Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşım kesildi. Tekrar bağlattım. Aradan geçen zamanda biriken para..?

perwer

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar mrb benim konum bir sene raporumuzun süresi olduğu halde bize hiç bir şeysormadan maaşımızı kestiler ve nedeni sorduğumda raporun süresi bittiğini süylediler ve ben süresi bitmemiş raporu takdim ettim bana kesilğinden dolayı yeniden baştan başvuru yapmam gerektiğini süylediler ben kabul etmedim ama izmir sosyal il müdürünü bilgiyi aktardım müdür bey bana bişey olmaz sen başvurunu yap sonra arada geçen süreleri toplu hade öderiz başvurdum aradan 4 ay maaş farkı oluştu bana dilekçe ver komusyona havele edelim komisyon değerlendirir 2 aydır bana gelecek ay yatar dediler ama bu ayda yatmadı bu durumda ne yapmam gerekir bilgisi olan arkadaş varsa lütfen yazsa sewinirim birde dava açmayı düşünüyorum ama tam olarak nereye başvurmam gerekir bir fikrim bu durumda yasal işlem başlatma için hangi kuruma başvurmam gerekir bilgisiolan arkadaş lütfen aktarsın

KOnuyla ilgili bilgim yok ama acaba BIMER'e başvursanız, onlar bir yol gösterirler mi?

183 numaralı telefondan arayıp, bilgi almayı deneyebilirsiniz...

zirata bankası

herkese iyi akşamlar arkadaşlar ziraat bankası (bakım aylığı)hesabı dan alınan hesap işletim ücretiyle ilgili bimer üzerinden yaptığım başvuru sonucu tarafıma verilen cevap aynen aktarıyorun... Sayın xxxxx xxxxxx, İlgi: 29.05.2012 ve x000_xxxxxxxxxxx sayılı bildiriminiz. İlgide belirtilen isteğiniz ile ilgili olarak yapılan değerlendirme sonucunda, Hesap İşletim Ücreti” (H.İ.Ü.), TL/YP vadesiz mevduat hesapları aracılığı ile sunulan fiyatlandırılmamış hizmetlerin bedeli ve operasyonel işlem maliyetlerinin karşılığı olarak tahsil edilen masraf tutarıdır. Bankacılık sektöründe uzun süredir uygulanmakta olan “Hesap İşletim Ücreti” Bankamızda da 31.03.2006 tarihinde hayata geçirilmiştir. Kapsam dışında bırakılan hesaplar (maaş ödemesi yapılan hesaplar, otomatik/düzenli ödeme talimatı verilmiş olup son bir yıl içerisindetalimata konu en az bir adet ödeme gerçekleşmiş olan hesaplar) ayrık olmak üzere üç ayda bir (Mart, Haziran, Eylül, Aralık ay sonlarında) tahsil edilen H.İ.Ü., 3 aylık vadesiz mevduat hesap ortalaması 550.-TL’den düşük olan TL hesaplardan üç ayda bir BSMV dahil 15.-TL, 3 aylık vadesiz mevduat hesap ortalaması 300.-USD’den düşük olan YP hesaplardan üç ayda bir BSMV dahil 7,5.-USD olarak tahsil edilmektedir. Ayrıca; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlıkları tarafından muhtaç vatandaşlara yapılan yardım ödemeleri için açılmış olan hesaplar ile T.C. Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü’nce 2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanununa dayanılarak çıkarılan Ayni ve Nakdi Yardım Yönetmeliği kapsamında yardıma muhtaç kişi ve ailelere yapılan sosyal yardım ödemeleri için kullanılan hesaplardan da hesap işletim ücreti alınmamaktadır. Yapılan incelemede; tarafınıza 22.01.2008 tarihinde mevzuatımız doğrultusunda mevduat hesap sözleşmesine imzanız alınarak vadesiz tasarruf mevduatı hesabı açıldığı, hesap açılışı esnasında sözkonusu hesabın yardım aktarmalarına ilişkin hesap olduğuna dair herhangi bir belge ibraz edilmediği; hesap hareketleri incelendiğinde de hesabınıza başka bankalardan da EFT'lerin gerçekleştirilidiği tespit edilmiştir. İzmir Valiliğinden gelecek havaleler için kullanmakta olduğunuz hesaptan hesap işletim ücreti alınmamasına ilişkin talebinizin değerlendirmeye alınabilmesi için ilgili kurumdan hesabınızın "T.C. Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü’nce 2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanununa dayanılarak çıkarılan Ayni ve Nakdi Yardım Yönetmeliği kapsamında yardıma muhtaç kişi ve ailelere yapılan sosyal yardım ödemeleri için kullanılan hesap" olduğuna dair bir yazı getirmeniz gerekmektedir. Söz konusu belgeyi ilgili Şubemize iletmeniz durumunda "hesabınıza ilgili kurumdan yardım amacıyla aktarmaların gerçekleştirildiği tarih itibarıyla" hesabınızdan tahsil edilen hesap işletim ücretlerinin iade edilmesi ve bundan sonra da tahsil edilmemesi mümkün olabilecektir. (Diğer işlemleriniz için açılacak hesabınızdan ise hesap işletim ücretinin tahsil edileceği tabidir.) Konuyu bilgilerinize sunar, esenlikler dileriz. Saygılarımızla T.C. ZİRAAT BANKASI ve bügün sosyal himetlerden aldığım bakım aylığı ilgli heba yatırıldığı yazısını bankaya verdim bu güne kadar kesintilerin hepsini iade edceklerini ve bir daha kesintiyapmıcaklarnı belirtiler.. ilgilenenlerin dikatine.....?

