Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşımı iptal etmek istiyorum. En uygun zaman..?

ahmet1905

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
iyi günler herkese
bıraz karısık olacak genede başlayım ...
ben 3 aydır evde bakım maaşı alıyorum hastalıgım non hodgkın lenfoma
6 ay önce kemik iliği nakli oldum o anda da evde bakım maaşı ıcın basvurduk ve onaylandı şimdi iyiyim tedavım devam edıyor ..
yalnız bütün sorun yakında evlenecem ve calısmam lazım ...
temiz bir iş bulmak istanbulda cok zor tekstılde calısıyordum önceden ama şimdi doktorlar yasakladı tekstılde calısmamı tozdan dolayı....
özel güvenlik elemanı olarak basvurmak ıstıyorum..orta okul mezunuyum ve güvenlik elemanı olmak ıcın kbb psıkyatrı göz nöroloji ortepedi doktorlardan imza almam gerekıyor bunlarda hıc bır sıkıntım yok.. saglık acısından ...
merak ettıgım maaşı iptal etsek güvenlik elemanı sorun cıkarsa yagmurdan kacarken doluya yakalanacam eldekınden de olacaz...
2- kursa katıldıktan sonramı maaşı ıptal edeyım yoksa kurs bıtınce kart cıkartıktan sonra mı mevcut sıstemle özel güvenlık kımlık kartı cıkartıgımı analr mı ?
3- bide maaşımı ıptal ettıgım zaman nasıl bır gerekce ıle bıldıreyım kı guvenlıkte sorun cıkarsa tekrar basvurabıleyım ... yada sizin fıkırlerınız neler? şimdiden herkese teşekür edıyorum

Özel güvenlik kartı çıkarmanız çalışıyor olduğunuz anlamına gelmez.
İş bulup çalışmaya başladığınızda işe girdiğiniz gerekçesiyle durdurun maaşı.

Ufukalp cok tesekkur ederım cevabınız ıcın
yani kursa katılıp hersey bıttıkten sonra özel güvenlık kartı cıkardıktan sonra maaşı ıptal edeyım dogrumu anladım ?

slm

o zaman siz bakıma muhtaç değilsiniz.nasıl bağlandı onu anlamadım. haram bu.

Slm geçmiş olsun öncelikle rahatsızlığınız geçtim i tam olarak kaçıncı evrrdeydi

erdal71 he kurban haram sende tatmak istersen soylerım sana !!! bılgı veremıyorsun bari engel olma erektrik faturasındakı trt katkı payı kadar haram değil !!! vucudundan 25 kere parca alınmadı ise 4 kere amelıyat olmadın isen ve en az 6 ay hastanede yatmadı isen gece gündüz kusup 10 gün gibi kısa sürede 10 kilo verdmedıysen ve yogun kemoterapı gormedıysen tabiki HARAM dersin ordan klavye basında yazmak cok kolay demi ?

Ozgecan hastalıgım 3 evre idi suan iyiym Allah ıma şükürler olsun

Ahmet Kardeş. Sen özel güvenlik kartı çıkar, işe başla . işe başladıktan sonra iptal için basvur. Yani iş garanti olsun sonra bakım maaşını iptal ettirirsin. Bence bu sekilde daha iyi olur. İptal ettirirkende , tedavi sürecim bitti, Normal yaşantıma döndüm dersin.

ahmet1905

şurayı dikkatle inceleyin lütfen:http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
sayılan A,B,C,D bentlerinden en az birinde tam olarak veya en az ikisinde kısmen bir başkasının bakımına sürekli olarak ihtiyaç duyuyorsanz bakıma muhtaç sayılırsınız. aksi takdirde bakıma muhtaçlıktan çıkmış sayılırsınız.

eger bakıma muhtaçlıktan çıkmışsanız evde bakım aylıgı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne giderek iyileştiğinizi ve bakıma muhtaçlıgınızın yeniden degerlendirilmesini talep edin. bu durumda bakıma muhtaçlıgınız yeniden degerlendirilir ve bakıma muhtaçlıktan çıkmış oldugunuz anlaşılırsa evde bakım aylıgınız iptal edilir.

