Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım sağlayan kişilere sigorta desteği haberi doğru mu!?

LeoMatteo

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba
Son zamanlarda gazetelerde evde bakım sağlayan kişilere sigorta yapılacağına dair birkaç haber okudum. Bakım hizmeti sağlayan kişiler emekli olabilecek mi ? Sigortalı olduğu için ihtiyaç halinde bankadan kredi çekebilecek mi ?

Bunun aslı nedir doğru mu ?

https://m.takvim.com.tr/galeri/ekon...aber-az-evvel-geldi-3-sarta-uyan-mayis-ayinda

Evde bakım maaşı alanlar için yeni uygulama hayata geçiyor. Bu uygulama ile evde bakıma ihtiyacı olan yaşlılar ve engelliler, sosyal güvenlik kapsamına alınacak ve evde bakım maaşı alanlar da bu sigorta kapsamına dahil olacak.

Evde bakım maaşı alanlar için imkanlar genişliyor. Evde yaşlı veya engelli yakınına bakan ve bu kapsamda destek ödemesi alanlar SGK kapsamına alınacak. 3 şarta uyan kişilere sigorta yapılacak ve evde bakım maaşları 5.854 TL'ye kadar çıkacak

Biraz önce bende böyle bir haber okudum doğruluğunu merak ediyorum bilgisi olan yazabilir mi

3 şart nedir peki

Üst Alt