Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım parası vakıflar tarafından mı ödenecek?

zeynep71

Üye
Konular
86
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar evde bakim parasi vakiflar tarafindanmi odenecek? Bilgisi olan varmi?

Sosyal Hizmetler Kanunu ek 7. madde gereği evde bakım aylıklarıyla ilgili iş ve işlemler SYDV tarafından karşılanır:

"...Bakıma ihtiyacı olan engellilerin evde bakımına destek için yapılacak sosyal yardımlara ilişkin iş ve işlemler, Aile ve
Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca gerçekleştirilir. .."

lakin henüz evde bakım aylıkları, vakıflara aktarılmadı. dolayısıyla evde bakım aylıklarıyla ilgili tüm iş ve işlemler aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlükleri aracılığıyla yapılmaktadır. evde bakım ödemeleri de il müdürlükleri tarafından ödenmektedir.

Kanun'da evde bakım aylıklarına ilişkin tüm iş ve işlemler vakıflar tarafından yapılır denmiş ama vakıflara taşınması da tartışma konusu olmuş kurum içinde. bakalım sonuç ne olacak? eger bir değişiklik olursa yani evde bakım aylıkları vakıflara taşınırsa, duyurusunu yaparız o zaman.

Melek abla benim arkadaşımın oğlunun eski raporu ağır engelli yazıyordu ve bakım aylığı alıyordu yeni yasayla eylülde rapor yeniledi ve ağır engelli ibaresi kalktı buna rağmen bakım aylığı alıyorsydv ye raporunu verdi ama işleme konulmadı sakıncası yok deniliyor sizce ne yapmalı sonra geri ödeme istenirmi

ablacım evde bakım aylığı için yeni raporu aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne götüreceksin, sydv vakfına değil. yanlış kuruma götürmüşsün... en kısa sürede o raporu il müdürlüğüne götür. sonra da borç çıkartmasınlar sana.

engelli sağlık raporu mu aldınız yeni? ağız özürlü kısmında "evet" işareti yok mu? raporu niçin yeniden çıkarttınız?

eger bahsettiğin rapor engelli sağlık kurulu raporuysa ve agır özürlü kısmı "evet" olarak işaretli değilse evde bakım aylıgı kesilir ablası...
en kısa sürede o raporu il müdürlüğüne götür. onlar baksın ve buna göre gereği yapılır.

Ablacım hanı yenı yasayla 5 yıllık raporlar yenilenmesi gerekiyordu ya onun için sydv yolladı önce ağır engelli ibaresi vardı şimdi yok hayır yazıyor buradaki sydv müdürü. Bisey DEMEDİ RAPOR ONLARDA DURUYOR ne yapması gerek sonu ne olur eğer raporu vermez ve para almaya devam ederse

ablacım sen 2022 aylıgından bahsediyorsun o zaman?
2022 aylıgı için agır özürlü ibaresinin hiçbir önemi yoktur. sadece oran önemlidir.
evde bakım aylıgı için önemlidir agır özürlü ibaresi. ağır özürlü ibaresi raporda olmazsa evde bakım aylıgı asla baglanamaz ve baglanmışsa da boyle durumda aylık kesilir.
o yuzden soruyorum: evde bakım aylıgı alıyor musun? ayda bir ödenir evde bakım aylığı, bankaya bakıcının hesabına yatırılır. 2022 aylığı ise 3 ayda bir ödenir ve PTT'den ödeme yapılır.
bahsettiğin aylık hangisi şimdi? ona göre netleştirelim durumu.

Ablacım bakım aylığından bahsediyorum arkadaşım oğlu için uzun süredir bakım aylığı alıyor

ablası o halde o alınan raporu sydv'ye değil aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne götüreceksiniz. raporda ağır özürlü ibaresi yoksa evde bakım aylıgının kesilmesi gerekir. yoksa borç çıkartırlar tespit edilirse.

lütfen en kısa surede bu dediğimi yapın. alınan rapor engelli sağlık kurulu raporuysa ve agır özürlü kısmı evet olarak işaretli değilse evde bakım aylıgı kesilmek zorunda.

İyide ablacım burdaki sydv müdürü ikaz etmiyor hani onlara geceçek ya arkadasımda Bana inanmıyor

Aradık ablacım onlarda aynısını dedi bugün gidip haber verecek ama ceza gelirse bunun suçu sydv müdürünün.cezayı iptal ederlermi acaba arkadasım çok magdur

hacer demirbilek;

yeni yasadan bahsetmişsiniz bu yasanın linki varmıdır internetten bakabilirmiyim ?
5 yıllık rapor yenilenecek diye nerde yazıyor bilen varmı
NOT: Bu 5 yıllık süre Evde Bakım için mi bunu bilmek istiyorum

kalem apla bu 5 yıllık rapor ne oluyor nasıl yenileniyor bilgi verirmisiniz

benim rapor sürekli

Hacer Demirbilek,
ablacım yeni raporu arkadaşın gidip il müdürlüğüne versin öncelikle. olanları onlara da özetlesin. gelişmelerden haberdar et beni. ona göre devam ederiz.

musti,
2022 aylıkları için geriye dönük 5 yılı geçmemiş rapor istiyor vakıflar. bunu demek istiyor Hacer de. yoksa 5 yılda bir rapor çıkartılacak diye bir şey yok. vakıfların işgüzarlığı. rapor sürekliyse bu kafi. ama uygulamada vakıflar 5 seneyi geçmiş raporlarda yeni başvuruda yenileme istiyor. yasal dayanagı yok bunun.

büyüğüm,
sürekli raporlar geçerlidir. şu tarihten önceki raporlar kabul edilemez diye bir yasal dayanak yok. sadece yeni düzenlemelerle oran vs değiştirdikleri için işgüzarlıklarından yeni rapor istiyor kurumlar.

paranoya,
elindeki rapor sürekliyse sorun yok ablası. rapor yenilemene gerek yok. zaten konuyu yukarıda açıkladım.

Ablacım arkadaşım bugün il sosyal hizmetlerine gidip herseyi konuşmuş sonrada maaşın kesilmesi için dilekçe vermiş.ablacım benhatamı yaptım arkaşıma raporun yenilenmesi gerektiğini söyledim çünkü sydv den bize 5yılı geçtiği için raporu yenileyin demişlerdi.arkadaşımın oğlunun raporunda ağır engelli ibaresi kalktı bende hata yaptığımı düşünüp vicdan azabı duyuyorum sizce yanlışmı yaptım

ablacım canını sıkma olan olmuş. vakıfların uygulaması var öyle. 5 seneyi geçince yeni başvuranlardan yeni rapor istiyorlar. bunun da yasal dayanağı yok zaten. tavsiyem agır özürlü rapor almaya çalışsınlar. itirazla ugraşmasınlar başka Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden yeni rapor çıkartmaya çalışsınlar. il müdürlüğüne de soylesinler onlardan rehberlik alsınlar.

Melek ablacım bu yeni sağlık güvencesineden yararlanırsak aylık ne karar ödeyeceğiz artık özel hastaneler gidebilecekmiyiz ne olacak bizi aydınlatırmısın teşekkür ederim

Üst Alt