Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşından faydalanan engellinin adres değişikliği...?

yasminn

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Selamlar,

Annemin ikametgah adresi, maaşı olduğu için ve gelir hesabına dahil olduğunda benim sınırımı aşacağından dolayı -sosyal hizmetlerdeki görevlinin de önermesiyle- bir evime sokak arkada oturan abimin evindeydi. Haftaya abimler taşınıyor, ama bakıcın olması gereken mesafeden daha uzak bir lokasyona.
Adres değişikliğini bildirmem, anneme yeni adres ayarlamam gerekiyor ama ben şu dört gözle aylardır beklediğim emekli maaşım bağlanmadan bu adres değişikliğini bildirmek istemiyorum.
kurumun sitesinden ve alternatif kaynaklardan araştırdım ancak sonuç pek iç açıcı değil. 3-5 ay, yeniden başvurmuşum gibi bekleme süresi ve tekrar ev ziyareti vs teferruatı beklemek zorundaymışım ve bu durum maaşımda bağlanmazsa beni çok yorar. bir öneriniz var mı?
annemin emekli maaşı 750 tl benim oğlum için aldığım nafaka 350 tl ve evde üçümüz yaşıyoruz. emeklilik saçmalığıyla uğraşırken abimlerin düşüncesizce verdiği hızlı taşınma kararı zaten çaresizlikten delirmek üzere yaşadığım hayatı iyice çekilmez hale getiriyor.
şimdiden teşekkür ederim

Siz malulen emekli olursunuz ama bu süreç biraz uzun bir süreç en son evraklarınızı teslim ettiniz diye biliyorum..

adres değişikliğini bildirmeyen arkadaşlar var eve kontrole gelenler bu durumu tespit ederlerse sorun olur ama şansına kalmış 2 sene 3sene kontrole gelmeyenler var ama senede 2kere kontrole gelenlerde var

ilker bey sağlık kurulun nöroloji ve fizik bölümünün raporunu yeterli bulmaması sebebiyle tıp fakültesine sevk edildim. şimdi evrak işleriyle uğraşıyorum ama en acısı nöroloji 25 eylüle verdi randevuyu. en son durum bu. ilginize teşekkürler

Mrb arkadaşlar . Bakıcının aynı ilçe içerisinde adres değişikliği yapacak bu durumu sosyal hizmetlere bildirmek için hangi evrakları götürmek gerek. Ayrıca adres değişikliği nedenş ile evi kontrole geliyorlarmı

serap_25
evde bakım aylığı alıyorsunuz ve ilçe içinde adres değişikliği yapacaksınız. öncelikle yeni adresinizi en geç 15 gün içinde bildirmekle yükümlü olduğunuzu hatırlatayım.
taşındıktan sonra ikametgah belgesini çıkarttıp hemen 15 gunu geçirmeden yeni adresinizi bildirin. bu kafi.

adres değişikliği ile kişi değişikliği ve gelir değişikliği olmamaışsa yani sadece adres değiştirmişseniz, aynı kişiler ve aynı gelirle, bu durumu da adres değişikliği bildirimi yaparken beyan edin.
sadece adres değiştirdiğinizi, hanedeki kişi sayısında ve gelir durumunda değişiklik olmadığını, aylık kesmeyi gerektirecek durum değişikliği olmadığını beyan edin ki aylık durdurmasınlar. nasılsa evinize heyet gelecek beyanızın doğrulugunu kontrol ederler zaten.
genel prosedür olarak il içi adres değişikliğinde evde bakım aylığı durdurulmaz. lakin kişi sayısı ve gelir durumunda değişiklik oldugu düşünüldüğünde önlem olarak denetimden önce aylık durdurulabiliyor. buna fırsat vermemek için siz adres değişikliğini bildirdiğinizde kişi sayısı ve gelir değişikliğ olmadıgını da beyan edin.
denetime gelirler tabi ki. yeni adreste durum değişikliği olmuş mu olmamış mı bakma ihtiyacı duyarlar.

Üst Alt