Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşımız kredi ile ev aldığımız için kesildi!?

ferhat 1968

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar
oğlum %98 özürü olan ve annesi evde bakım maaşı alıyorduk evimiz kira ve kendimize ait bir arabamız vardı bu maaşa güvenerek 10 yıl kredi çekerek bir ev aldık fakat evi aldıktan sonra maaşımız hemen kesildi tekrar başvurumuzda eviniz ve arabanız var bunun için yüksek yaşam standardından dolayı maaş bağlanmıyor dediler evde kişi başı düşen gelir 400 tl civarında bana bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum bundan sonra yargı yoluna gitmemiz gerektiğini söylediler.

Ev kredisi için aylık ne kadar ödüyorsunuz peki? Bu ödemeyi hangi gelirle yapıyorsunuz? Aldığınız kira ve evde bakım aylıklarıyla bu ödemeyi yapıyor muydunuz rahatlıkla?

Bakın, evde bakım aylığı alırken sonradan ev almışsınız. Bu evi evde bakım aylığı aldıgınız Kurum'a bildirmek zorundaydınız. Bildirmemişsiniz ve bu durum Kurum tarafından tespit edilmiş.

Şimdi size soruyorum:

her ne ad altında olursa olsun aldıgınız evde bakım aylığı hariç toplam gelir ne kadar? Bakmakla yükümlü olunan tüm bireylerin yıllık gelirlerinin aylık ortalamasını bulup toplayın. Bakmakla yükümlü birey sayısına bölün. Eger kişi başına düşen aylık gelir 467 lirayı geçiyorsa yapılan işlem dogrudur. Bakmakla yükümlü olunan bireyler ve gelir hesaplaması için şurayı inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html

Ama siz hayır, benim kişi başına düşen aylık gelirim 467 Lirayı geçmior ve ben bu gelirle bu evi aldım diyebiliyorsanız bulundugunuz il Aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne yazılı olarak itiraz edin. Bu itirazınızda haklı oldugunuz yapılan incelemeler sonucunda anlaşılırsa olumlu yönde işlem yapılır ve karar düzeltilir. Aylıgınız devam eder.
Aksi durumda reddedilir talebiniz.

O yüzden baştaki sorularımı cevaplar mısınız lütfen?

Üst Alt