Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşının kesilip geriye dönük istenmesi..?

tuğba-hasret

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
selamlar yaklasık bır yıldan beri kızımın maası kesıldı sebeb ise eşimin mesailer yüzünden kişi gelir düzeyinin aşması gösterildi.Şimdi ise bize 6000 civarında borç çıktı bugüne kadar aldığımız maaşın geri ödemesi çıktı.kirada oturuyorum eşimin mesaileride kalktı,ben kızımın ihtiyaçlarını bile karşılayamazken 10 gün içinde bu parayı nasıl ödeyeceğim bize bir yol gösterirmisiniz nasıl bır kanun benım kızım yüzde 99 özürlü saygılar..

tuğba-hasret

şu an hanede kaç kişisiniz ve hanenin toplam aylık geliri ne kadar? eger gelir uygunsa evde bakım aylığı için tekrar başvurun diye öneride bulunacagım. sorumu cevaplar mısınız lütfen? aylıgın tekrar baglanması sizi rahatlatabilir. dilerim geliriniz uygundur.

borcunuza gelince...
eger gelir sınırını aşmışsanız yapılabilecek en mantıklı şey borcunuzu taksitlendirmek. bir de af çıkması için girişimlerde bulunmak. 2022 aylıkları için kaç kez af çıktı ama evde bakım aylıkları için bir af gündeme hiç gelmedi. bunun için borç çıkartılan başka kişilerle işbirliği yapabilir soruna dikkat çekebilirsiniz.

tesekkür ederim ilginize aylık gelır 1400 evde üç kişiyiz peki bu borc odenmeden tekrar maas ıcın basvurabılırmıyızkı ?

Aynı sorunla bizde karsı karşıyayız.geçen gün bodro verdik.kişi başı 532 tl hesapladılar sonra arayıp geriye dönük bir yıllık bodroları istediler.sanırım bizimde mesai fazlamız var.elimizde bodro yok iş yerinden temin edemezsek onlar ulaşabilirlermi merak ediyorum.birde ceza gelirse neye göre hesap yapıyorlar.aslında maaşımız geçmiyor ama süreç nolcak görücez. Tam 5 yıl oldu onların bizi aramadıgi onlarin ihmalinin kurbaniyiz aslinda.gölcük sosyal hizmetlerde tek bir adam vardı hem hademe hem memur ne olduğu belli değil bizi yanlıs bilgilendirdi.neolcak bakalim

tuğba-hasret
tabiki başvurabilirsiniz:) başka gelir yoksa geliriniz uygun. en kısa sürede evde bakım aylığı için aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne başvurun. şartlarınız uygun bulunursa aylık baglanacaktır. borcu da daha rahat ödersiniz.
gökçekız
gelirin uygun, sınırı geçmiyor ki ablası. hanede kişi başına düşen aylık gelir 572,64 TL ustunde olursa ancak aylık kesilir. şu an sizde böyle bir sorun yok. mesai fazlalarının da aylık ortalaması baz alınır zaten.
evet kurumlardan lüzum duyuldugunda her bilgi ve belge istenebilir.

Sağ olun melek hanım sorun şöyle aslında eşim geçtiğimiz aylarda mesai yapti biz normal maasa bakiliyo sanıyorduk. Yani mesai fazlamız cikıcak kesin tabi nekadar bilmiyoruzböyle olursa tüm verdikleri bakım paralarınımı yoksa ne kadargeçtiysek ona göremi ceza veriyorlar bilgi verirseniz sevinirim.

sınırı geçerseniz sınırı geçtiğiniz tarihten itibaren aylık durdurulur ve o tarihten itibaren borç çıkartılır.

mesai fazlası ücretler maaştan ayrı mı ödeniyordu size ve her ay mesai fazlası var mı? pek anlamadıgımdan soruyorum bu kısmı.

