Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşında faiz yoluyla elde edilen gelirin hesabı nasıl yapılmaktadır?

fatos_40

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Kalem abla merhaba ilk evde bakım maaşını 13 Ocakta aldım. Bankada mevduat hesabımın 6.ayın sonu olan vadesi Ocak 27 de doluyor ve 1432 TL getirecek. Benim sormak istediğim bu 1432 TL olduğu gibimi hane gelirine eklenir yoksa 6 aylık vade faizi olduğu için 6 ya bölünmüş hali olan 238 TL mi hane gelirine eklenecek. Bilgi verebilirseniz çok sevinirim

Bundan sonraki aylarda 1 aylık faize yatır, böylece 238 lira hesaplanır.yok eğer 6 aylığa yatirirsan bu defa 6 aylığın sonundaki ayın faizini hesaplayabilirler.

fatos_40
ebm yı bilmıom ama 2022 de aşagıdakı gibi ebmde de aynısı olabılır
Soru 56: 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylıklara başvuruda bulunan kişinin hanesine ait banka mevduatları için muhtaçlığın hesaplanması nasıl dikkate alınır?
Hanenin tespit edilen mevduat hesaplarının aylık faiz getirisi iki katı tutar şeklinde dikkate alınır.

yanı aylık 500 tl faiz alıosanız bunu 2 ile çarpacaksınız o mıktarda 1000 tl olur ve 500 tl değil 1000 tl olarak gelır hesabına dahıl edılır

Mevduat faiz

Ben parayı çekicem zaten bir daha faiz gelirim olmayacak. Bu durumda sadece bu ay aldığım 6 aylık faiz getirisi olan 1432 TL nasıl hesaplanır onu merak ediyorum. Evde bakım maaşı 13 Ocakta bağlandı ben 27 ocakta 1432 TL olan faizi parayla birlikte tamamını çekip hesabı kapatıcam. Para evde bakım maaşı bağlanmadan önce faizdeydi.

6 aya bakmazlar. Sonuç olarak o para bir anda elinize geçiyor ve o aylığa işler ve paranızı keserler. Çok dikkat edin. 1500 lira için 1 yıl aylığı tekrar bağlatmak için uğraşmayın. Mesela benim Almanyadan 1000 lira maaş alma hakkım var fakat bu saçma sistem yüzünden maaşımı alamıyorum. Sistem değişmeli ama kime anlatacağız bunu?

Master çok saolun. Zaten borçlarım var çekip tamamen kapatıcam hesabı.

fatos_40

öncelıkle ebm başvursunda size kurmdan gelrınızle ılgılı bilgiler için evrak verıolar o evrakları banka tapu beledıye vsvs ilgili kurumları dolaşarak onaylatıp gerı kuruma verıosunuz o bilgilerinize göre gelrinizi hesaplanıo ve uygunsa ebm baglanıo degılse bağlanmıo .ebm 13 ocakta baglanmıs demekkı kasım aralık gibi başvuru etmısnız .başvuruda bankada faizili olan parayı da bildirdiğiniz halde ebm baglanmıs demekkı mıktar ebm baglanmasına engel olacak kadar değilmiş o yüzden bi sıkıntı olacagını sanmıom. bununla birlikte kuruma sorarak hareket etmenız en güzelı olacaktır

Merhaba benim öğrenmek istediğim şu.evde bakım maaşı bağlandı. <br>
Benim eşim saat ücreti üzerinden çalıştığı ve vergi kesintileri olduğu içinde için de hem aldığı maaş her ay farklı oluyor. Birde temmuz ve Aralık aylarında maaşın üstüne prim ekliyorlar. Bu gelir kriteri ne bakılırken tüm yılın kazancı 12 ye bölünüp aylık kaç para düşüyorsa onamı bakılıyor? Yoksa ilk 6 ay ikinci altı ayı ayrı değerlendirip temmuz ve Aralık yılın ikinci yarısına denk geldiğinden bu aylarda maaşa eklenen primler 6 ya mı bölünüp bakılıyor? Bilgisi olan varsa cevap yazabilirim lütfen? Bu konuda hiç bilgisi olan yok mu?......<br> 

Son düzenleme:
ben kredi kartının borcunu öderken veznedeki kişi beyefendi siz beste kaydedelim devlet katkısı alırsınız dedi ben de kredi kartından çekilecek diye bir şey demedim 150 lira şimdi ben bunu bildirmek zorunda mıyım evde bakım parası alıyorum eşim üzerinde

muratwww
150 tl ile sınırı geçmiosanz bişi olmaz.tek sefere böyle bişi oldug için sakıncası olmaz ama süreklı olursa mıktar çoğalacagı için iyi olmayabilir.yoksa şuan kı durumunzda bişi olmaz ebm devam eder

200 bin lirayı nereden çıkardınız anlayamadım. Bankada 20 bin civarı Bi paramız vardı. Faizler yüksekken yatırmış tık. Zaten evde bakım bölümüne de başvurduğumuzda söyledik. çektik borçlarımız vardı ödedik. Paramız yok yani. 200 bin falan nereden çıkardınız gerçekten anlayamadık. O kadar paramız olsa emin olun bağlamazlardı o maaşı bize.

bende merak ediyorum bunu yıllık yatırılan katılım hesapları 1 aylık gelir olarak işlenmez bence vadesi ne kadarsa o kadar süreye bölünür

Üst Alt