Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşım kesildi. Yeniden bağlatmak için ne yapmalıyım?

songül keskin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
:confused: merhaba arkadaşlar,

Annem benım bakıcı maasımı alıyordu, vefatından sonrakı 8 aydır bana bakmasına ragmen ablam alamıyor. evde babamla beraber yasıyorum. babamın bagkur maası 500 lıra oldugundan ve benım de 3 ayda bır aldıgım engellı maasımdan dolayı bu para evdekı bıreylere yeter denılıyor. bu yuzden parayı baglamıyorlar
tekrar baglanması ıcın ne yapmalıyım?

tesekkurler

Yani evde iki kişisiniz? Bu durumda kişi başına düşen gelir 330,6 tl'yi geçtiği için maaş bağlanmıyor.
Ancak ablanız resmi olarak sizinle aynı evde yaşarsa ve hiç bir geliri yoksa, yani halihazırdaki tüm gelirler üçe bölünürse ve kişi başına düşen gelir 330,6 tl'nin altına inerse, o zaman evde bakım hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Tamam ama

:confused: su anda evde nufusa gore 5 cocuklu kardesımde oturuyor gorunuyormus bu durumda para o aıle ye de bolunur mu

su an oturdugumuz evde nufus mudurlugune gore ben babam ve erkek kardesım ve aılesı oturuyor goruluyor babamın parası ve benım maasım nufus sayısına bolunuyor ya kardesımın aılesı de buna dahıl olurmu aynı adreste oturdugundan

Yok, aynı evde yaşasa dahi evli olan kardeşler gelir hesabına dahil edilmez. Kimlerin dahil edileceği yukarda nacar78'in mesajında aktarılıyor

Üst Alt