Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı için eve gelen heyetin yeni evraklar istemeleri ne anlama geliyor?

Konular
32
Reaksiyonlar
0
benim bir arkadaşım için ailesi evde bakıma mürcaat etmiş müracaat için sadece raporunu istemişler.1 hafta sonra evine bakmaya geldiler. bazı evrakları yaptırmalarını sölemişler. benim sorum evrakları istyince maas baglaandımı demek.ikinci sorum ise bunlar baknkaya hesap açtıralımmı demişler açtırmayın demişler evraklarla beraber hesap numarası istemiyorlarmı.

istemiş oldukları evrakları inceleyip uygunsa heasp açtırabilirler takip etmek gerek ayrıca bir hafta sonra eve gelip bakmaları da süper bir hız olarak görülmeli

bilgisayarım arzalı oldugundan kendimi tam ifade edemedim yeni evrak istemediler daha dogrusu ilk müracatta sadece raporun fotokobisi istediler başka evrak istemediler. eve gelen heyet bir kagıt vermişler burdayazan yerleri imzalatırıp getirin demişler artı olarak fotograf evde yasayanların kimlik fotokobilerini çalışanın banka dekontunu istemişler. benim ögrenmek istediğim heyet arkadasımı bakım kriterleri uygun bulmusmudur.yada herkezden uygun olsun olmasın bu evraklerı istiyorlarmı?

kesin birşey söylemek çok zor.ama sadece rapor fotokopisiyle nasıl bir müracat olmuş anlamadım. bakım yardımında önemli olan,%51 ve üstü ağır özürlü raporu ve toplam hane gelirinin,hanede yaşayan kişi sayısına bölündüğünde 363 tl'yi geçmemesi. heyetin elinde rapordan başka birşey olmayınca gelir durumunu hesaplamaları imkansız.onlar baştan bir inceleme yapacaklardır.

burda heyetin verdiği doldurup imzalatın getirin dediği evrakları doldurup aile bireylerinin varsa çaışanlarının maaş bodroları vb tamamlayıp kuruma teslim edecekler bakım durumu zaten rapor almış kurum yetkilileride evrakları toplayıp getirin dediğine göre bakıma muhtaç olduğuna kanaat getirmişler demektir yanlız burada maddi kriterleri kontrol etmek için evrak ların tamamlanıp teslim edilmesi gerekir uygun olup olmadığına bakmak için evrakları incelemeleri gerek

Özürlü Evde Bakım Hizmeti Müracaatında İstenilecek Belgeler ve süreç
burda yazan evrakları istemediler başvuruda sadece raporu istediler.ordaki görevli (oda engelli) 1 ay sonra eve bakmaya geleceklerini sölemişler. 1 hafta sonra geldiler. evde bulmayınca kapıya not bırakmışlar .1 hafta sonra tekrar geldiler.bir evrak verdiler. burdaki yerleri müherletip özürlünün 2 fotografı evde yasayanların kimlik fotokobilerini getirin dediler.cuma günü gelmişlerdi. pazartesi(dün) götürdük ordaki görevli başvuru formu doldurttu sözleşme fazlan imzalatmış. bankaya hesap açtırın dosyaya koycam demiş. benim ögrenmek istediğim bankaya hesap açtırınca evde bakım maası baglanmışmı oluyor?

gözlerim yaşardı,demek böyle memurlarda varmış.hayırlı olsun,güle güle kullanın.evet bankaya hesap açtırdıklarında maaş bağlanmış oluyor.

Üst Alt