Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Evde Bakım ücreti için başvurduk. Eve gelen kişiler neye bakacak?

vefa

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben sitenize yeni üye oldum bugün aynı zamanda evde bakım aylığı için başvurdum annem % 90 özürlü başvuru kabul edildi benim merak ettiğim konu eve geldiklerinde nelere dikkat edildiği yani sınırın altındayız ama evin durumu bunu etkilermi
yani eşyalara bakıp karar verebilirlermi birde gelmeden önce arıyorlarmı bilgilerinizi paylaşmak isterim şunuda sormak isterim aylık özür oranına göre değişir diye duydum doğrumu ne kadar bağlanır teşekkür ederim

Evdeki esyanin pek onemi yok..Eve giren gelir kisi basina 318 tl `den az ise bir sorun olmaz baglanir.Evde bakim parasi engellinin ihtiyaclarini kendi basina idame ettiremediginden dolayi bakicisina baglanir ve ozur rapor derecesine gore degismez.477 tl dir.

evde bakım maaşı

vefa;
eve gelmeden önce aramıyorlar ummağın bir gün çıkıp geliyorlar yani aniden evin eşyası söz konusu değil sadece hastanın durumu hakkında bir takım formlar dolduruyorlar yani kişinin fiziksel durumuna derecesine maaş için zannedersem 2 ay gibi beklersiniz

evin durumundan ziyade, hastanın ihtiyaçlarını ne kadar giderdıgınız ve gıderebılecegınıze bakıyorlar.
tuvalet,temizlik yeme ıcme gibi,

peki arkadaşlar heyet geldikten ne zaman sonra bağlanıyo ve ve heyetin geldiği günle maaşın bağlandığı zaman süresince aylık birikiyomu acaba
ben başvuralı nerdeyse 1.5 ay oldu hala heyet gelmedi

heyet gelip gittikten sonra fazla zaman almıyor bildiğim kadarı ile toplu para olayı yok eve gelen heyet onayladıktan sonra 1 ay 40gün beklersin evin durumu o kadar önemli değil hastanın kendi ihtiyaçlarını ne kadar karşılayabileceğine bakıyorlar yemek yeme , wc ,temizlik vb.

arkadaş heyet sizin bulunduğunuz yerin sakat yoğunluğuna bağlı olarak değişiyor.yani belli bir sıraya koyuyorlar.sizden önceki başvuranlar bittikten sonra sıra size geliyor. mesela düzcede bir arkadaşın kızı için başvurduk 2.5 ay sonra geldiler.kendi dükkanı var babasının maaşı vardı ama evde bakım ücreti çıktı.ev nufusu ile orantılı.

EVET dediklerin aynen doğru EVDE BAKIM MAAŞI için gelen başvuruları sırayla takip ediyorlar beklemek gerekiyor bildiğim kadarıyla

arkadaşlar kardeşimde geçen yıl evde bakım aylıgına başvurmuş fakat gelir oranından dolayı reddedilmiş.normalde üç aylık maaş alıyor.rapor oranı arttıgı icin maaşını yükseltmek istedik.görevli memur rapor oranı 90 olursa kişi başına düşen gelirin sorun olmayacagını bu evde bekım maaşının sosyal hizmetler tarafından ödeneceğini söyledi.

arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim bişey daha sormak istiyorum eve gelip bulamazlarsa arayıp tekrar gelirlermi veya yine uzun zaman beklemekmi gerekir bazı yardımlardan önce olduğu gibi komşularından çevresindende araştırılıyormu birde mesai saatleri dışında veya hafta sonu gelme ihtimalleri varmı çünkü hep evde bekliyoruz ben öğle aralarında annemi ve oğlumu parka çıkarıyorum yoksa onlar gelene kadar çıkmasammı sizden cevap bekliyorum tekrar teşekkürler

Üst Alt