Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı sürekli mi oluyor yoksa yeni rapor gerekiyor mu?

BUMERANG77

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhabalar,kolay gelsin herkese,
ben evde bakım ücretinin rapor yenileninceye kadar mı yoksa sürekli mi alınacak süreç nasıl işliyor öğrenmek istiyorum,

şimdiden teşekkürler...

arkadaşım siz başvurdunuz mu, shçek rapor çıktı mı? siz onları yazmalısınız ki tahminde bulunalım

Eğer maaşı almanızı sağlayan raporda bir süre kısıtlaması yoksa, gelirinizde hanede kişi başına düşen miktar bir sebeple 330,6 tl'yi aşmazsa, evde bakım hizmeti yaşam boyunca devam eder.

raporunuzda ağır özürlü ibaresi bulunmalı ve bu raporla [FONT=Verdana]/ilçe sosyal hizmetler müdürlüğüne başvurmanız gerek[/FONT]

biz zaten evde bakım yardımı alıyoruz,raporumuz 2 yıllık,seneye yenileyeceğiz,yenileyince ne yapacağız,tekrar mı başvuracağız,yoksa devemmı edecek,onu sordum,cevaplar için şimdiden teşekkürler...

Rapor süresi bitmeden SHÇEK'na gidin ve hastaneye sevk alın. Hastaneden alacağınız yeni raporu kuruma ibraz ettiğinizde maaş ödenmeye devam edilir.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler oturanboğa....:)

sürekli evet,rapor süresi 2 yıl

merhabalar,sayın oturan boğa;

ben oğlum için evde bakımdan yaklaşık 10 aydır faydalanıyorum, sorum şu; oğlum %94 otistik, raporunda ağır özürlü (evet) sürekli(evet)
yalnız raporun geçerlilik süresi 2 yıl diyor
özel eğitime de gidiyor, bu 2 yıl özel eğitim için mi evde bakım için mi, raporu yenilerken evde bakım için mi yenileyeceğiz yoksa özel eğitim için mi
netice itibariyle nasıl bir yol izleyeceğiz

yardımcı olursanız sevinirim, saygılar

kolay gelsin...

sanırım raporunuzda bi yanlışlık var. hem sürekli yazıp hem iki yıl olması hatalı.raporunuzu yenilerken bi dahakine buna dikkat edin sadece sürekli olması lazım çünkü özür oranı %94.yani ağır özürlü zaten.

Hem sürekli "Evet" deyip hem de 2 yıl süre konması saçma... Ben de o sürenin özel eğitime dair bir değerlendirme olduğunu düşünüyorum. Özel eğitim raporlarında oluyor o süreler genelde...
Ama net bir yanıt veremiyorum doğrusu... O raporu hangi amaçla çıkartmıştınız?

Sayın oturanboğa öncelikle teşekkür ederim;biz raporu özel eğitimin süresi dolmuştu raporu yenilemek için gitmiştik,doktora; evde bakım parası içinde rapor almak istiyoruz dedik,oda böyle bir rapor verdi. Aynı raporun birini özel eğitim için rehberlik araştırmaya,diğerini evde bakım için sosyal hizmetlere verdik...

O halde o süre sadece eğitime dairdir. Herhangi bir şekilde evde bakım hizmeti için bir süre kısıtlaması söz konusu değil gibi geldi bana. Bence bir şey yapmanıza gerek yok. Evde bakım hizmetiniz devam edecektir...

Üst Alt