Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşına başvurduk. İş-maaş değişikliğinden gelir değişikliği..?

DVS+1

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar evde bakım maaşını ağustosta almaya başlıyoruz fakat eşim iş değişikliği yapacak maaş sınırı geçebilir henüz netleşmedi
fakat benim sormak istediğim biz maaş yükseldiğini bildirmelimiyiz şuan kızım kalp ameliyatı olacak maaşı almamızda sakınca varmı 2 yıl aldıktan sonra kestirmek istiyorum bilgisi olan yardımcı olabilirmi teşekkür.

mutlaka kuruma bildirmelisiniz bildirmediğiniz takdirde geriye dönük maaşı faizi ile geri alıyorlar sitede örnekleri var araştırırsanız bulursunuz (gelir kriterini aşıyorsanız tabii)

DVS+1
Bu zaten sizin yükümlülüğünüz.
İmzaladığınız taahhütnamede zaten bu şart yazıyor, gelir değişiklikleri 1 ay içinde kuruma bildirilmek zorundadır. Onlar inceler sınır geçilmezse devam geçilirse kesilir.
Ama bildirmez ve yersiz olarak aylık almaya devam ederseniz 10 sene sonra da tesbit edilse bu 10 senelik aylığın faizi ile birlikte iadesi istenir, sakın bildirmemezlik yapmayın.

@Ufukalp

adres değişikliğini bildirmemiştik 4 ay sonra farkettiler ve maaşı kestiler,
maaşı yeni adresimizi bildirdikten sonra yeniden bağladılar.
adres değişiklindeki bu durumda (il dışında oldu) da geri ödeme isterler mi yoksa gelir değişikliğinde mi önemli olan?

Son düzenleme:
Bilğilendirdiğiniz için teşekkürler.
Aslında engellilerin hepsi alsın bu maaşı almalıdır
benim kızım Down sendromlu eğitimi ve dil terapisti erken yaşta ana okul çok önemli bunlarda parayla gerçekleşiyor 3500 tl maaş 1300 kira faturalar felan derken ay sonuna zor yetişiyor çocuklarımıza harcayacak birşey kalmıyor kıreşler çok pahalı biz nasıl gönderebiliriz.Allah yardımcımız olsun

Üst Alt