Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı için mahkemeden vasi kararı almamız gerekiyormuş!?

alfist

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba.

21/01/2016 tarihinde kayınpederim için heyet raporu aldık,rapora göre %94 engelli ve evde bakım aylığı almasında bir engel yok.
İstanbul Kartal sosyal hizmetler müdürlüğüne başvuruda bulunmaya gittim.Neden gittiğimi anlattım ve bana kayınpederimin beni vasi olarak tayin etmesi gerektiğini söylediler,bunun için de mahkemeye gitmem gerekiyormuş.
Ayrıca hakim de kendisi elimdeki raporu tekrar isteyecek.
Mahkemenin açılıp sonuçlanması da 3 veya 4 ayı bulacak,sonrasında sosyal hizmetlerin raporu onaylaması 6 ayı bulacak aldığım heyet raporu 2 yıllık yani iki yıllık raporla bir yıl maaş alabileceğiz. Çektiğimiz sıkıntı ve masraf da cabası.

Bunun başka bir yolu yok mudur.Engellinin kızı başvuruda bulunsa mahkeme kararı istenirmi yine.

alfist
evde bakım aylığı başvurusunda mevcut mahkeme kararı yoksa istenmez.
ama kızı varken sizin bakıcı olmanızı da elbette istemezler.
evde bakım aylıgı baglansın istiyorsunuz. o halde en baştan başlayalım.

evde bakım aylığı için şu 3 şartın üçünde de uygun çıkılması gerekmekte:
1. kayınpederinizin % 50 ve üstü engelli sağlık kurulu raporu olacak, raporda agır özüğrlü kısmı "evet" olarak işaretli olacak.
2. kayınpederinizin hanesinde kişi başına düşen aylık gelir 784,97 TL altında olacak.
3. kayınpederiniz bakıma muhtaç olacak: http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

şu sorularımı da lütfen cevaplayın:
1. kayınpederinizin hanesinde ona bakabilecek yakını (eşi,çocuğu vs) var mı?
2. kayınpederinizle aynı hanede mi yaşıyorsunuz?

Üst Alt