Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım parasının iadesi ve yeniden bağlanması..?

Kareli Gömlek

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar. Formu uzun zamandır takip ediyordum fakat üye olup yazmak bu güne kısmet oldu öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın

Bizim hikayemizin özeti şu ki babam 2004 yılında bir rahatsızlık geçirdi kendisini sigortadan malülen emekli yaptılar 2013/7 aya kadar istanbulda kendi dairemizde oturuyorduk babam a da evde bakım maaşı bağlandı 2013/7 aydan itibaren farklı bir ile taşındık yeni taşındığımız ilde kirada oturuyoruz 700 liraya istanbuldaki dairemizi de 600 liradan kiraya verdik fakat sosyal hizmetlerde adres değişikliği bilgisi vermedik yeni taşındığımız için ihtiyacımız vardı. 2014/4 aya kadar maaş aldık daha sonra maaş kesildi ve yeniden hesaplanacağı söylendi bir kaç gün önce ilk önce 6500 liralık bir geri ödeme tebligatı geldi daha sonrada maaşın yeniden bağlanması için başvuruda bulunduk evimize bakmaya gelmişler gerekli araştırmanın yapılacağını ve bir liste vererek bu evrakların toparlanmasını istemişler

Şimdi ben farklı bir ilde farklı ikamet adresinde sigortalı olarak çalışıyorum 90 doğumluyum Babam ve annemle ikamet eden kız kardeşim 1 aydır bir işte çalışıyor sigortası yatmaya başlamış diğer kardeşim ise ilköğretim öğrencisi annem ve babamla kalıyorlar babamın %82 oranında heyet raporu var

Geri ödeme konusunda ne yapabiliriz annem il defterdarlığına gitmiş kendilerinin yapabileceği birşey olmadığını söylemişler
Eve bakmak için gelen yetkililer istanbuldaki evin kira kontratını istemişler fakat şimdi kirada oturduğumuz evin kira kontratı ile ilgili birşey istememişler
Evde bakım maaşının bağlanma olasılığı sizce nedir ?
Teşekkürler.

size yazı hangi ilden gelmişse oraya o ilde deyilseniz bulundugunuz ilin aile sosyal politiklar müdürlügüne gidin elinizdeki yazıyı gösterin bakım maaşı baglanırken sözleşme yapılıyor bu yüzden o parayı ödemeden kurtulma imkanınız yok gibi 60 aya kadar taksitlendirme olayı var ordaki görevli hesaplayıp size verdigi yazıyla defterdarlık muhasebeye gidip ödeme yapmanız lazım..maaşın kesilmesi genelde adres deyişiklği yada gelir deyişikliginden olabiliyor yeniden müracattamümkün uygunsa baglanır ..ama geri iade kesin olur..

Öncelikle konu ile ilgilenip mesaj yazdığınız için teşekkür ederim bizim maaşımızın kesilme sebebi adres değişikliği olarak gösterildi fakat forum da takip ettiğim kadarı ile bir kaç kişi bu konuyu mahkemeye götürüp ödemediklerine dair yazılar yazmışlar fakat izlenilen yol hakkında açıklamada bulunmamışlar ;
Sizinde dediğiniz gibi gelen yazı ile il müdürlüğüne gittiğimizde muhattaplarının onlar olmadığını maaşı kesen daha önceki müdürlük olduğunu söylediler oraya da ulaşma imkanımız şu anda gözükmüyor

dilekçe yazmaya karar verdik başbakanlığa ve il sosyal hizmetlere bir gelişme olursa burdan bildirecem arkadaşlar

mevzuat gereği;
gelir ölçütünü aşması halinde, en geç üç ay içinde söz konusu gelir değişikliğini il müdürlüğüne bildirmek zorundasınız.
adres değişikliğinde de en geç 15 gün içerisinde il müdürlüğüne bildirmek zorundasınız.
bunları yapmadıysanız işiniz zor gibi.. geri ödemeyi 5 yıla kadar taksitlendirirler diye biliyorum.

başta da belirttiğim üzere cezayı kesen yerden farklı bir şehir e taşındık bunun için cezayı kesen bölge müdürlüğüne mi dilekçe vermek gerekiyor yoksa bulunduğumuz şehirde ki kurum hiç yardımcı olmuyor bilmiyoruz bizde

Arkadaşlar bügun itibari ile sosyal hizmetler il müdürlüğüne başvurdum taksitlendirme de yapılmadığını söylediler sağdan soldan borç edip parayı yarın yatıracaz süreçten sizleri tekrar haberdar ederim

Parayı cuma günü itibari ile bankadan kredi çekerek kurumun gönderdiği 6000 lira ya 1 ayda 200 tl faiz li olarak yatırdım bu duruma düşen arkadaşlara tavsiyem zaman geçirmeden yatırsınlar faizler çok acımasız.

Üst Alt