Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı için nereye, hangi evraklarla başvurmak gerek?

mehmet-41

Aktif Üye
Konular
83
Reaksiyonlar
41
arkadaşlar annem demans hastası ileri derece altı bezleniyor ablam bakıyor ve ikametgahı annemlerin evinde elimizde herhangi bir raporda yok bakıcı maaşı bağlanması için nereden hangi kurumdan başlamak gerekiyor kimisi önce sosyal hizmetlere gidin diyor kimisi ilkönce rapor çıkartın diyor kafamız karıştı nereden başlamak gerekiyor yardımlarınızı bekliyorum

Anladığın kadarıyla annenin daha her hangi bir kurul raporu yok sanırım sizin bakım parası veya 2022 maşı almanız icin ilk bir hastaneden annenize rapor almanız lazım bu raporu aldığınız zaman raporda verilen engel oranına göre syd başvurmanız lazım 2022 maaşı almanız içinden en az yüzde 40 üzeri bir puan almanız lazım Gelelim sorunuza bakım maaşı almanız icin de yüzde 50 üzeri bir puan almanız lazım ama en önemlisi bu alacağın raporda tam bagımlı ibaresi olması lazım yani eski değişle ağır engeli ibaresi olması lazım bu ibare raporunda yoksa hiç bir şekilde evde bakım maaşi alamazsın rapor puanın ne olursa olsun

mehmet-41
en önce rapor almanız gerekıo
2022 için %40 dan az olmayacak.bazı hastaneler rapor parası alıomuş.rapor parası ödememeniz için sdyv den sevklı gitmenız gerekıyo.gerçi bazı hastaneler normal gıdende almıo ama alan hastenler de oldugu için sevklı gidin
ebm için ise en az%50 ve üzeri tam bağımlı raporunuz olacak
raporlar olmadan ne 2022 ne de ebm ye başvurabilirsiniz.
maaş bağlanamsı için sadece rapor yeterlı değil
raporu aldık kerri eğer 2022 maaşına başvuracaksanız sdyv ye başvuracaksınız ordan size bir belge verirler o belgede yazan tüm kurumları dolaşıp belgeyı imzalatıp geri sdyv ye teslim edersınız onlarda ilk fırsatta eve ıncelemeye gelirler sonra o gelen heyetın raporuna göre maaşın bağlanıp bağlanmayacagına kurl karar verir .maaşın baglanaması bulundugnuz yerın yogunluguna göre 15 gün ya da 2 ay kadar sürer

ebm için raporu aile ve sosyal polıtıkalar il ya da ilçe müdürlüğüne verirsınız ordan size bir belge verirler o belgede yazan tüm kurumları dolaşıp belgeyı imzalatıp geri kuruma teslim edersınız onlarda ilk fırsatta eve ıncelemeye gelirler.gerçi evınıze glen heyet sizden giderken banka hesabı ısterlerse maaş kesin olmasa da bağlanır anlamı cıkar ıstemezlerse baglanmaz anlamı cıkmasada bıraz işnizin zor oldugu anlamı çıkar

maaşların baglanması için muhtarlıkdan fakırlık belgesı almanızıda isterler
işlemler böyle oluyo .iş sadece raporlada bitmıo hane kişi başı gelırlerınızın de tutması gerekıyo

biz bakım maaşı için başvuracağız sevk mi almak gerekiyor sosyal hizmetlerden rapor için

mehmet-41

sevk raporu ücretsiz almanz içindi.ben ebm için önce hastaneden randevu aldım sonra gettim beden ücret istemedıler sanırm ebm de ücret istemiyorlar.siz raqpor için gitmeden randevu alıp öyle gidin.raporu niçin almak istediğinizi soruyorlar sadece maaş için deemyin maaş+engelli kımlık kartı+ötvli araç almak gibi sebepleride yazdırın

arkadaşlar merhaba 2020 aylığım ikamet değişikliği yüzünden kesilecek
%80 ağır engelli BTA Psikotik bozukluğu raporum var tek başıma dışarı çıkamıyorum sesler falan duyuyorum ve ilaçlardan dolayı sürekli bir halsizliğim var iş yapamıyorum yanında kaldığım kişi bana bakıyor bu durumda ebm bağlanır mı ve başvuru yapmaya gittiğimde yanıma ne gibi belge almam gerekiyor bilgi verirseniz sevinirim

nostale
öncelıkle şunu bilin ikamet değişikliği maaşınızı kestırmez ama ikametınızı şu ankı baglı oldugnuz vakfın dışındakı bı yere aldırırsanız bunu bıldırmenız gerekıo bıldırdıgnızde yenı adrese ıncelemeye gelrler yenıden ve aynı muhtaclık durumunun devam ettıgıne karar verılırse maaş aynen devam eder aksı takdırde kesılır.yalnız ınceleme sürecınde maaş kesılmez geçici olarak durdurulur.muhtaclık devam edıo dıe onay verıldıgnde kaldıgı yerden durdurulanlarla beraber almaya devam edersın.

fakat siz bunlarla ugrasmayın %80 ağır engellı raporunuz varmış 2022 e gelır şartı tutanın ebm ye havada karada tutar. siz yarından ıtıbaren heç vakıt geçirmeden bulundugnuz yerdekı aile ve sos pol.bakanlıgı il / ilçe müd.e başvurun.ebm mıktar olarak 2022 den çok daha ıı 1384 tl

giderken bişi götürmenıze gerek yok sadece dilekçe ile başvuru edecen ordakı görevlıler yardım eder .başvuru ettıgınızde size yapmanız gerekenler olan bi belge verıolar o belgedekılerı yapacaksınız .zor bişi deil 2022 dekı gibi bazı devlet kurumlarını (tapu beledıye banka..gibi)dolasacaksınız gelır bildirimi için.belgedekılerı yapınca o belgeyı götürüp kuruma teslım edeceksınız ve kurumdan evınıze ınceleme yapmaya gelecek olan heyetı bekleyeceksınız bu 10 15 gün sürebilir bu süre zarfında evde bulunun ki evde bulsunlar .

Üst Alt