Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım, rapor, ağır özürlü kavramı

Barda5

Aktif Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
107
Selam Kalem hanım ve arkadaşlar

Bakım kriterlerinden uygun yada bana uyan maddelerini sıralayacağım aşağıya ve sorumu soracağım.

- [FONT=sans-serif]Banyo ihtiyacını giderme durumu
[/FONT]
-Merdiven inip çıkmada bir başkasının yardımına ihtiyaç duyma durum
[FONT=sans-serif] -Beslenme ve temizlik gibi ihtiyaçları için alış veriş yapabilme durumu
[/FONT]
[FONT=sans-serif] -Asgari düzeyde dâhi olsa evini temizleme, bulaşık ve çamaşırlarını yıkama işlerini yapabilme durumu
[/FONT]
-Kışın ısınmak için sobasını yakmak veya kombiyi çalıştırmak gibi işleri yapabilme durumu

Bir bacağı dizüstü ampute olan kişi tek başına banyo yapma olasılığı çok tehlikelidir her an kayıp düşüp kafasını bir yere vurup yaralanma yada ölme durumu mevcuttur

-Bazı merdivenleri dik olmasından yada dar olmasından dolayı tek başına çıkamaz yardıma ihtiyaç duyar.

Tek bacakla ev süpürülmez ,yada çok çok yorucu olur, çamaşırını çok zor yıkar hadi yakadı nasıl taşıyıp asacak varsa ben asıyorum diyen söylesin. Yemek olayında ise yemeği yaptı diyelim nasıl taşıyacaksın dökmeden yiyeceğin yere kadar bir çorbayı sulu yemeği yada başka yemeği . Ev sobalı sobayı nasıl yakacaksın kovayı doldurdun hadi nasıl taşıyacaksın sobaya kadar . herhangi bir şey oldu sobayı devirdin nasıl kurtaracaksın kendini. Pazara gitsen birşeyler alsan o poşetleri taşımak çok zor tek ayakla takılır koltuk değneklerine o poşetler düşürür seni.
Diğer ayakta problemli ve 3 tırnak düşük parmakda yaralar var yürüme güçlüğü var damar tıkanıklığından dolayı .
(Burger hastalığı)
soruma geleyim rapor oranı %74 ağır özürlü işaretli değil o kanunu çıkaranları 1 hafta tek ayağını bağlayacaksın gel de yaşa yukarıda yazdığım şeyleri yap diyeceksin. Kriterlerin üstteki yazılanlara uygunum ama rapor yetersiz bu durumda raporla bakıma muhtaçlık kriterleri çelişmiyor mu birbirleriyle ? yatalak olması lazım deyin kanuna bari milleti de raporla şunla bunla uğraştırmayın.
saygılarımla

Barda5
raporda "ağır özürlü" kısmı "evet" olarak işaretli değilse evde bakım aylıgından yararlanman imkansız. bu konuda rapor sorununu çözmekten başka çaren yok. bakıma muhtaç olma durumuyla ilgili alıntı yaptıgın link evde bakım aylıgı için bakım raporu hazırlayan bakım hizmetleri değerlendirme heyeti için hazırlanmıştır, raporu baglamaz. engelli sağlık kurulu raporları ilgili mevzuatına göre hazırlanır. burada doktorların ve heyetin tutumu önemli tabi. ağır özürlü rapor vermemek için bin takla atıyolar.
agır özürlü rapor olsa bunda bin taklayı evde bakım hizmetini değerlendiren bakım hizmetleri değerlendirme heyeti atıyor. agır özürlü rapor olsa bile bakıma muhtaç bulmayabiliyolar.

