Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım Maaşlarında Dünya Bankası ve AB'nin payı var mı?

blueboyfe

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bu konuda bilgisi olan varsa yazsın,
AB kanunları dahılınde gelen bu hak, ki Avrupada çok daha yüksek,
Avrupadan gelen bir fon, kaynak var mı merak ediyorum.
Çünkü AB projeleri dahilinde Ülkemizde köylere dahi teşvik alanlar var.
Ben şahsen belirli bir kısmın AB den kaynaklandığını düşünüyorum.

arkadaş bizim millet olarak bir avrupa takıntımız var avrupa birliği fonları türkiyede nerelere para veriyor bunlar çok iyi irdelemek lazım acaba bu avrupa birliği fonlarına türk devletinin bir katkısı oluyormu bunuda bilmek lazım gelelim bu konuya ne avrupa birlğinin nede dünya bankasının herhangi bir katkısı yok alınan bakım parası halis muhlis türk TL si yani bu milletin parası

herkese iyi akşamlar.ben bir tarih avrupa birliği projesinde çalıştım,idari sekreter olarak.düşündüğünüzün aksine bu paralar AB den hibe değil.bu paralar AB ye üye veya üye konumundaki ülkelerin verdiği paralarla oluşuyor ve bir havuzda toplanıyor.bildiğim kadarıyla belirli dönemlerde AB ülkelerden proje istiyor ve onaylanan projelere bu havuzdan para geliyor.ve ne yazıkki bizim ülkemize ayrılan bütçe proje yapmadığımız için geri dönüyor ve proje üreten başka ülkelere dağıtılıyor.yani AB bizim paramızı bize veriyor,yani bir deyimle beceriksizliğimizden dolayı vermiyor.

Hayır, bu tür sosyal yardımlar tamemen devlet bütçesinden karşılanır. Ne AB ne de DB ile hiç bir ilişkisi yok. Toplanan vergilerden ayrılan paydır... Ve, Türkiye dünyada sosyal bütçesi en az ülkelerden biridir:

[SPOILER=Türkiye’de sosyal refah harcamaları çok çok çok düşük]
Türkiye’de ise bazı ezberciler sosyal refah harcamalarının yüksek olduğunu ileri sürmeye devam ediyorlar. Oysa rakamlar diğer ülkelerle kıyaslandığında ezbercilerin söylediklerini doğrulamıyor. Türkiye’de sosyal harcamalar 2009 yılında ulusal gelirin yüzde 6,5’ine denk geliyor.
OECD ülkelerinde (Avusturya, Belçika, Kanada, Danimarka, Fransa, Almanya, Yunanistan, İzlanda, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Portekiz, İspanya, İsveç, İsviçre, Türkiye, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Macaristan, Japonya, Meksika, Yeni Zellanda, Polonya, Slovakya, Güney Kore) sosyal harcamaların ulusal gelirlere olan ortalama oranı yüzde 20,5 ile bizdeki oranın üç katı kadar. Bu oran, Avustralya’da yüzde 17,1, Japonya’da yüzde 16, Güney Kore’de yüzde 7,5, Çin’de yüzde 4,6, Hindistan’da yüzde 4, Malezya’da yüzde 3,9 oranında bulunuyor. Asya ülkelerinin sosyal harcama rakamları 2004 ve 2005 yıllarını kapsıyor, 2009’da bu oranların daha da yüksek seviyede olduğu unutulmamal
Taraf Gazetesi[/SPOILER]
Yani, kimseye laf etmeye hakkımız yok. Bu tamamen hükümetlerimizin tercihidir!

sevil özsoydan'ın sözünü ettiği projelerle bu biraz farklı sanırım. Bu maaşlar, yasalaşmış, genele uygulanan pozitif ayrımcılıktır! Lâkin, AB müktesebatlarıyla birlikte (yani AB'nin iteklemesiyle) gündeme geldiği için karıştırılıyor olay..

AB, hükümeti zorunlu tutuyor ama miktar ve oranları konusunda değil! Onlar da zaten istemeye istemeye, kerhen yaptıkları için miktarı ve oranı en düşük düzeyde tutuyorlar.. Adı "biz engelliye ne biçim yardımlarda bulunuyoruz bak, bizden öncekiler yapıyorlar mıydı" oluyor. Pehh :mad:

Üst Alt