Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı ile beraber 2022 maaşı alabilir miyim?

gerald22

Yeni Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Selam.

Ben ve kardeşim %90 ağır engellileriz, evde bakım maaşı alıyoruz ve her ikimizde babamın üzerinden bağkurdan yararlanıyoruz.

Acaba durum böyleyken 2022 engelli maaşına başvurursak, sizce bağlanırmı kardeşime ve bana engelli aylığı?

Evde kaç kişi yaşıyorsunuz? Ev kira mı? Babadan başka çalışan var mı? Babanın geliri ne kadar?
Sizin geliriniz var mı? Yaşlarınız kaç?

Öncelikle teşekkür ediyorum ilgin için Kalem.

Evde 4 kişi yaşıyoruz. Kendi evimizde yaşıyoruz. Annem bizimle ilgileniyor bütün gün boyunca çalışmıyor. Babam bağkurdan emekli oldu 700tl alıyor ve hala kendimizin olan bakkal dükkanında çalışmaya devam ediyor geliri ortalama aylık 500tl kadar. ben ve kardeşim ağır engellileriz çalışmıyoruz yani gelirimiz yok. ben 28, kardeşim 24 yaşında.

eğer 2022 maaşı bağlanırsa babamdan bakıldığım bağkur kesilirmi ?

Ev kendinizin. Kira gideri yok. Babanız hem emekli hem de bakkaldan gelen bir gelir var. Nafaka yükümlüsü yakınınız babanız. Dolayısıyla size aylık 107 TL yardım edebilecek gibi gorunuyor. Muhtaç bulunmazsınız.
Ama şansınızı deneyebilirsiniz tabi.

2022 aylıgı baglanması şu şartlarınızda sizin için zor. Ama başvurdunuz ve kabul eidldi diyelim babanızın bagkurundan düşersiniz tabi.

evet. ben zaten 2022 bağlanırda sağlık güvencem olan bağkurun kesilmesinden korkuyorum o yüzden böyle sizlere sormak istedim.

Üst Alt