Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım maaşımız gelirimizin yüksek olduğu gerekçesiyle kesilecekmiş..?

sessiz_çığlık

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar size ilk baştan anlatıyım

ben %80 engelli birisiyim 3 kez 3 aylıga başvurdum babamın maaş aldıgı gerekcesıyle red ettıler .babamda nedenını sormak ıçın sheçek gıttı ordakı memur bunu zaten almanız ımkansız sız bakım parası ıçın başvurun dedı . babam herseyı ayarladı gereken raporu aldık evımıze geldıler baktılar maaşı kontrol edıldı babamın hersey uygun dedıler 2007 yılından bu yana maaşı alıyorduk 2 hafta once sheçekten çagırdılar babam gıttı ve maaşın yuksek dıyıp maaşı kesmışler aylık gelırımız 1850 tl çıkmış aldıgımız 2 ınegı dahı gelır gösterılmış köyde yaşıyorum elbette ınegımız oluyor .babamın maaşının bu kadar olması ımkansız evde 5 kışı yapıyoruz (babam annem ben kardeşım kuçuk kardeşım) ıyı maaşı keserız dıyınce napalım dedık sonra aradan 2 gun gectı 2007 den bu yana olan borduronuzu getırın demış babama bıde bu maaşı sızden gerı alırız demışler .şuan moralım çok kötu devlet neden böyle davranıyor ılk gunden neden vermıyorum demedı ?

ustelık sıtede bunu okudum
Gelir hesabı şöyle yapılır:
Bakmakla yükümlü olunan bireylerin tüm gelirleri toplanır, bakmakla yükümlü olunan birey sayısına bölünür. Çıkan sonuç 380 TL'den azsa (01/07/2011-31/12/2011 dönemi için 400 TL), uygundur, fazlaysa, uygun değildir

bu kışı sayısı 5 mı yoksa 4 mu ? bana bırısı yardım etsın

babanızın maaşı , varsa diğer gelirleri,daha doğrusu evde yaşayan herkesin geliri dikkate alınır.

köylerde ailenin üzerine tapusu olan arazi çalışılamasa da,gelir getirmese de,ilçe tarım müdürlüğünden alınması icab eden belge sorun oluyor. memur araziden şu kazanılabilir diye yazması sizin gelirinizi otomatikmen yükseltiyor,ama gerçekte öyle bir kazanç yok! bu zamana kadar olanlar için birşey diyemeyeceğim,ama bundan sonrası için tarlanızı kiralık olarak gösterin. eğer sakladığınız birşey yoksa korkacak bir durumda yok bence.

Öncelikle şurayı dikkatle inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html
Lİnkte bakmakla yükümlü olunan bireyler sayılmıştır. Gelir hesabına bunlar dahildir. Diyelim ki bakmakla yükümlü olunan birey sayısı 5, bu kişilerin tüm gelirlerinin toplamı beşe bölünür.
Sizle birlikte bakmakla yükümlü olunan bireylerin tüm gelirlerine bakılır. İneklerinizden bir gelir elde ediyorsanız (süt satışıı vs) bu gelirin aylık ortalaması dikkate alınır.
Kısacası her türlü gelir her ne ad altında olursa olsun dikkate alınır. İnekleriniz var ama ineklerden dolayı bir gelir elde etmiyorsanız dikkate alınmaz. Önemli olan gelirlerin dahil edilmesidir yani.
Bu anlamda babanızın tüm aylık geliri ne kadar? Başka çalışan varsa geliri? Hepsini toplayın bakmakla yükümlü olunan birey sayısına bölün. Kişi başına düşen aylık gelir 400 TL'yi geçmiyorsa sorun çıkmaması lazım. Bu durumda itiraz edersiniz.
Ama öncelikle gelir kriterlerinizi dikkatle gözden geçirin...
Gelir değişikliği oldu mu hiç? Yani siz evde bakım aylıgı aldıktan sonra bakmakla yükümlü olunan bireylerden çalışan oldu mu? Bildirmediğiniz gelir değişikliği var mı?
Gelir değişikliği olmuşsa ve bu durum en geç 1 ay içinde sosyal hizmetlere bildirilmemişse işlem yapma hakları var çünkü yasal olarak.

arkadaşlar durumu aydınlandı .
2007 yılında babamın sadece maaş bordurosunu ıstemışlerdı .aslında ıkramıye bordurosunuda ışlemelerı lazımış bunu bıze hıç bır kımse demedı bu yuzden şımdı borç çıkarma rısklerı varmış bılmıyorum nolucak :/

Bunu kurumla konuşarak çözmeye çalışın. BU olayları bilmediğinizi sakalanacak bişeyiniz olmadıgını bilseydiniz yapacagınızı söyleyin. BU kurum bu konularda genelde bakıma muhtaç özürlü aleyhine kolay kolay yıpratıcı bir karar almaz. Konuşarakk çözebilirsiniz diye düşünüyorum.

Üst Alt