

Engelliler için elektrik, su ve doğalgaz indirimleri kurum insiyatifindedir. Sosyal yardım aldığınız kurumdan veya 144 arayarak öğrenebilirsiniz. Size detaylarını nereye basvuracağınızı söylerler.
Zamanında bildirimde bulundugunuz surece, gelir kriterlerine uyduğunuz sürece ve de incelemede bulunacak heyet olumsuz karar vermediği surece maaşınız kesilmez, ara verilmez.

sırf iyi bir yerde oturuyorum diye kesilme olmaz demi

1+1 oturdgm ev zaten ucuz dye 2+1lerpahalı malesef

annemle

Zellandali

sadece evde bakım alıyorum 1380 tl yani su indirimi ve elektrik indirimi var ise askiye ve bedaşa uğramam gerekmiyormu
su indirimi var mı varsa ne kadar o nu ikamet ettiğiniz yerin beledıyesinden öğrenebilirsiniz
elekrıge gelince.elektriği 2022 maaşı alanlara veriolar.siz sadece ebm aldıgnız için size elektrık indirimi yok.elektrik indiriminden faydalanamazsınız
adres değişikliği yaptktan sonra maaş devreder dimi ara verilmez şehir değişikliği için
ara verilmesi şöyle olur sizin adres değişliğinde durumu bildirmeniz gerekiyo 15 gün içinde.yenı yerdeki kurum eskı yerdekı evrakları ister ve eve kontrole gelır şartlarınız aynı şekılde tutmaya devam edere maaş kaybı olmadan almaya devam edersınız yok heyet şartınız tutmuyor dıye karar verırse maaş kesılır
birde bişey sorcam emekli maaşı annemin artarsa evde bakım etkilnrmi onu düşünürmü devlet
maaş artışıylagelirinizde artmış olur.maaşın artması sonucu hane kişi başı gelırı olan 1219 lirayı geçmezseniz heç bişi olmaz

Mrb ayni ilçede semt değişikliği yapacağız esimden ayrıldım babamın yaşadığı ewe annemle beraber geri donuyoruz döndüğümüz hanede 2 Abim bi babam bide annemle ben oğlum olacak babam çalışmıyor abimjn biri engelli çalışamıyor diğeri de çalışmıyor madde bağımlısı ev kira değil maaşın kesilme durumu söz konusu olurmu yada durdurulurmu bi sure çünkü o maaşla annemin hastane masrafını gideriyorum

Zorro bakıcı benim anneme bakıyorum evli olduğum için yanıma almıştım boşanma sebebiyle tekrar baba evinde bakmaya devam edicem

Sorun olmaz almaya devam edersiniz
Başka adrese taşındığını bildir kuruma.
Memurlar o eve kontrole gelir, olumlu sonuç ile durdurulmmadan aylığa devam edersiniz

İnsallah öyle olur yoksa büyük sıkıntı cekicez hani ben abimlerin ve babamın olusunun sorun olacağını düşünüyordum hep ufacık şeyde problem çıkarıyorlar çünkü gelir olarak faydaları yok ama bi bahane bulurlar da mağdur oluruz diye tereddutteyim inşallah sorun yasmayiz saolun cevapladiginiz için

Belma28

boşanmadan doalyı adres değişikliğni bağlı bulundugnuz il ya da ilçe aile sos pol müd.e bildireceksınız aynı kurum sınırlarında oldgunuz için normal adres değişimi olsaydı bişi olmazdı boşama oldgu için hanede kişi sayılarında farklılık olacagı için bildirmenız gerekıyor.
eskı adreste eş anne çocık sız 4 kişi iken yeni adreste.siz çocuk anne baba 2 agabey 6 kişisiniz
ebm almaya devam edersiniz
engelli kardeşinizin engel raporu kaç ve tam bağımlı mı yazıyor.herhangı bir engelli maaşı 2022 ebm gibi alıyormu.almıyorsa abiniz için tam bağımlı ve %50 ve üzeri raporu var ise ebm ye başvurun.raporu normal bi rapor ve %40 ve üzeri ise 2022 y başvrun tek gelir annenızden dolayı alınan ebm oldugu için gelir şartınız tutuyor.

merhaba arkadşalr bana acil bilgi verirmsnz

merhaba arkadaslar şehir değişikliği yapıp bildirdim ya 25 eylülde eve heyet geldi sizce eksik mi alıyorum yardımcı olrmsnz.

Standart olur bakım maaşı, 1385 tl

E DEVLETTE YAZAN
En Son Alınan Ödemenin Tarihi Ödenen Tutar (TL) Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi Ödeme Türü
13/11/2019 1.615,36 26/08/2019 30/09/2019 Ek Ödeme

EN SON BANKADAN ÇEKTİĞİM TUTAR
İŞLEM TARİHİ 13-09-2019
TUTAR 1.153,83 TL
AÇIKLAMA : AĞUSTOS AYINA AİT EYLÜL 2019 EVDE BAKIM ÖDEMELERİ ŞEHİR 13-09-201 SOSYAL POLİTİKALAR MÜDÜRLÜĞÜ

EKİM AYINDA YATMADI ZATEN KASIM AYINDA ÇEKECEĞİM TUTAR SADECE 1.615,36 TL Mİ DOĞRUMU YANİ EKSİK GİBİ GELDİ AMA BİLGİSİZİM YARDIMCI OLURMSZ

DÜXENLİ OLARAK ALIYORDUM AMA ŞEHİR DEĞİŞİKLİĞİ YAPINCA DURDU BU SÜREÇ ŞİMDİ TEKRAR BAŞLADI YANİ BİLGİ VEREBİLİRMSNZ AĞUSTOS AYINA AİT TUTARDADA EKSİK ALMISTIM ŞEHİR DEĞİŞİKLİĞİ DİYE DÜŞÜNDÜM HERHALDE O YÜZDEN
Kalem hanım keşke cevap yazsanız

Hesap dogru ilk ödeme eksik yatmış Eylül ayında ek olarak eksik parada yatmış
1153+1615=2768/2=1384
Küsürde var

yani önümüzdeki 13-11-2019 da alacağım tutar 1615 tl doğru yani anladım

ben ekim 1385+ kasım 1385 alırım diye düşünmüştüm oysaki

1615 Eylül ayı zaten, ekim ayını Kasım 13 hesapa gecer

Yani 13 kasımda 1615+1385 mialacağım yoksa 1615 mi valladaha da sormayacğım bu önden ay gelmesi çok kafamı karıştırıyor kb hakkınızı helal edin
(ben) valla son kez soruyorum

Bir ay bakım =ertesi ay, 1385 tl
1615 tl kasımda alacağın, Eylül 25 heyet gelmiş Ekim 25 bir ay olmuş, bir hesap yapalım
1385/30=46
1615/46=35 günün bakımı yani günlük 46 tl
1153 /46=25. Günün Temmuz ayı bakımı

Karslı yardımcı olabildiysem ne güzel, Kasım ayında inş adres değişikliği olmaz aralıkta 1385 tl alır bir kg Kars kaşarı ve kazları ile biliniyor afiyetle yersin bu arada ben veli

Üst Alt