Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşımız hala e-devlet sitesinde görünmüyor..?

Smyra

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Annem benim üstümden evde bakım maaşı alcak kabul edildi dediler haziranda alırsın dediler ama e devlette çıkmıyor hala babamın ssk sından bakılıyor bu konuda beni aydınlatırmısınız lütfen

merhaba.kendi adına e-devlet şifresi alması gerek bence.(annenizin).

ayrıca hesap numarası açıp bize getirin dediler mi ?

Öncelikle selam ablam annem benim üstümden evde bakım maaşına başvurdu nisanın 16 kabul kabul edildi haziranda maaşı alırsın dediler sosyal hizmetlerden şimdi benim sorum şu annemin e devletine baktımızda hala babamın ssk sından faydalandığı görünüyo hastaneye bugün gitti hala babamın ssk sından bakılıyo sizce bu maaşı alırmı

Annemin kendi adına e devlet şifresi var evet hesap açıp getirin dediler verdik

merhaba. o halde merak etmeyin bağlanmıştır.

ayın 10 dan sonra belli aralıklarla hesabınıZı kontrol edebilirsiniz. internet bankacılığı vs.. kontrol edebilirsiniz.

Selam aleyküm merhaba ama hala annem babamın ssk sından bakılıyo haziran yaklaştı .Beni yeşilkartlı yapmışlar engelli maaşına bağlanınca babamın ssk sıyla bakılıyodum önceden. Bana haziranda maşın yatar dediler.evde bakım maşı alan arkadaşlar yokmu

Smyra
ablacım evde bakım aylığı için aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne başvurmuşsunuz. başvurunuz da onaylanmış. bakıcın annenmiş. annene sana bakması karşılıgında ayda 888,17 TL ödenecek. ilk ödemesini de haziran'da alacakmış. buraya kadar özetlediklerim doğruysa devam edeyim.
evde bakım aylıgında bakıcılara da, bakıma muhtaç engelli bireye de sigorta yapılmıyor. 2022 aylıgı alanlar 60/c 3 GSS kapsamında sağlık güvenceli oluyorlar ama evde bakım aylıgında böyle bir şey yok. dolayısıyla annen babanın sigortasından yararlanmaya devam edecek. sanırım annen için e-devletten sağlık provizyon sorgulaması yaptın. haliyle de annenin babanın sigortasında oldugunu gördün. bunda sorun yok:) annenin babanın sigortasından yararlanması evde bakım aylıgına engel değil. ayrıca annenin babanın sigortasından yararlanıyor olması evde bakım aylıgının onaylanmadıgına da işaret de değil. haziranda evde bakım aylıgını alacaksınız rahat ol ablası:)

eger 2022 aylıgı alıyorsan sen de 60/c 3 kapsamında GSS sağlık güvencesinden yararlanmaya devam edeceksin. 2022 aldığın sürece 60/c 3 GSS'lısın. lakin 2022 aylıgı kesildikten sonra bu sağlık güvencen sonlanacak ve sen yine babanın sağlık güvencesinden yararlanabileceksin.
60/c 3 GSS eski yeşil kart gibidir ve primi devlet tarafından ödenir.

evde bakım aylıgı ile ilgili öğrenmek istediklerini aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünü arayarak öğrenebilirsin. eger aylık ne zaman yatar vs merak ediyorsan. e-devlette bu bilgilere ulaşamazsın.
2022 aylıgı ve evde bakım aylığı ile ilgili sormak istediğin başka şeyler varsa da buradan sorabilirsin ablacım.

Çok tşk ederim ablacım Allah razı olsun verdiğin bilgiler için Allaha emanet olun

Üst Alt