Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı için her yıl kontrol var mı?

Ümito

Üye
Konular
80
Reaksiyonlar
10
Merhaba ben bakımaylığı alıyorum 4 aydır.

Merak ettiğim her yıl eve gelip kontrol ediyolar mı ?
Eğer ediyolarsa , Tekrar evrak belge vs istiyolar mı ?

Gelecek varsayalım her yıl geldiklerin de evde olmazsak hastane veya dış işler için evde bulunmazsak vs ?

Süreç hakkın da bilgi verirseniz çok sevinirim

imzaladiginiz sozlesmede yapmaniz gerekenler yaziyor.bunun disinda her yil ,hangi ayda başladiysaniz ilk başta yapilan resmi kurumlar geziliyor.eve gelmek icin bir nedene gerek yok bildigim kadariyla kurum istedigi zaman gelme yetkisine sahipmiş.

Gezdiğin Kurumlar derken daha açıklayacı yazarmısınız

@Çirkin Bey
denetimin yılda en az bir kez yapılması veya ihtiyaç duyulduğunda yapılması esastır.

gün içinde evde yoksunuz diye sorun olmaz. geldiklerinde bulamazlarsa sonra gelirler nolacak:) lakin hane dışında yatılı kalma durumu olduğunda haber vermeniz iyi olur. hane dışında yatılı kalma durumu söz konsuu oldugunda bakıcı ile bakıma muhtaç engelli birlikte ise ve haber verilmişse sorun olmaz. ama bakıcı başka yerde bakıma muhtaç engelli tek başına başka yerde ise(ya da bakıcıdan başkası bakıyorsa) bu sorun olur.

bakıcıya haftanın 7 gunu 24 saat üzerinden ödeme yapılıyor çünkü. yazın memlekete gidebilirsiniz birlikte, yazlığa da tatile de. yeterki bakıcı ve bakıma muhtaç engelli birlikte olsun, bakım hizmeti aksatılmadan yürütülsün. haber verdiğiniz takdirde ve bakım hizmeti aksatılmadan verildiği takdirde bunlar sorun olmaz. ayrıca aklınıza takılan sorular ve sorunlar için alo 183'ü haftanın 7 gunu 24 saat arayabilirsiniz. ücret alınmaz.

denetim sırasında sil baştan evrak istenmez elbette. ama gelir değiikliği vs gibi değişiklikler olursa onlarla alakalı yeni belge istenebilir tabi.

Çirkin Bey bakıcı mısın yoksa bakıma muhtaç engelli mi?
evde bakım aylığında biliyorsun resmi ya da gayri resmi her ne ad altında olursa olsun her gelir dahil edilir. o yüzden hanede gelir değişikliği ya da kişi değişikliği oldugunda en geç 1 ay içinde evde bakım aylığı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirmekle yükümlüsünüz. yoksa hakkınızda hukuki işlem yapılır.

@Kalem abla engelli benim sadece her yıl aynı belgeleri tekrar isteyecekler mi diye merak ettim asgari ücretle çalışıyorum evde 3 kişiyiz abla bi ara bakım aylığını iptal ettirip ikinci işe girmeyidüşünüyodum ama olmadı bulamadım vs ondan sordum

@He-man sevgili arkadaşım ikinci işe vs başladığım yok rahat ol ; ) Ayrıca anlaşılan sen beni unutmamışsın ver numaranı arayayım seni neyse sıkıntın çözelim

Bütünüyle farkında olan kişi ; Dolandırıcı derken ? Senin sıkıntın ne gardaş hayırdır? Adam ol azıcık bak dikkatet azıcık diyorum sende ver numaranı göstereyim sana dolandırıcılığı giybetci sürüngen seni kıslanç fesat

Kayınvalidem bizimle kalıyor ve şuan hastanede yatıyor bu sabah aile bakanlıgından geldiler bizde hastanede oldugunu söyledik bildirmeniz gerekiyor dediler bi daha gelirde bulamazlarsa dosyayı kapatırız demişler eşime ne anlama geliyor her evden cıktıgında bildirmek zorundamıyız

Ben hasta bakici durumundayim nasil ceza almadan cikabilirim 2 sene oldu bilgi almak istiyurum

Su anda bakiciyim 2 seneden beri nasil cikarim ceza almadan

Veve
hastabakıcı derken hastaay baktıgından dolayı verılen ebm yı aln kişimisiniz .eger öyle ise baglı bulundugunuz kuruma gedip artık bakıcılık yapmayacagınızı hastaya bakmayacagınızı bunun için gereginin yapılmasını sıtıom dıe dilekçe verırsınız.hastayada başka bi bakıcı bulurlar

Serdar1198
virüs yokken her yıl gelıolardı.yılda 1 kez gelıolar ama bazı arkadaslara 3 4 defa geldikleride olmuş.bana bu yıl gelmedıler. sanırım virüs yüzünden bu yıl gelmezler

Ben bakim parasi alan bakiciyim nasil bakim parasindan feragah edebilirim ceza alirmiyimmm

Veve
bakımını yaptıgım hastaya artık bakamayacagım o yüzden gereklı işlemlerın yapılmasını arz ederım dıe dilekçe ver.bakımcı olmakdan vazgecıon dıe ceza vermezler.bakıcı olacaksın dıe bi şart yok.

Veve

İşin maaş konusu bir tarafa dursun da vicdan tarafından bakıma muhtaç birine bakmaktan neden vazgeçiyorsunuz?

Üst Alt