Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım parası alıyorum. Oturduğumuz evi kayınpederim eşimin üzerine..?

aysel atakan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
evde bakım parası alıyorum.oturduğumuz evi intifa hakkı kayınpederimin olmak üzere eşimin üstüne yaptı.şimdi ben bunu hangi kurumlara bildirmek zorundayım.cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

şuan oturduğumuz ev kayınpederimindi.tapusunu eşime verdi

Çok büyük sıkıntı olmaz ama basit bir dilekçeyle kuruma bildirmeniz yeterli olacaktır, ev gelir getiren bir mülk olmadığından maaşınıza etkisi olmayacaktır ama her ihtimale karşı bir dilekçe gönderip bildirmeniz yeterli olacaktır.

Aysel Atakan, eşiniz bir ev edinmiş sonuçta. bunu bildirmek zorundasınız. aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildirin bunu. evden bir gelir gelmiyor bu sorun olmaz. sadece yaşam koşullarınız ve beyan edilen/tespit edilen geliriniz arasında bir fark var mı ona bakarlar. gelirinizde bir değişiklik yoksa sorun çıkmaz. önemli olan her ne ad altında olursa olsun her türlü resmi ya da gayri resmi toplam gelirin dikkate alınmasıdır. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçmiyorsa inceleme sonucunda hiçbir sorun çıkmaz.
zaten ev kayınpederinizden size geçmiş. bildirdiğiniz takdirde ve eve nasıl sahip olduğunuzu söylediğiniz takdirde inceleme bile yapmaya gerek duymazlar sadece bilgileri kontrol ederelr o kadar. ayrıca gelirinizde değişiklik yoksa onu da belirtin.
http://www.engelliler.biz/forum/evd...-ve-kisi-basina-dusen-aylik-gelir-siniri.html

NOT: artık hanede kim varsa herkes gelir hesaplanmasında dahil edilecektir. Bakmakla yükümlü olunan birey olma şartı aranmayacak. kim varsa gelire dahildir.

Üst Alt