Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde bakım ücreti başvurumuzda babamın üstüne evi olması sorun olur mu?

reckless

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar
benm ablam var 19 yaşında ve küçükken doktorların beyin ameliyatını (damar büyümesi) yanlış yapmaları üzerine özürlü oldu. %90 raporu var. bizsiz hiçbirsey yapamıyor. hayatı 2 anlamda bize bağlı...
biz daha önce engellilere maaş, anneye evde bakım ücreti verildiğini bilmiyorduk. mayıs 2009'da öğrendik ve o zaman basvuru yaptık. su an işlemler hala sürüyor. 10 gün öncesine eve bir heyet geldi ve ablamı incelediler.
babamın üstüne 1 ev var ve evi olana maaş vermiyorlarmış. acaba bu doğru mu?
sanırım 1 ay içinde netleşicek hersey. bize banka hesabıda açtırdılar. acaba özürlülük raporuna göre mi maaş veiyorlar, yoksa herkezin aldıgı bakım ücreti sabit mi?
cevremizdeki insanlar hep farklı maaş aldıklarını sölüyorlar. internette fln okudugumda sabit gözüküyor.

acaba bu sorularım hakkımda bilgisi olan var mı açıklarsa sevinirim tşk

Kesinlikle babanın üstüne ev olması evde bakım hizmetinden yararlanmaya engel değil. shçek için önemli olan şey gelir hesabıdır. Hanede kişi başına 300,6 tl'den az düşüyorsa, eve gelen heyet bu gelirle evdeki yaşam arasında çok net bir tutarsızlık tespit etmiyorsa, hiç bir sorun olmadan evde bakım maaşınız bağlanır.

Evde bakım maaşı akrabası tarafından bakılan herkes için aynıdır: aylık 496 tl.

evde 6 kişiyiz babam emekli 300.6 tlnin altında kalıyor,Çevremizdeki insanlardan 800 700 alan oldugunu sölüyor biz inanmadık ama biz parasında değiliz amacımız aylık bez ihtiyacı ablamın 150-200 arasını buluyor bunu karsılasınlar yeter,cevabınız için tşk

bez için ayrı para veriyorlar arkadaşım.bakım ücretinden hariç.onu bulunduğun ilçenin kaymakamlığına gidip bildirmen lazım ama.onunla kaymakamlık ilgileniyor.

onu ayrı bir şekilde bildirdik verdikleri bez malesef cok adi ve kullanışsız oldugu için kendimiz ayrı alıyoruz

merhaba ben yeni uye oldum
evde bakım parası konusunda ben de sorun yaşıyorum. maaşımız asgari ücret. gelen heyet esyalara bakarak değerlendirme yapıyor. benim yüzde seksen raporlu otistik bir oğlum var, üzerimize kayıtlı
sadece bir evimiz var, ve bağlamadan gittiler.
işlerine nasıl geliyorsa öyle davranıyorlar! torpil varsa herşey okey. benim eşi kuyumcu olup bu parayı alan arkadaşım var nasıl oluyorsa!
Ayrıca varsa bu konuyu şikayet edeceğim bir numara lütfen bana yazsın

ilknurakel, kesinlikle bir ev olması evde bakım hizmetinden yararlanmaya engel değil.
Sizin bu hizmetten yararlanma başvurunuzu hangi gerekçeyle reddetti shçek'mu? Size yazılı olarak gerekçe vermeleri gerek. Ne zaman oldu bu başvuru? Ne zaman reddedildiniz?

Ancak eve gelen heyet beyan edilen gelirle evdeki koşullar arasında çok net bi tutarsızlık varsa reddedebilir başvuruyu. Yoksa, evin var sana maaş yok, diyemezler.

Red kararına shçek nezdinde itiraz etme hakkınız var. Ayrıca BİMER'e de şikayet edebilirsiniz. Hatta, gelir koşullarınızın uyduğundan ısrarcıysanız, kuruma dava bile açabilirsiniz.

şunu sorabilirmiyim hem evde bakım ücreti hemde özürlü aylığı alınabiliyor mu acaba böyle birşeymi var

Evet, teorik olarak buna engel olan hiç bir düzenleme yok. Yeter ki gelir şartları uygun olsun

bunu bilmiyorduk. peki şartlar nedir? acaba 2022 maaşı olarak mı geçiyor pek anlamış değilim bilgilendirirseniz sevinirim

Üst Alt