Perwer il muduru ile goruşmuşsun o da olur demis Tekrar gorusmek faydali olacaktir.

perwer;

tekrar gürüşmenin anlamıyok zaten gerekli yazıyı aldım bankaya verdim kabul edildi ve bu gün hesaba parayı yatırmışlar ama az yatırmışlar yarın bi soracam nasıl hesaplamışlar 2008 den beri hesap kesim ücreti alınıyorlar hesabımızdan (82 tl. yatırmışlar ...dürt buçuk seneden beri bukadar mı tutar bu konuda hesabı bilen var lütfen form ma yazınız

Perwer ben arada odenmeyen maaslari kastetmistim yoksa evde bakim ucreti yasal olarak devlet korumasi altindadir. Haczedilemez herhangi bir kesinti yapilamaz...

kardeşim arada ödenmeyen( 4 ay) maaşları da aldım sosyal hizmetlere dilekçe yazıyon maşım kesildi ve tekrar bağlandı aradan kaç maaş kaybın varsa belirt ve geriye iade iste tabi maşa kesildiği zaman raporun süresi devan ettiyse rapor bitmiş için kesildiyse vermezler benim raporum süresi oldüğü halde kesmişlerdi..aksilik çıkarırlarsa en güzeli bimer üzerinden başvur daha etkili olursun..

perwer kaerdeşim

benim raporum süresiz olması gerek zaten roporumun süresi için deyilde evde bulamadıkladıları için kesmişler

nasıl bir dilekçe verecekcegiz kopyasını yada ayrıntısını yazarsan memnun olurum..herkese teşekürler

toprakkale sosyal hizmetlerde bakım aylığı bülümünde onların hazırladığı bir dilekçe gibi bir forum veryorlar sen ona bir iki satır gibi ilve ediyorsun bütün olay bu onlarda senin bu isteğinği komisyona havale ediyorlar ve komisyon bunu değerlendiriyor.. senin raporun süresiz olduğu için ret gibi bir kara çıkması süzkonusu deil bir sonraki aylığınla birlikte yatırıyorlar ..eğer bir aksilik çıkarırlarsa açık açık müdrürlüğe çık ve bu konula ilgli yasal sürec başlatacağını süyle ve en kolay yolu bimer üzerin içişleri bakanlığına şikayet et çok kısa bir sürede sonuca ulaşırsın..bana zorluk çıkarıyorlardı yasal yollara başvuracağımı biz zat ixxxr sosyal ilmüdürlüğne süyledim ve şikayete gerek kalmadan konu hal oldu

Not: Senin raporunun bulunmaması veya kayıp olması senin bu hakların kaybolmasına neden değil..

Tamam perwer önce maas tekrar baglansında ardından hemen diekçe verecegim...maaşımızı agustos ayında tekrar alacakmışız

Üst Alt