Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım maaşının kesilip kesilmediğini nereden anlarız?

ceyhun001

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Kalem abla merhaba.

evde 4 kişiyiz ben çalışmaktayım 1300 TL asgari ücret almaktayım.birde engelli kardeşim var 2022 ( 3 aylık ) maaş almaktadır. Birde annem evde bakım aylığı almaktadır.geçen ay annemin evde bakım aylığından 170 TL kesintili olarak maaş aldı. bu ay ise maaşlar yattığı halde annem evde bakım maaşını alamadı.benim 1300 ve kardeşimin 2022 (3 aylık olarak aldığı maaş ) acaba evde bakım maaşının kesilmesinemi sebebiyet verdi.
Bu bilgiyi kesilip kesilmediğinide nerden öğrenebiliriz acaba.

Bilginize...

bağlı olduğunuz ilin kurumundan bilgi alabilirsiniz

arkadaşlar bu konuya daha açıklık gretirecek olan varmı bilgilerinizi bekliyorum.

evde bakım aylığı kesildi. evde çalışan tek banim asgari ücretle engelli olan kardeşiminde 2022 maaşı var eve giren başka maaş miktarı yoktur.

Raporunuzda sıkıntı yoksa yada gelir kriterine uyuyorsanız kesilmesi için sebep yok bağlı bulunduğunuz müdürlüğe başvurmanız gerekiyor

Bulunduğun ilçe kaymakamlığın engeli bakım aylığı ve 65 yaş üstü aylık bağlama kurumuna telefon edrsen öğrenirsin.

evde bakım maaşının kaymakamlıkla ilgisi yok o parayı ödeyen denetleyen kurum aile ve sosyal politikalar bakanlığına bağlı il müdürlükleri sen il müdürlüğüne gitmelisin

Evde bakım aylıgı kesildi

Kalem abla VE KONU HAKINDA BİLGİ SAHİBİ ARKADAŞLAR merhaba.
annem kardeşim için 2022 aylığı almaktadır.birde evde bakım maaşı almaktadır.hanede oturan kişi sayısı 4 tek çalışan olarak ben varım asgari ücretle onun dışında eve giren bir maaş yok.annemin almış olduğu evde bakım maaşı kesildi.sorgulamak için gittiğimde evet kesildi dediler. eve mektup gelecekmiş mektup daha gelmedi.kesilme sebebi taahhüt te uyulmadığını söylediler. ne olabilir dedim evde işe başlayan yada ev araba alınmış olabilirler dedi.bunların hiçbiride olmadı. lakin evde bende oturan kişi olarak bekar ve çalışanım evde benim üzerime. kesilme sebebi evden kaynaklanabilir mi ne yapmamız gerekir.
Bilginize ve bilgisi olan arkadaşlara.
Teşekkür ederim.

ceyhun001 mektup geldi mi peki ablam? ne yaptın bir gelişme var mı?

evde bakım aylıgı alındıktan sonra mı çalışmaya başladın sen? daha doğrusu çalışmandan evde bakım aylıgı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğünün haberi var mıydı?
evden bahsetmişsin. evi evde bakım aylıgı aldıktan sonra mı aldın ve il müdürlüğünün bundan haberi var mıydı?

Kalem...
abla merhaba mektup gelmedi ben tekrar sormak için gitmiştim gelmedi diye konuştum. onlarda gelmesi lazım dediler ama gelmediğini söyledim ordayken maaş kesintisinden dolayı itiraz dilekçesi verdim. evde kaç kişi kalıyorsa kişileri dilekçeye yaz dediler bende 4 kişiyi TC'leri ile birlikte yazdım. dilekçeye karşılık 2 ay içerisinde tekrardan kontöre gelecekler dediler halen gelen olmadı. dilekçeyi vereli ortalama 2 hafta oldu.
ben çalışmaya evde bakım aylığı almadan önce çalışıyordum sigortalı olarak. aile ve sosyal politikalar bakanlığı haberinin olup olmadığını bilemem ama sigortam olduğu için mutlaka görünüyordur.
evde bakım maaşını alırken kirada kalıyorduk evim yoktur.
evi evde bakım maaşını alırken arsa olarak almıştım sonrasında maaş alınırken arsaya ev yaptım ve ev benim üzerimeydi ve burda ailemle ve engelli kardeşimle oturmaya başladık.
evden aile ve sosyal politikalar müdürlüğüne haber vermedim şahsım olarak ve ailemde bahsetmedi.
maaş kesilmeden 1 ay öncesinde valilikten aile sosyal müdürlüğüydü sanırım gelmişler evde oturmuşlar .engelli kardeşim geldiklerinide evde yokmuş okuldaymış. görmemişler. birşeyler yazıp not almışlar. benim çalıştığım sigortalı olarak evin bana ait olduğu hepsi kendi notlarında mevcuttu.

abla son olarak ailemle oturduğum bu evde ben ekimden sonra beraber oturmayacam. çünkü evleniyorum bende ayrı eve çıkıyorum kiraya. evde çalışan yada maaş getiren kimse olmayacak.
kusura bakma çok uzun oldu ama okuyup değerlendirirsen sevinirim.

ceyhun001

[FONT=sans-serif]Yeni çıkan kanuna göre engelli ve 65 yaş üstü kişinin üzerinde mal veya aylığı varsa bağlamazlar kardeşinin üzerinde bir mal gözükmediğine göre bağlamaları lazım.Araştır bu kanundan bahsederek[/FONT]

evde bakım aylığını alan annen senin üzerindenmi alıyor agır özürlü senmisin
çalışıyorsun belki o yüzden kesmişlerdir

yoksa kardeşinin üzerindenmi alıyor anlamadım orasını

Üst Alt