Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşını kestiler. Bu konuda mahkemeye başvuracağım..?

orhanda

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhaba,

2011 yılından beri durumu hastane raporlarıyla sabit (%83özürlü ) anneme son 2 yılda bu maaşı alarak bakıcı vasıtasıyla ben baktım

Onun öncesinde bir şekilde çok zor da olsa hiçbir yardım almaksızın yine bakıcı kadın(kadınlar ) tutarak ben maaşını ödedim

Bu yardımdan faydalanmak için başvurduğumda bir işyerinde eğitim alıyordum

Henüz maaşlı kadrolu gözükmediğimden durumu memurlara aktardım sorun olmayacağı iletildi

2 sene sonunda Ramazanın birinci günü eve gelen memur maaşın kesileceğini eve giren gelirin çok yüksek olduğunu bakıcıya ilettiğini öğrendim

Kendisine annemin maaş durumu ve benim hizmet dökümü belgesini götürmek üzere gittiğimde o tarihte sigortalı gözüktüğümden ve bunu beyan etmediğimden bahsetti.Diyelim ki ben gerçek dışı beyanda bulundum ( ki eğitimdeydim ve henüz işe başlamamıştım ama sonrasında şirket sigortalı göstermiş beni ) herkesin söylediğine inanan bir devletimiz mi bulunmaktadır!?O zaman neden araştırılıp sorgulanmadan maaş bağlandı anlamakta güçlük çekiyorum.Bunun yanısıra 2 sene boyunca hiçbirşekilde bizi hatırlamayanlar mübarek Ramazanın birinci günü kapımızdaydı.

Evet belki ben çalışma durumumu bildirmedim burda hatalıyımdır .Buna karşın 550 tllikl kişi başı hesaplamasından zerre kadar haberim yoktu.Zaten bu maaşı aldığımdan şu ana kadar yetmese bile herşeyi ile annemin bakımına harcadım

Evde bakıcı annem ve ben yaşıyoruz.Bakıcı kadın akşamları 7 gibi çıkıyor
Kirada oturuyorum ve üzerime kayıtlı hiçbir malım mülküm bulunmuyor

Sonuçta ben annemle yaşamayıp kendimde ew tutabilirken yaklaşık 5 yıldır bu sorumluluğun altındayım

5 yıldır gece hiçbirşekilde akşam belli bir saatten sonra dışarı çıkamıyorum.

Evinde yakınında bir hastası olanlar elbet biliyorlardır ki bu durumda olan hastalarımızın bakımı oldukça zordur hem maddi hem manevi olarak

Bundan dolayı da pişman değilim ancak

Şu yapılan muamele ve fütursuzca sorgulamalar canımı sıkarken

Şimdi benden bu para faiziyle geri istenecek , hiçbir şekilde ödeme durumum bulunmamakta

Mahkemeye başvuracağım bu yollardan geçen arkadaşlar deneyimlerini aktarırlarsa çok memnun olurum

Saygılarımla

Herkese sağlıklı günler dilerim

Son düzenleme:
Mustafa!

Herhangi bir şekilde maaşıma banka hesabıma bloke ya da haciz gelme durumu varmı?

Boşa uğraşmayın derim, gelir kriteri kesindir, bu konuda bilginizin olmaması durumu değiştirmez.

Ufukalp bey agır engelli babamın sadece 1400 tl civarı emekli maaşı ve 350 tl civarı gayri resmi geliri vardı.Evde 5 kişi oldugundan normalde kriter tutuyordu fakat eve babam adına abim ( başka hanede yaşıyor) kredi çekerek araba aldı .Talep reddedildi gerekçe olarakda arabayı gelir kalemi olarak hesapladıkalarını söylediler.Yönetmelikde böyle birşey varmıdır nerden bilgi alabilirim?

Hane halkı geliri hesaplanırken hanenin ticari olmayan binek otomobili için kasko değerinin 1/120 nin hane gelirine ekleniyor.
Araç ticari ise 1/120 + ticari getirisi.
Ama bu hesaplamanın sadece 2022 aylığında olup evde bakım aylığında aracın dikkate alınmadığını düşünüyorum, neden öyle yapıldı ya da evde bakım aylığında da araç dikkate alınıyor mu emin değilim.

Evde Bakım Maaşı Geri Ödeme Konusunda Mahkemelik Olan Varmı ?

Arkadaşlar Merhaba,

Geçtiğimiz Haziran ayında evde bakım maaşı belirlenen gelirden yüksek çıktığından dolayı kesildi

2 sene almıştık ve o zaman zarfında hiçbir memur gelmemişti

En son işten anlamayan bir memur gönderip evde kontrol yaptılar

Adam gerçekten adımıza kayıtlı hiçbir mal varlığının olmadığını ve devletin kendi hastanesinin verdiği %83 özürlü raporuyla durumu sabit bakıma muhtaç bir hastanın olduğunu bakıcımız vasıtasıyla da bir kez daha not aldı

Hatta benden yeniden evrak isteyip maaş bağlayabilirmiyiz diye yanına çağırdı

Yanına gittiğimde kriterlere göre maaş yüksek olmasına rağmen ödeme durumumun olmadığını Valiliğe yazacağını aktardı

Geçtiğimiz hafta yeniden benden evrak isteyip maaşımı belgelememi istedi ( senede bir kez aldığım ikramiyeyi görüp maaşımı ona göre hesaplayıp aynı zamanda hesap soran ukala bir tarzda )

Götürdüm ve anlatmaya çalıştım (memur zihniyeti , sabit fikir ) bakacağız senin gibi binlerce dosya var dedi

Ben senden evrak istediğimde getir şeklinde buyurucu lütfedici tavırda başından savdı (efendimiz yüce hizmetlimiz , ona laf çevirmek Haşa )

Şimdi aranızda bu süreçlerden geçmiş ve sonuç almış arkadaşlar varmıdır?

Bundan sonraki aşama nedir?

Hiçbir şekilde ödeme durumum yok ve devlet konuda ne yapacak ?

Evde yıllardır bakıcıyla yaşamak durumunda olan bir annem var , o bakıcıya verdiğim para var ,kirada oturuyorum aynı zamanda -ödemek zorunda olduğum bir kiram var.Faturaları diğer masrafları saymıyorum bile

Lütfen bu konuda deneyimlerinizden faydalandırınız Kalem

Teşekkür ederim

Saygılarımla

iyi günler

Üst Alt