Eşimin net maaşı kesildiğinde net 932tl ydi şu an 1134 tl fakat eşimin çalıştığı işyeri mesai zorunlu kılıyo eğer mesai kalmazsa işi bırak diyolar mesai yaptığı zamanda 1635-1700 arası oluyo fakat bazen fabrika üretimi durduyo ücretsiz izine çıkarıyo yılbaşından bu tarafa eşimin işyeri üretimi durdurdu şu an 3 aydır mesai yok fabrikanın ücretsiz izine çıkartma durumu var net maaşı 1242 tl oldu yılbaşından sonra ama eşimin işyeri çalışmadığı için eline geçecek para bu ama eşimin maaşında icra var her ay 400 tl kesiliyo ,evimiz kira 450 tl kira veriyoruz bu sosyal hizmetlerden gelen borcu ittiraz dilekçesi verme gibi bir şansımız varmı veya varsa nasıl bir dilekçe veya hangi ilgili makama vermemiz gerekiyo aile sosyal politikalar müdürlüğünemi valiliğemi vermemiz lazım yardımcı olursanız sevinirim

O ay mesai yaptiysa maaşla birlikte veriyorlar her ay varmi bilmiyorum geriye dönük maas bodrolarini alinca bakicaz tekrar yazarim ozaman birde biz vermezsek onlar ulaşa bilirmi eşimin maaş geçmişine ford araba fabrikasinda çalişiyor eşim.

tuğba-hasret
mesai fazlasıyla 1700 Tl de olsa aylık geliri yine sınırı geçmiyorsunuz. 566,66 TL çıkıyor kişi başına düşen aylık miktar. bu şartlarda da kesilmez. icra için kesilen kesinti dikkate alınmaz. net maaş tutarı dikkate alınır. hiçbir şekilde gelirden giderler düşülmez.
aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne itiraz edeceksiniz. (ama yine de alo 183'e sorun bunu emin olamadım)
yalnız geliriniz şimdi bile uygunken ne kadar arttı ki size borç çıkarttılar? size borç yazısı geldi mi? orada ne yazıyor buraya kopyalar mısınız lütfen?
hangi tarihler arasında borç çıkartıldı?
o tarihler arasında sınırı geçiyor muydunuz?
siz tarihleri verin. ben o tarihlerdeki gelir sınırını söylerim size ya da kendim hesaplarım.

Dosya incelemesi sonucunda ilgi yönetmelik gereğince 26.02.2014 tarihinde evde bakımücreti onayınız gelir durumundaki artış nedeniyle iptal edilmiştir 01.06.2009 -26.02.2014 tarihleri arasında ödemesi yapılan evde bakım ücretinin faiziyle birlikte 5.705.89 tl ve çıkarılacak günlük faizi ile birlikte iade edilmesi gerekmektedir iade ücretinin yazımız tebliğinden 10 gün içersinde hazineye gelir olarak kaydedilmek üzere müdürlüğümüzün zirrat bankası izmir şubesine ............. Numaralı hesabına yatırılarak ödeme dekontunun müdürlüğümüze bildirilmesini gerekmektedir söz konusu ücret yatılmadığı takdirde muhakemet müdürlüğü tarafından türk ceza kanunun nitelikli dolandırıcılığa ilişkin 158.maddesi gereğince suç duyurunda bulunulacaktır. Gibi bir yazı geldi

2013 YILININ TEMMUZ AYINA KADAR ASGARİ ÜCRET ALIYODUM İŞ DEĞİŞTİRMEK ZORUNDA KALDIM VE ŞU ANKİ İŞİME 05.07.013 TARİHİNDE GİRDİM VE NET MAAŞIM ASGARİ ÜCRET VE ARTI MESAİYDİ SÖYLENDİĞİ GİBİ MESAİ YAPMAZSAM İŞİ BIRAKMAM SÖYLENMİŞTİ İŞSİZ KALMAMAK İÇİN MESAİ YAPMAK ZORUNDA KALDIM VE İKİ, AY MESAİLİ 1622 TL MAAŞ BORDROM VARDI SONRASINDA EYLÜL EKİM AYINDA FABRİKA ÜRETİMİ DURDURDU 3 AY GİBİ SADECE NET MAAŞ ÜZERİNDEN BORDRO ALDIM SONRA TEKRAR FABRİKA ÇALIŞMAYA BAŞLADI YİNE MAAŞ 1600 VE 1700 ARASI OLDU VE BU ŞEKİLDE FABRİKA DURUŞ VE MASİLİ BİR DURUM YAŞADIM EVDE BAKIM ÜCRETİ 21.03.2014 YILINDA KESİLDİ

VE BU MAAŞIMDAN BAŞKADA GELİRİMİZ YOK

VE BU MAAŞIMDAN BAŞKADA GELİRİMİZ YOK

tuğba-hasret

hesapladım demin. size borç zaten iş değişikliğinden sonra yapılmış. 2009 senesinden itibaren değil.

hesaplamada hataları yok. sizden temmuz 2013- şubat 2014 arasındaki ödenen evde bakım aylıklarının tamamını geri istiyorlar faiziyle birlikte.

