Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım Maaşı Yönetmeliği Değişti mi?

Maskesizm

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Hocam merhaba, Ben 2 engelli ablamla birlikte Ailemden farklı bir evde yaşıyorum ve ablamları Evde bakım maaşı alıyor(üvey annem bakıyor). Kayıt yenilemeleri vardı bu yaz bütün işlemleri hallettik ancak daireden yasa değişti artık babanızın maaşınada bakılacak yüksekse keseceğiz deniyor aslı nedir bilginiz var mı ? Bu iki Dönem arasında yatan maaşı mı yada tamamını mı ,eğer uygun bulunmaz kayıt yenilenmezse (ki %99) yasal faizle geri ödeyeceksiniz mi ne dedi orasını pek anlamadım ama :S

Evde bakım maaşında son hali ile yaşadığı hane gelirlerinin toplamını hanede yaşayan kişi sayısına böldüklerinde çıkacak rakam 487 tl yi aşmıyorsa aynen almaya devam edersiniz.
Başka adreste yaşayanların gelirinin engellilerin yaşadığı haneye eklenmesi gibi bir durum söz konusu değil.
Ancak engelli bireyin gerçekten edresinin tam neresi ve gerçek anlamada farklı adreste görünse dahi diğer ayrı adreste görünen ebeveynlerinin durumunu tespit etmek için incelemeler yapılmakta sizin durumunuz yukarda bahsettiğiniz gibiyse sorun çıkmaması gerekir.

Ailemle karşılıklı Bir apartmanda oturuyoruz, Malum Evinin düzni bozulsun istemiyor Üvey annem ve ablamlarla kalmak için karşı dairesini kiraladık adreslerimiz farkı ve doğru. Son dönemde çok fazla başvuru geldiğini ve babamın hanede yaşamasa bile bakmakla yükümlü olduğu için mal varlığı ve maaşını sorgulayacaklarmış ancak malvarlığı olsa dahi ona bir getirisi yok köydeki araziler falan var boş.

Üst Alt