Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşı ve yetim maaşı alınıyor. 2022 maaşı bağlanır mı?

emrecix

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
tanıdık biri için soruyorum.agır özürlü raporu var,annesiyle beraber yasıyolar,annesi onun üzerinden evde bakım maası alıyor ve annesinin 1100 tl emekli maası var.2022 maası baglanırmı bu kardesimize.teşekkürler

2022 ENGELLİ MAAŞI BAĞLANMA ŞARTLARI ve TÜM DETAYLARI

Genelde üç aylık engelli maaşı olarak bilinen bu maaşın bağlanmasında şartlar şunlardır:

1-Öncelikle engel oranının % 40' ın üzerinde olması gerekiyor. Bu maaş;

Engel oranı % 40 ile % 69 arasında olanlar için (18 yaş üstü) bağlanan ''engelli maaşı'',

Engel oranı % 70 ve üzeri oranda olanlar için (18 yaş üstü) bağlanan "başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyecek derecede engelli" maaşı,

Engel oranı %40'ın üzerinde olup 18 yaş altında olanların yakınlarına bağlanan ''engelli yakını maaşı'' şeklinde adlandırılmaktadır.

Yukarıdaki maaşların ödemeleri arasındaki fark; % 70 ve üzerindeki engelli bireylere bağlanan maaşın daha fazla olmasıdır.

Yasaya göre belirlenen maaş miktarları şu şekildedir:

65 yaş üstü yaşlılık aylığı: 705,62 TL (1 aylık miktar 235,21 TL)

Engellilik derecesi %40-69 engelli aylığı: 1059,64 TL (1 aylık miktar 353,21 TL)

Engellilik derecesi %70 ve üstü bakıma muhtaç engelli aylığı: 1589,47 TL (1 aylık miktar 529,82 TL)

18 yaş altı engelli yakını aylığı: 1059,64 TL (1 aylık miktar 353,21 TL)

Hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı ise şu şekildedir:

01.01.2017 - 31.12.2017 tarihlerinde geçerli olmak üzere 2022 aylıkları için muhtaçlık sınırı 423,58 TL olmuştur.

2 kişiler alamazlar

emrecix

evde kaç kişiler.evde kişi başı gelir 483,63 lirayı geçmeyecek.gelirleri 1100 emeklı maaşı + 1030 :2130.. 5 x 483,63 : 2.418,15 lira gelirleri varmış bu durumda evde enaz 5 kişi olması gerekıyor aksi taktirde 2022 maaşı bağlanmaz.

not: bu kişi sayısı sizin bildirdiğiniz gelir mıktarına göre bulunmuştur.

cerbe Umut112 -mka tesekkür ederim cvplarınız için.bazıları gelirleri fazla gelsede alıyomus diye biliyom o yüzden sordum.

emrecix
yıllar evvel 2022 de hane kişi başı gelire değil sadece engellının kendı gelırıne bakılıyordu .şimdi durum değişti hanedeki herkesin gelirine bakılıyor.o fazla gelırı olanlarınkı kesılıyor.misal benimki kesildi.

@emrecix bahsettiğin kişi annesiyle yaşıyormuş. hanede hem evde bakım aylığı hem de emekli aylığı var. eger hanede iki kişilerse bu durumda hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,63 TL'yi geçtiğinden dolayı bahsettiğin arkadaşına 2022 aylığı baglanmaz.

yürürlükte olan 2022 sayılı kanuna göre engelli aylıklarında hane gelirine bakılmaktadır. bu konuda bir değişiklik yoktur. sadece 65 yaş üstü 2022 yaşlılık aylığında 65 üstü yaşlının ve eşinin gelirine bakılır. bu durum sadece 65 yaş üstü yaşlılar için geçerlidir.

link verdiğin videoyu ve Ali Tezel'in konuşmasını dinledim. madem araştırma duygun fazla, o halde verdiğim şu linki, yazdıklarımın hepsini, linkte verdiğim linklerin hepsini oku bi zahmet: https://www.engelliler.biz/forum/20...len-2022-ayligim-baglanir-mi.html#post1918914

zira ben bu konuda yazmaktan yoruldum. işimiz gücümüz yok yalan haberlere cevap vermekle mi uğraşalım.

Kalem abla ben yanlıs anlasıldım,sadece sordum ve öğrendim.attıgım video illaki dogrudur diye diretmedim sadece dikkatimi çekti paylastım.tesekkür ederim cvp yazdıgın için.

emrecix kızgınlığım bu asılsız haberleri yapan ve yanlış bilgi veren şahıslara yönelik ablası. sana yönelik gibi görünmüş yukarıda, özür dilerim. senle alakası yok. haberlere güvensen zaten burada sormazdın. benim kızgınlığım sizi yalan yanlış bilgilendirerek umudunuzla oynayanlara...

Kalem çok haklısın ablacım,her kafadan bi ses cıkıyor işte.sen ve senin gibi doğru düzgün açıklama yapanlardan Allah razı olsun.saygılar ablam

Üst Alt