Son düzenleme:
Bunu ödeme imkanımız yok peki itiraz etme gibi bir şansımız varmı varsa nasıl bir dilekçe yazmamız gerekiyo ve dilekçeyi nereye vermemiz gerekir yardımlarınız için sağolun allah razı olsun

sizden de Allah razı olsun. öncelikle gidin şu evde bakım aylığına başvurun bi. Onlara da sorarsınız itiraz işlemini nasıl yapacagınızı. geliriniz uygun şu an hemen başvuru yapın bence. gelişmelerden de haberim olsun lütfen.

Yarın ilk gidip başvurcaz herşey için saolun allah razı olsun şu an maaşımın ne kadar olması gerekiyo bağlanması için veya ne kadarı geçmemesi gertekiyo bağlanması için

tuğba-hasret merb acaba sıze gelen bu gerıye dönük cezayı ödedinizmi afmı ettiler son durumu ne ettınız bızı bılgılendırırmısınız lütven

Melek hanım selamünaleyküm biz bugün aile sosyal politikalar müdürlüğüne gittik ve bize maaşımda kaçtane icra var ve kaç bankaya icra ödemesi yapıyoruz bunu belgelememiz ve ev kira kontratımızı ek olarak itiraz dilekçesiyle birlikte aile sosyal politikalar müdürlüğüne getirmemiz istediler onlarda valiliğe göndwrceklermiş valilik bu parayı ödeyemiycemiz konusunda inceleme başlatılcakmış ve valilik inceleme sonucunda karar verilcek dendi bize

SUDE -06 MERHABA AFFEDİLMEDİ BULUNDUĞUNUZ AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR MÜDÜRLÜĞÜNE GİDİN SİZE ÇIKARTILAN NET BORÇ KAĞIDIYLA BİRLİKTE İTİRAZ ETMEK İSTEDİĞİNİZİ SÖYLEYİN SİZDEN GEREKLİ EVRAKLARI VE DİLEKÇE İSTİYECEKLER

Aleyküm selam:)

tekrar evde bakım aylığı başvurusunda bulunacagınızı da söylediniz mi peki?

söyledik ama ilk önce bu borcun halledilmesi gerekiyomuş sonra tekrar başvuru yapabilirmişiz yalnız tekrar maaş aşımı gibi bir durum yaşanırsa içinden çıkılmayan bir durum olur sizin için dediler

melek hanım şu an bir sorunumuz var oda zor halledilir bu ev sahibimle aramızda az önce yanına çıktım kontrat hazırlamak için adam öyle biri ki nemrut biri kontrat hazırlamak istemiyo korkusu stopaj vergisi ve yıllık vergi vermemek için kontrat ı imzalamadı durumu anlattığımhaldebende kızdım kirayı vermedim maaşıma tedbir kondu bu evraklar olmayınca maaşımıda çekemiycem sana nasıl kiramı vercem dedim sesi çıkmadı (allahım beni affedsin allahım bu bektaş kulunu aff et diye allaha yalvarıyorum )yalan söyledim belki yumuşar diye ama adam vergiden kaçmak için benim maaşımdan vazgeçti varmı böyle bişey

tuğba-hasret
kira kontratı meselesini il müdürlüğüne soyleyin siz. bir çözüm bulurlar.

ya siz mesai ile birlikte bile şu an sınırı geçmiorsunuz. 1700 alıyorken bile. iş değişikliği yaptıktan sonra bildirmediniz ya vaktinde. gelir değişikliğini bildirmediğiniz için mi borç çıkarttılar acaba? neyse itirazınıza cevap gelsin hele bi.
yalnız bu arada başvurunuzu da almaları gerekiordu engel yok ki. borcununuzun olması başvurunuzun alınmasına engel değil.
alo 183'ü arayıp bu durumu anlatın ve sorun lütfen.

Üst Alt