Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı için istenen vasi tayini hakkında..?

özlem sahra

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadalar;
acil bi konuda yardımınıza ihtiyacım var.

ben % 81 bedensel engelliyim .2022 maaşım çıktı.

şimdi ise evde bakım ücreti için başvurduk. anneme "vasi gerekir" demişler. vasi davası açıldı.
şimdi mahkemeden beni istediler .ben vasiliği kabul etsem mi daha iyi olur etmesem mi kararsız kaldım.
eğer BANA YARDIM EDERSENİZ ÇOK MEMNUN OLURUM...
ÇOK ACİL LÜTFEN

merhaba
annenize KİM vasi gerek demiş?? akıl sağlığı olmayanlara vasi istenir..2022 de istenmeyen vasilik neden evde bakımda isteniyor..
eğer gelir kriteri evde bakım almak için yüksekse- vasilik olur.çünkü vasinin gelir kriteri aranmıyor...isterse 100000 geliri olsun bakım parası alabiliyor...
ama akıl-zeka yoksunluğu olunca vasi ye gerek oluyor biliyorum..
evde bakım parası engellinin değil bakanındır..kabul etmesem mi derken ne demek istediniz anlayamadım..zaten hakim rapor istiyor.ve engelliyi görüyor.akıl sağlığınız yerindeyse sadece VEKALET te olur..
vasi demek engelli adına hertürlü kararı veren demek..

anneme avukat vasi gerekir demiş.bende zaten haklarımın annemin üzerine geçmesini istemiyordum.
ben hakim bana sorarsa ne cevap veririm diye kararsız kaldım.ama bana yardım ettiğiniz için teşekkürler...

ya benimde vasim var vası atanmadan para verilmiyor vede oy hakkımı da elimden aldırlar yuzde 90 diye akıl hastası yaptılar beni . anlayamıyorum bunuuuu ne ypmalıyımm

Hazır ceza ehliyetin yokken bi kaç haklarımızı vermeyeni temizlesen çok makbule geçer:D

Temizlik imandan gelir.

Dinsizin hakkından akıllı_kız lar gelir:D

benım kızım yuzde 96 engellı bana 2022 den vasılık ıstendı cunkı benım kızım hıc bırşey bılmıyor onun adına her şeyı ben yapıyorum bakım maaşında ıstemedıler zaten o benım adıma yatıyor 2002 maşşında vasılık belgemızı gösterıp maaşı cekıyorum ama sızın durumunuzu bılmıyorum ımza atabılıyorsanız vasıye ne gerek var anlayamadım

Arkadaşlar, yukarıdaki mesajımda da yazdım, kesinlikle vasi tayit etmeyin! Evde bakım hizmeti için de 2022 aylığı için de böyle bir şart yok.
Vasilik müessesesi sadece kendi kararlarını veremeyecek durumda olanlar içindir...
Evde bakım aylığı için vasilik vermiş olan varsa, hemen mahkemeye başvurup bunu iptal ettirsin ve shçek'na gidip vasiye ihtiyaç duymadığını belgelesin

yaa ben atamadımki hakim atadı ve mecburi bikaç yıl önce böleydi yoksa para alınmıyormuşş ne ypcam ben yaaa. oy hakkm bile yokk akılsıız oldummmm offff

benimde durumum aynı hakim atadı şimdi oy hakkım olmayacak mı yani :((

eğer vasiliği iptal ettirisrek maaş alamıyoruz . bugun aradım seçim merkezını kadın söledi

Seçim merkezindeki kadın ne bilirmiş evde bakım aylığına dair mevzuatı! Hayatında ilk defa duymuş ve bi tarafından laf uydurmuştur. UMursama. Mevzuat çok net. Akli dengesi yerinde olan ve vasi atanmasını istemeyen hiç kimseye kimse zorla vasi atayamaz! Evde bakım aylığı için de asla vasi şartı söz konusu değil. Bu kadar net.

değilse niye istiyolar öle biy istemeselr yptırılmazdı zaten asıl sız ynlış biliyosunz. bunu devlet istemişki mevzuatta var ve yptırılmış .istenmese ypılmazdı bnm sonuçta bednsel enggli olduğum raporlarda yazıyo

:)

Ancak "Özürlünün vasisi varsa, vasilik atanmasına ilişkin mahkeme kararı" istenir, yoksa istenEMEZ. Bu konu bu kadar net. Yönetmelik maddesi bu kadar açık:
İstenecek belgeler
MADDE 6
[...]
g) Özürlünün vasisi var ise, vesayete ve vasi atanmasına ilişkin mahkeme kararı

Bir kurum bana aksini dayatsa, soluğu mahkemede alırım. Mahkeme aleyhimde karar verse, doooğru AHİM'e! Hiç kimse aklım yerindeyken veya rızam dışında beni vesayet altına alamaz! Deneyeni de yerin dibine gömerim hukuk yoluyla... :)

Üst Alt