Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım ücreti alıyoruz, uzun süredir kontrole gelmediler..?

osman n

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
sn oturan boğa çocuğum yüzde 72 özürlü otistik evde bakım ücreti alıyoruz fakat bildiğim kadarıyla 6 ayda bir eve gelip kontrol yapıyorlar 6 ayı çok geçmesine rağmen kimse gelmedi yasada değişiklikmi oldu ......ikinci sorumda çoğun raporunda özürdurumu... sürekli ...yazmasına rağmen kontrol etmelerinin sebebi nedir........şimdiden teşekkür ederim

yeni başvuru yapanlara bıle yetişmekte zorlanıyolar kaldıki eskilere baksınlar ben tekrar kontrole gelebileceklrini zannetmiyorum devletin bu iş için çok kadrosu yok malesef ...

osman n;

Sizinde dediginiz gibi 6 ayda bir kontrola geleceklerini soyleyip gidiyorlar ama ne zaman gelecekleri belli degildir.Aslinda sizin her 6 ayda bir Sosyal Hizmetlere gidip ayni yerde oturdugunuza dair nufus kayit ornegi ve ilmuhaber kagidi goturmeniz lazim bilginize duyrulur.Kontrol etmelerinin sebebine gelince, ozurlunun bakimi iyi yapiliyor mu? gereken sartlar saglaniyor mu?Diyedir.Allah sabir versin Osman bey.

umut abinin dedigi yapılıyor

umut kardeşim sağolasın dediklerini aynen yapacağım

bana geldiler gecen gün trafıkten tapudan vergi dairesinden belediyeden üzerime herhangi bir şey kayıtlı olmadıgını gösteren belgeler istediler hanedeki yaşayan insanların nüfüs cüzdan fotokopilerini istediler ikahmetkah adresini istediler hiç durumuma bile bakmadılar gelenler benimde sadece bir üzerime kayıtlı bir aracım var ticari deyil maaşım kesilirmi acaba herhangi bir gelirimde yok 2022 dışında

Konu hakkında bilgisi olan cevaplarsa memnun olurum

Benim yüzde 80 özürlü otistik çocuğum var evde bakım ücreti almaktayız ,heyet eve bir kaç defa gelmişti sormak istediğim şu ....yaklaşık 2 yıldır eve heyet gelmedi , acaba neden ? .... Birde merak ettiğim şu heyet niye eve gelir , maksat ne ? Zaten şahıs özürlü ve özür oranı raporda belirtilmiş , bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa çok memnun olurum. ...........saygılar.........

evde ki yaşam şartlarınıza bakmaya geliyorlar.
ama korkulacak birşey yok gelmemelerinde..
illa ki gelecekler diye bi şart yok..

kkelebekk;
yok arkadaşım yalnış anlaşıldım galiba korktuğum çekindiğim yok zira süreklidir yazan raporumuz var , ....resmi prosedürde değişiklikmi oldu da bilgimiz olmadı acaba ? Diye merak etmiştim ? ......

eve kontürole gelmelerinin sebebi sadece hastaya istenilen şartlarda bakılıp bakılmadığı hastanın yaşam ortamı haysataya uygun olup olmadığı bu sebepten dolayı geliyorlar eve gelmelerinin belirli bi günü yok bigün ansızım çıkıp gelebilirlerde gelmeye bilirlerde

osman n;
kanunen habersiz bir şekilde gelmeleri,engelliye bakılıp bakılmadığı,engellinin şimdiki durumunu felan araştırmaları lazım ama iş yoğunluğu nedeniyle gelemiyorlar zannedersem.sadece size değil,zannedersem kimseye gidemiyorlar. sizin bu konuda rahat olmanız lazım.

umut;
''Aslinda sizin her 6 ayda bir Sosyal Hizmetlere gidip ayni yerde oturdugunuza dair nufus kayit ornegi ve ilmuhaber kagidi goturmeniz lazim bilginize duyrulur'' demişsiniz,bunu neye dayanarak söylüyorsunuz.bunu ilk sizden duydum.

osman kardeş bende 2 yıldır alıyorum gelcekler denmıştı ama gelen yok bana ozaman sen guzel bakıyorsun demışlerdı bende benım cocuğum tabııkı bakcam demıştım ben izmirın nezıh denecek semtınde oturuyorum gelenler şu semtte ınannmazsınız bız neler goruyoruz demışlerdı ben hayret etmıştım yanı bunun taşrası lusksu yok bakmayan bakmıyor onlarda bence bunları not alıyorlar bakmayanlara oncelık tanıyorlar bakanları zaten bılıyorlar oylede yapsınlar ama bence her eve gıtsınler kontrole neler duyuyoruz o yuzden sıkıntı yaratmayın ıyı bakıyor sanız

ş_i_f_a;

Mersin'de bu uygulama vardı ve her 6 ayda bir aynı yerde oturduğuna dair belge istiyorlardı ama bu yıl kaldırıldı, artık gitmiyorsunr...

salih_turkan;

tamam arkadaşım bilgi için teşekkür ederim bizim eve 2yıl önce geldikleri zaman çocuğun evdeki durumunu ve çocuğa gösterdiğimiz ilgi ve alakayı görünce beğenmişlerdi elimizden geldiği kadar ilgileniyoruz sizin dediğiniz gibi bunu farkedince tekrar gelme gereği hissetmediler demekki . tüm cevap yazan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum beni aydınlattınız ve bilgilendirdiniz cümleten allah a emanet olun.

Üst Alt