Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı için Gelir Bilgisine nereden bakıyorlar?

Konular
16
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Evde bakım aylığı için başvuruda bulunacağım ancak ben sgk'lı çalışmıyorum. Eve gelen gelir bilgisine nereden bakılıyor? 4A Hizmet dökümünden mi? SGK'dan mı teyit alınıyor?

Mutlu haftalar..

form alıyorsunuz refakatçin formları dolduruyor imza atıyor maaş alıyorsanız yada hanenizde alan varsa bankadan yada işyerinden döküm alınıyor belediyeye gidip üzerinizde daire olup olmadığını sorguluyor kaşe atıp size veriyor sizde bulunduğunuz yerdeki sosyal bakanlığına teslim ediyorsunuz onlar otomasyon sisteminizde herşeyinizi sorguluyorlar daha sonra 2 yada 3 ay sonra evinize gelip inceleme yapıyorlar onaylarsalar bankadan hesap açın diyorlar.en önemli husus raporunuz ağır engelli sürekli olması gerekiyor hane geliride şu an kişi başı 847 lirayı geçmemesi gerekiyor selamlar

hanede yaşayanların kydı bildirildikten sonra tüm gelirlerini yasal gelirlerini sgk maaş,burs,kira v.s görüyorlar.

Bilgi için teşekkür ederim. Peki bir çok kişi asgariden gözüküyor. Kimisi kalanını elden alıyor bu durumda nasıl oluyor?

kalanı elden alıyor diye bir şey yoktur öyle birşey olursa ve sgk bunu fark ederse şikayet halinde cezai işlem olur sigortasızsa alabilir mevsimlik işçiler öyle yapabilir ama yinede yasal değil

mehmetcanyılmaz
[FONT='inherit']Başvuru yaptığında sana bir tane forum veriyorlar orda tapu banka belediye il / ilçe tarım müdürlüğüne ve üzerinize araç varmı diye trafik tescil denetleme vs gibi gidip onaylatacağınız kamu kurumları var siz orda adınıza ne var ne yoksa çıkartmış oluyorsunuz sonra o belgeyi geri getirip teslim ediyorsunuz. [/FONT]

bilgeadam
arkadaş doğru diyor.elden aldım ayaktan aldım diye birşey yok burda resmi yada gayriresmi herne ad adı altında olursa olsun eve giren gelire bakılıyor

Üst Alt