Kalem

Tşk ederim Kalem hanım katılıyorum söylediklerinize. vermemek için ne gerekliyse yapıyorlar neyse ... tşk ederim

%80 Agır özur Hayir diyorlar

2gün önce engelli raporunu aldik.%80 engelli.ADDISON MITRAL KALP TANSIYON VE PARKINSON Hastasi.rapor sürekli.Agır özür HAYIR isaretli.Bugün evraki sormaya gittigimde Evde bakim maasi baglanamaz Agir özur hayir isaretli dediler.Ben il saglik mudurlugune itirazi nasil yapacagim.Hemen bu hafta icinde yapsak olurmu.itirazin cevabi ne kadar sürede geliyor.Yardim edermisiniz lutfen.Babamin her yeri titriyor desteksiz yuruyemez zaten ve diger hastaliklar var.agir özur yok diyorlar bu nasil is.Ben ise gidemiyorum babam böyle olunca nasil agir özur hayir olur

onuristan geçmiş olsun kardeş.İl sağlık müdürlüğüne raporunuzla giderek itirazınızı yapın.Onlar sizi ilinizdeki başka bir, rapor vermeye yetkili hastaneye sevk ederler.Burada şu husus önemli,şayet size bu raporu veren hastane,İlinizde hakem hastane konumunda ise,o zaman en yakın başka bir İldeki hakem hastaneden rapor almanız istenir.Yani yıpratıcı ve uzun bir süreç olacaktır.

Başgedikli; cevabiniz icin tesekkur ederim.Birsey daha var.Raporu devlet hastanesine yaptirdik.Simdi önceki raporda bile sadece %40 verdikleri Addison hastaligi bu raporda hic görünmuyor.Endokrin sistem olarak simdiki raporda gözukmuyor ve cok agır kronik hastalik.Bunun nedeni ne olabilir.Bir de itiraz sonrasi bir diger hastanede raporu yapiyir yalniz Orda Endokrin bölumu yok acaba o nasil olur

onuristan önceki mesajda yazdığım gibi,epey uğraştıracak bir sürece girmeniz gerekiyor.Sizi başka bir hastaneye sevk edecekler.Bu hastanede endokrinoloji yoksa,Dahiliye uzmanı görüş belirtebilir,yada endokrin uzmanı olan başka bir hastaneye sevk edebilirler.Yazdığınıza göre raporda size haksızlık yapılmış.Haksızlığı gidermek içinde uğraşmanız gerekecek.

Kalem ben kalp ameliyatı geçirdim ve kalbime asist divice(kalp destek cihazı) takıldı. yani sürekli yanımda çanta taşıyorum. % 100 ağır engelli çalışamaz raporu verdiler. babamın emekli maaşı 1500 lira olduğu için engelli maaşı alamayacağım söylendi. ayrıca kendi ihtiyaçlarımı karşıladığım için evde bakım ücretide alamaycığım söylendi. ben bu durumda ne yapıcam hem çalışamıyorum hem de hiç bir yerden gelir alamıyorum bana yardımcı olurmusunuz.ayrıca ek 5 den yararlanıyorum babam yatırıyor sadece sigorta başlangıcım var

gökhan akdamar hanede kaç kişisiniz ve hanede babanın 1500 TL aylıgından başka geli var mı? mal mülk varsa ayrıca belirt lütfen. ek 5 derken tarım sigortası galiba bu. halen prim yatırıyor musunuz? eger boyleyse SGK kaydın oldugu için 2022 engelli aylıgına başvurun bile alınmaz.
evde bakım aylıgı için şu linki dikkatle incele lütfen: http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
linkte sayılan A,B,C,D bentlerinden en az birinde tam veya en az ikisinde kısmen bakıma muhtaç durumda engelliysen bakıma muhtaç sayılırsın. bu değerlendirmeyi yaparlarken sadece engelinden dolayı yapamadıkların dikkate alınır. sen de degerlendirmeyi bu şekilde yap.
eger bakıma muhtaç durumda isen evde bakım aylıgı için aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne başvur. raporun uygun. bakıma muhtaç da sayılırsan (gelirin uygundur diye düşünüyorum) evde bakım aylıgı baglanacaktır. aksi takdirde mümkün değil.

Üst Alt