Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşına başvurduktan sonraki süreç nasıl ilerleyecek?

zehra1111

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

90 yaşında %92 engelli dedemin bakımını uzun zamandır ben yapıyordum. Rapor aldıktan sonra ebm'na Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından başvuru yaptım. Bütün kriterler uymakta ondan yana sıkıntı yok. Bundan sonraki süreç tam olarak nasıl işlemekte? Eve denetime gelmeden maaşı başlatmıyorlar mı? Başlatıyorsalar ne zaman başlatırlar? Başlatmıyorlarsa şu kadar gün içinde gelmeleri lazım gibi bir gün sayısı var mı? Dedem fiziksel engelli olduğu için günde 1-2 kere sıkılmasın diye elektrikli sandalyesiyle dışarı çıkartıyorum. Bu sıkıntı yaratır mı? ve yılda kaç kere denetime geliyorlar? Deneyimli arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim.:eek:

Maddeler halinde Cvp vereyim..

1_Basvurdunuz eve heyet gelecek,hastayi görüp size sorular soracaklar.
2_Heyet uygun görürse ziraat bankasından hesap actiracaklar ve söyledikleri diğer evraklarla kuruma gelmenizi isteyecekler.
3_Kurum da sözleşme imzalayacaksınız ve resmi olarak bakıcı duruma geçeceksiniz.
4_İmzalar atıldıktan yaklaşık 1 ay sonra bakım parasi hesabınızı yatar
5_Heyet geldiğin de hasta evde olursa süreç uzamaz,bulamazsa not birakip kuruma davet ederler.
6_Denetim için beli bir zaman yok,tamamen onlara kalmis
Umarım faydalı olmuşumdur,..

Son düzenleme:
Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler.

Başvuruyu yaparken bayağı belge vermiştim. Buna hesap numarası bulunan dekont ve engelli evde bakım taahüt sözleşmesi de dahildi. Bahsettiğiniz sözleşme bu mudur? Bunları önceden imzalamış olmam işimi hızlandırır mı sizce?

Sizin durum olduğundan farklı işlemiş..Eve heyet gelmeden banka dekonto vermeniz ve Evde bakım taahhut sözleşmesi imzalamaniz gibi..Normal de bunlar heyetten sonraki işler ancak Pandemi nedeniyle ev ziyaretleri yapilmiyo olabilir.Şu durum da siz bütün işlemleri tek seferde yapmışsınız bundan sonra birsey yapmanıza gerek yok.

Dün sosyal yardımlaşmaya uğradım. Süreci sordum. Pandemi dolayısıyla denetime gelinmeyecek dendi. Bu ay 15'inden sonra yatacakmış. 3 hafta önce sorduğumda eve gelinecek denmişti. Ki o zamanlar korona zirve seviyedeydi. Şimdi korona azalmasına rağmen gelinmeyecekmiş. Benim için daha iyi ama değişik bir durum.:confused:

Size maaş bağlanmış ,en az 1 yıl denetime gelmezler artik.Zor aşamayı geçmissiniz bundan sonrasi kolay.Sonra ki süreçte kesilmemesi için dikkat etmeniz gerekiyor.

Gelir durumu,rapor süresi,mal edinilmesi,evde ki kisi saysinda değişiklik olması gibi durumlar da kurumu bilgilendirmeniz gerekiyor.

zehra1111
sosyal yardımlasmaya nıye gettınzı kı sizn işiniz sos yar ile değil .
sos yar vakfı 2022 ile ilgili. sizinki ebm olduğu için aile ve sos pol il ya da ilçe müdürlüğü.
ebm için eve heyet gelıo gelme surelerı bellı olmamakla birlikte 1ay faln sürüo yogunluga baglı herşey.maaşı da hemen onay verılır verılmez alamıosunuz.onaylanan ay'ı takıp eden sonrakı ay verıolar. sebep ise önce bakım sonra maaş ödemsı oldugu için.pandemı dıe kontrole gelmeye bilirler.normalde maaş baglananlara yılda 1 kere gelıolardı bazı yerde 1 den fazlada gelıolarmıs.bana 1 kere geldıler pandemı dıe gelmıolar sanırm.

Bende bugün başvurdum 92 engelliyim hesap açtırdılar bütün belgeleri de verdim heyet gelcek dediler şimdi bekliyim mi yoksa sordurayımmı

Sınan35
hesabı eve gelen heyet aç dıo sıze heyet gelıp ınceleme etmeden nasıl hesap ac deyıkler.yogunluga göre değişnekle bırlıkte en çok gelmelerı 1 ay süruyo.ha pandemı var dıe heyet gelmeyebilir 15 gün kadar bekelyın sonra e devletten bakın ya da kuruma gedıp sorun ama acale etmeyıp az beklesenız ıı olur.

Belki süreci merak edenler olur. Bilgilendirme yapayım son kez. Başvurudan yaklaşık 2 ay sonra ilk maaş hesaba yattı. Pandemi sebebiyle denetime felan gelinmedi.

Üst Alt