Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım Maaşı için tarlalar ve araziler aylık geliri nasıl etkiliyor?

fatih0686

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Babam %89 Ağır engelli. Annem aylık bakım maaşına başvuracak. 2 kişi kalıyorlar 720 TL gibi bir kişi başı gelirleri var. Ancak Annemin Babamın bize gelir getirmeyen köyde tarlaları var. Bunların da aylık hesaba katılacağını öğrendik. Tarım bakanlığı gerekli işlemi yapacakmış ama hem merak ettiğimde hemde yanlış bir sonuç çıkarsa itiraz ederiz diye hesabını açıklayabilir misiniz. Fikri olan varım ? 720 TL'den 784'e çıkmaması gerekiyor kişi başı gelirin bildğiniz gibi.

Teşekkürler

Kac donum tarla var buyukmu?
Devlet tarim bakanligi heryil cifci yardim parasi verir.bunuda gelir sayar.

bizde de aynı problem var 1 dönüm 200tl yıllık gelir demek 200ü aylık gelir olarak hesaplayacaksınız bizim normalde maaş kişi başına uyuyor ancak kullanmadığımız ekmediğimiz tarlalardan gelir gösteriyorlar..

fatih0686

1 metrelik tarlanız bile olsa ve bu tarla 1 kuruş gelir sağlıyorsa bu 720 tl lik gelirinize yansır buna herhangi bir itirazın kabul olçağını zannetmiyorum inşallah olur diyelim.

Ilçe tarım müdürlüklerine dilekçe ile başvuru yapıp ilgili kişilere ait çiftçi kayıt sistemine kaydı olmadığına dair ve tarlaların ekim yapılmadığına dair yazı alırsanız gelire dahil edilecek birşey olmaz

Bilgim yok . Dayım alıyor bize hiç bişi gelmiyor. Dayımın yüzünden bize maaş gelmeyecek anlaşılan.

fatih0686 tarla gelirinin tesbiti için Ziraat Odası'ndan bilgi isteniyor. Ziraat Odası gelir getirmese bile tarlanın gelirini belirliyor. evde bakım aylıgında da tarla geliri için ziraat odası gibi kurum bilgileri esas alınıyor.

@Kalem
Melek hanım arazinin ziraat odasında filan kaydı yok.Sadece tapu müdürlüğünde kaydı var.Başka hiç bir yerde kaydı yok.Bu durumda nasıl olur?Benim babamda vefat etti.98 dekar gibi arazi kaldı.tapu1/5 hisseli.Arazinin bir kısmı hiç ekilmez.Verimsiz toprak olduğundan.Arazileri ben hiç ekmem.Aylık sınıra 240 TL var.Bu durumda maaş kesilir mi?

@büyüğüm

Tarlalar değersiz ve 1/5 hisseli olduğundan ziraat odasına ve tarım müdürlüklerine kayıt yaptırmadık.Sadece tapuda kayıtları var.Bu durumda yine mi gelir olarak eklenir?

Her ne olursa olsun ilçe tarım müdürlüğüne dilekçe ile başvurup çks (çiftçi kayıt sistemine) kaydınızın olmadığı ve bugüne kadar tarlaları ekmediğinize dair bir belge alırsanız ispat açısından önemli

aynı sorunu bende yasıyorum dedemden anneme intikal eden tarlalardan gelirimiz olmadığı halde çiftçi kayıt sisteminde 154 tl gelir çıktı 7200 tl ceza yedik intikal ettiğinden haberimiz bile yoktu e devlet ten yeni baktık doğruymuş eve gelen heyet haber verdi bize de

ertem

Size intikal eden tarla toplamda kaç dekar?Bize çıkan 19 dekar yer var.Bunun 5-6 dekarı ekilip biçilmeyen çorak toprak geri kalanını da zaten abilerim ekip biçiyor.Bu arazileri de ne tarım müdürlüklerinde,ne belediyede ne de ziraat odalarında kaydı yok.Sadece babadan intikal yaptırılmış.
Benim merak ettiğim normalde bir dekardan ne kadar aylık ücret yansıtılıyor?

bizde lise öğrencisi stajer maaşı bile çıktı milii eğitimden aldığı 3 aylık burus bile çıktı aile içi gelir tespitinde devlet çok ince eliyor sık dokuyor

[FONT=sans-serif]@metehan50 bizim tarladan gelirimiz yok anannem ekiyo bizim ordan bi kazancımız yok ziraat odası kafasına göre gelir çıkarmış[/FONT]

ertem;
Ziraat odası kaydı varmıydı?Normal şartlarda yanlış hatırlamıyorsam değerinin 240 ta biri baz alınıyormuş.Bence arazi tapularını tarlayı kullanan kişiye devretmek

Kalem

Kalem hanım bir sorum olcak

eşimin anneannesi vefat etti annesigil 9 kardeş eşimin annesi de vefat ettiği için anneannesinden 45 dönüm bir dönüm 2000 metre kare bundan 9/1 den 5 kardeşler 5/1 hissesi var tarlalar 5-6 parça. Yeni kanunla tarlalar datilamiyor toplu satilabiliyormus.
Su an problem var bolusulemiyor. Aylık gelirim benim 2047 emekli maaşım var. Bir de benim üstüme ev var 300 tl aylık kirası var. Evde beş kişiyiz.
Bu 45 dönüm hepsinin kirası 4500 tl tutar. Bunun 9/1 hissesinin 5/1 hissesi eşime ait. Tapuda öyle gözüküyor.
Bir de benim evim vardı kredili. Kaza geçirince ev, 3. Kat asansörsuz. Babam tarlalarını sattı 50 dönümü 50000 tl ye birazda birikmişi vardı. Bana engelli girişi olan bir yer aldı. Benim eski evde babamın oldu lakin evin kredi borcu olduğu için ve o borcu ödeyecek para olmadığından evi devredemedim. Bir yıl sonra borcu bitecek. Devrettigimde sorun olur mu. Babamın ev almadan önce sattığı tarlalarin belgesini yapıdan alıp ibraz etsek. İlerde başımıza iş acmamak için yada sizin öneriniz ne.

Üst Alt