eger verdiğim linke göre bakıma muhtaçlıktan çıkmışsanız ve bunu saklarsanız sonradan bu durum tespit edilirse yersiz ödeme iddiasıyla başınız derde girer ve size borç çıkartılır. ama bakıma muhtaçlıgınız devam ediyorsa sorun asla çıkmaz.

siz özel güvenlikçi olarak çalışmaya başladıgınızda il müdürlüğünün ilk sorgulayacagı şey, bakıma muhtaçlıktan çıkıp çıkmadıgınız olacaktır. bunun sorgulaması da yapılır.
zaten siz her halükarda çalışmaya başladıgınızda bunu en geç 1 ay içinde il müdürlüğüne bildirmekle yükümlüsünüz. bunu bildirdikten sonra kurum yersiz ödeme konusu olup olmadıgını (bakıma muhtaçlık ve gelir durumu açısından) incelemeye alacaktır.

Kalem hanım suan evde bakım muhtac krıterınde kesınlıkle degılım ıyılestim..
kursa yazıldıktan önce mi maaşı ıptal edeyım yoksa
kurs bıttıkten sonra özel güvenlık kartı cıkardıktan sonra mı maası ıptal edeyım ...
zaten kesınlıkle ama kesınlıkle özel guvenlık olarak işe gırmeden önce maaşı ıptal edecem bu bı gercek

Aylığı işe girdiğiniz için iptal ettirmeniz ayrı, muhtaçlık kriterinde çıktığınız için iptal ettirmek ayrıdır.
Gelir kriteri açısından işe girdikten sonra iptal yoluna gidilebilir ancak bakıma muhtaçlıktan çıkmış yani iyileşmişseniz hemen başvurup bildirmeniz gerekmektedir, aksi halde yersiz ödeme iadesi ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

mecliste oturup 20.000tl maaş alıp üstüne bide ev-araba-kuru temizleme-terzi -özel şöför -güvenlik parasını devlete ödetip ortada dolaşanların aldıgına laf yok engelli biri muhtaç olmayıp aylık 400tl alınca haram oluyor :D:D

arkadaşlar pazartesi itibari ile kursa kayıt oldum ortepedi kbb göz pskyatri nörolojiden sağlam raporu aldım.. ve kursa yazıldım ...umarım ögg kartımı alırım .. aldıktan sonra işe girmeden maaşı ıptal edip güvenlık elemanı olarak işe girecem inşALLAH

ahmet1905

bakıma muhtaçlıktan çıktıgınız için işe girmeyi beklemeden aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gidip bildirmeniz gerekmektedir. aksi takdirde yersiz ödeme iddiasıyla hakkınızda borç çıkartılır. bakıma muhtaçlıktan çıkma aylık kesme sebebidiir çünkü.

Kalem hanım özel güvenlik kartını aldıktan sonra bildirmek istiyorum ... ( sizden ricam ögg kartını cıkarmak ıcın emnıyet güvenlik mudurlugune gıdınce benım bu maaşı aldıgım belli olur mu ? Allah rızası ıcın bunu benım ıcın ogrenebılırmısınız )
sıkıntı olmaz İnşALLAH çünkü calısmıyorum calısamıyorum denedım olmadı onun ıcın bu paraya ıhtıyacım oluyor en azından hastaneye gıdıp ılac parası muayane parasını karsılıyor ..

@ahmet1905
ben halen anlatamadım size durumun ciddiyetini galiba. çalışmıyorsunuz diye sorun yok sanıyorsunuz. bakın tekrar söyleyim evde bakım aylığı bakıma muhtaç engellilere baglanan aylıktır. bakıma muhtaçlıktan çıkmışsınız. bu durumda evde bakım aylığının kesilmesi gerekir. bu durum sonradan tespit edildiğinde geriye dönük size borç çıkartılır haberiniz olsun. özel güvenlikçi olarak başvurunuz, kursa yazılışınız bile bakıma muhtaçlıktan çıktıgınızın delili sayılır ki bunlar sonradan tespit edildiğinde başınızı agrıtırlar.
o yüzden son kez diyorum artık iyileştiğinizi gidip il müdürlüğüne bildirmeniz gerekiyor.

Üst Alt