Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım parası alan bakıcının izin ve nerede yaşadığı konusu..?

Ouzhanhanouz

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba evde bakim maaşı alan birinin calisma saati belirli midir tatil günü var mıdır? Ayni evde oturma zorunluluğu var mıdır cevaplarsaniz sevinirim

hastanın bakımını aksatmayacak şekilde günde en az 8 saat ilgilenmesi gerekiyor. aynı evde kalması şart değil eve yakın olması yeterli, kontrolde zaten değerlendirilir bu uzaklık. tatil diye birşey yok çünkü aylık maaş alıyor, ayın her gününde ilgilenmesi gerek.

Çok çok teşekkür ederim sonuç olarak pazar tatili gibi birsey soz konusu degil ve gunde en az sekiz saat şart degil mi?

pazar tatili gibi bir şey olamaz pazar günü hastaya birşey olsa kim hesap verecek tabiki bakıcısı. evet en az 8 saat bakımıyla ilgilenecek.

Engelli komsuma bakicilik yapmam için gerekli şartlar nelerdir? 1.Kan bagi sarti varmi? 2. eşim sskli haliyle bende ssk liyim bakim maaşı almama engelmi 3.bakici maaşı ne kadardır? bilgi verirseniz sevinirim.

Bakiciligini yapacağım engelli komsumun vasisi oğlu ve sskli bir işte çalışıyor bütün bunlar bakımını ustlenmeme engel teşkil eder mi?

Sedat mülayim
Engelli komsuma bakicilik yapmam için gerekli şartlar nelerdir? 1.Kan bagi sarti varmi? 2. eşim sskli haliyle bende ssk liyim bakim maaşı almama engelmi 3.bakici maaşı ne kadardır? bilgi verirseniz sevinirim.
1.çok mecburi olursakan bağı aranmaz
2. aynı evde olamyacagınzı için tabi heyet bakıcı olmanızı uygun görürse sizin gelirler mani olmaz
3. son zam hariç 1305 lira zamla beraber ağustan ıtıbaren 1385 lira olaxak dıye duydum sıtede yazmıslardı
[FONT=sans-serif]Bakiciligini yapacağım engelli komsumun vasisi oğlu ve sskli bir işte çalışıyor bütün bunlar bakımını ustlenmeme engel teşkil eder mi?[/FONT]
vasi oğlu ise önce onun bakım etmesını ısteler her şey gelen heyete kalmış.onlar olur vermezse bakıcılık edemezsınız

Bakiciligini yapmak istediğim engelli komsum emekli maaşı alıyor vasisi olan oğlu sskli bir işte çalışıyor dolayısıyla annesinin bakımını yapamıyor ben karsi komşusu. olarak ve ihtiyacım olduğundan ötürü engelli olan komsuma bakmak istiyorum ve bu konuda detaylı bilgi edinmek istiyorum eşim ve bende sskliyiz sıkıntı yaratirmi bu durum ve vasisi olan oğlunun izni dâhilinde baktığım için bakim ücreti alabilir miyim lütfen yardımcı olun.

Sedat mülayim
engellının bakcısı yok dıye heyet sizi bakıcı olarak uygun görürse olur ve sizin gelirlere bakmazlar ıkametınız farklı oldugu için.daha öncede dediğim gibi iş heyette bitio.engellının oğlu heyete durumu anlatıp ıkna etmelı yoksa bakıcı olamazsınız.

Üst Alt