ben kendim %100 ağır özürlü bakım maaşı alan biriyim. Yaşım 34 annemle birlikte yaşıyoruz annem de %93 ağır özürlü raporu olan kendisine bakamayan birisi. benim bakıcım görümcem bakım maaşı almakta. görümcemi ve abimi herhangi bir geliri yok. biz başka bir ilde ikamet ederken bakım maaşı alırken maaşımızı durdurup başka bir ile taşındık. yeniden maaş başvurusunda bulunduk eve gelen heyet incelemesi sonucu asgari ücretim 2/3 nü aştığımız yazısı elimize ulaştı. toplam gelirimiz 1518 lira evde 6 kişi yaşıyoruz (engelli, engelli annesi, bakıcı (görümce), abisi, 2 kişi yeğen ikiside çocuk) şifaen müdürlüğe sorduğumuzda başka bir ilde alırken geliri aşmıyorken durumumuzda değişiklik (gelir) olmamasına rağmen hatta aileye bir de çocuk katılmışken böyle bir sonuca vardık. ilk müdürlüğünden aldığımız cevap kardeşiniz enggelli olduğu için annesi bakmakla yükümlü buna göre 1518 lira aylık geliriniz 2 kişiye bölünerek bu sorunca varıldı. (bakacak olan kişinin herhangi bir geliri yok ) hanede ki 6 kişi dikkate alınmadı. Annemin ağır özürlü raporu olmasından dolayı bana bakacak durumda olmadığı sizce ortada değil mi. (ben %100 annem yani müdürlüğün bana bakacak dediği kişi %93 engelli) asıl sormak istediğimiz buradaki gelirin 2'ye mi yoksa evde yaşayan kişi sayısı olan 6'ya mı bölünmesi gerekli. Daha önceki yapılan gelir hesaplamasının yanlış olduğunu kurum idda etti. Eve gelen heyet gelirlerimizin 1518 lira olduğuna karar verdi. Bir kez talepte bulunduk ve eve olumsuz cevap geldi. Müdürlüğe bu gelirin nasıl hesaplandığını soran bir dilekçe yazdık. Bu parayı alabilmem için ne yapmamız gerekli nasıl bir yol izlemeliyiz. şimdiden teşekkür ediyorum.